iPon Hírek

Patch adja vissza a letiltott Windows 7 és 8.1 frissítéseket

Dátum | 2017. 04. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft időben szólt, hogy az új generációs processzorokhoz már csak Windows 10 alatt jár teljes körű szoftveres támogatás, hiába ragaszkodunk új konfigurációnk esetében is a jól megszokott Windows 7-es vagy Windows 8.1-es operációs rendszerhez. Az elmúlt hónapok folyamán kiderült, hogy a Kaby Lake és a RYZEN sorozatú processzorral szerelt rendszerekre, amennyiben azok Windows 7-es vagy Windows 8.1-es operációs rendszert használnak, nem érkezik több frissítés, így muszáj lesz Windows 10-re váltani. Az ígéretet tett követte, így egy ideje már hibaüzenet fogadja mindazokat a Kaby Lake és RYZEN tulajdonosokat, akik a felhívásra fittyet hányva továbbra is kitartanak Windows 7-es vagy Windows 8.1-es operációs rendszerük mellett. A Microsoft a szigorítás bevezetését követően is azt ajánlja, hogy az érintettek mielőbb váltsanak Windows 10-re, de erre természetesen nem mindenki hajlandó.
Egy lelkes felhasználó, akit egy kicsit felbosszantott a Microsoft hozzáállása, kutakodni kezdett, hogy kijátszhassa a drákói szigort, próbálkozásait pedig siker koronázta, ugyanis megtalálta, melyik fájl melyik funkciói felelnek a tiltás alkalmazásáért. Vizsgálatai során kiderült, hogy a Windows 7-hez és Windows 8.1-hez készített márciusi frissítések egyebek mellett egy wuaueng.dll fájlt is érintettek, ami két új funkcióval gazdagodott. Az egyik az „IsCPUSupported(void)”, a másik pedig az „IsDeviceServiceable(void)” nevet viseli – előbbi a központi egység támogatottságát ellenőrzi, míg a másik az eszköz „kiszolgálhatóságát” vizsgálja. A lelkes felhasználó egy nyílt forráskódú patch segítségével mindkét említett funkció értékét „1”-re módosítja, így a Windows Update ellenőrzése során az adott processzor támogatottnak, az adott rendszer pedig kiszolgálhatónak minősül, vagyis megkaphatja a frissítéseket, amelyekre egyébként nem lenne jogosult. A Kaby Lake, illetve RYZEN processzorral ellátott Windows 7-es és Windows 8.1-es operációs rendszerekhez készített patch a GitHUB-on keresztül szerezhető be, ahol némi leírás is tartozik hozzá. A használatából eredő következményekért sem a „fejlesztő”, sem pedig mi nem vállaljuk a felelősséget, így a vállalkozó szellemű próbálkozok csak saját felelősségükre próbálják ki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

81. noPublicFG
2017.04.20. 18:39
Én azt nem értem, hogy a vanília mellé miért nem kapom meg a csokoládét, amikor vaníliát pisztáciával, igen. Van mindhárom, de csak olyan kombinációt ehetek, amit a cukrász kigondolt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. legyes noPub...
2017.04.20. 18:56
@noPublicFG Próbálj meg egy Opel új autót konfigurálni és akkor rájösz, hogy ezt a végtelenségig lehet fokozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Galdech
2017.04.20. 18:57
Arany ember a szememben! Így most már semmi nem akadályoz egy Zen-es APU-ban nyáron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. ChoSimba Galde...
2017.04.20. 19:59
Addigra tuti patcheli az MS, ne vegyél semmit erre a megoldásra alapozva.
Mivel a tiltás mögött nincs technikai probléma, csupán csak marketing kérdés (vagyis $$$), ezért biztos lehetsz benne, hogy nem fogják ennyiben hagyni.
Ha elég nagy lesz a public nyomás, esetleg csoportos perek születnek, akkor talán elállnak tőle, de nem hiszem, hogy idáig el fog menni a sztori.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Asagrim ChoSi...
2017.04.20. 20:34
Amíg mesterséges korlát és utólag van hozzáadva az operációs rendszerhez ugyanúgy kiiktatható, mint bármelyik másik DRM.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. tomchee
2017.04.20. 21:19
Bár teljesen abszurdnak tartom a Microsoft ezen lépését, de fel merül a kérdés: Aki már Ryzen/Kaby Lake szintű gépet vesz, miért szeretné azt egy lassan már 10 éves rendszeren használni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Asagrim tomch...
2017.04.20. 21:31
Nem tíz, hanem három, és mert joga van azt csinálni azzal a tárggyal, amire éppen kifizetett egy hatjegyű összeget, amit csak akar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. pycur tomch...
2017.04.20. 21:32
6: Mert minél újabb vasat raksz a minél régebbi szoft alá, hatványosan növekedik a működési sebesség.
Ugyanannyi utasítás, több processzorerő->teljesítmény növekedés.
Új HW+Új Sw->több utasítás több processzorerőhöz-> ugyanottvagy ahol elkezdted...
Ja és kit érdekelnek a frissítések?
Használni kell rendes tűzfal progit és víruskeresőt. A frissítések ezek mellett semmit sem érnek.
Amióta a gépem használom sose updateltem a win updaten keresztül. (eredeti xp a dell laptopomhoz és az újabbakhoz is). Sose volt semmilyen gondom mert használtam outpost tűzfalat ami szépen sorolta mikor mit fogott meg ami gyanús. Ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. j.panzer
2017.04.20. 21:37
Én mindig kikapcsolom az automatikus frissítést. Win10-en ezt nem is lehet, ez a 3 fő ok egyike, ami miatt nem váltok Win10-re. A második a minősíthetetlenül ronda kinézet, ha harmadik az instabilitás. 8.1-ről Win 10-re frissített tablet, és gyárilag W10-el vásárolt Ultrabook is tele bugokkal.
Asztali gépen most váltottam 7700K-ra, és lám, minő meglepetés, az MS maga tette meg nekem azt a szívességet, hogy nem kell baszakodni az automatikus firssítések letiltásával. KÖSZÖNÖM MS, évek óta nem tettetek semmivel ilyen boldoggá.
Ugyan úgy, ahogy eddig, majd 2-3 évente manuálisan frissítem a Win7-et. Még 1-2 évig jól elleszek ezzel a frankó kis Win7-el addig talán csak összelapátoljátok valami használhatóra azt a rakás sz.. amit Win10-nek hívtok.

Még egyszer köszönöm MS!! BTW a patcet meg kenje a hajára a "lelkes felhasználó", nem kell porig rombolni az MS egyetlen jó lépését a 2010-es évtizedben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. ChoSimba tomch...
2017.04.20. 21:44
Ugyanazért, amiért win8 és win8.1-et sem akar felrakni rá. Egyszerűen számára userunfriendly a win10.
Nem azt várja, hogy 50 év múlva is legyen win7 frissítés, hanem azt, hogy ameddig van frissítés (márpedig más procira van), addig az menjen rá az övére is.

De nézd máshonnan. Ugyanilyen alapon mondhatná azt is, hogy holnaptól a polaris és pascal videókártyákkal már csak a win10 működik, a win7 nem.
Na ahhoz mit szólna a nép ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Busterftw ChoSi...
2017.04.20. 21:54
Arról nem is beszélve, hogy senki nem megy neki a Google-nek vagy bármelyik mobilgyártónak, mert az ő 2 éves mobiljára már nem jön a 7.0. Ahogy a felháborodottak azt csinálnak a hatszámjegyű procikkal amit akarnak, a Microsoft is hadd csináljon már a saját szoftverével amit akar. Ha nem tetszik, ne pipáld ki az EULA-t legközelebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Galdech
2017.04.20. 22:16
Teljes mértékben egyetértek azokkal, amik eddig elhangzottak. Fején találták a szöget, de ha már így belementünk, meg szeretném osztani a teljes véleményem a témával kapcsolatban.

Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan utasításkészletek az új processzorokban amiket csak Win10 és az új Linux kernel tudja kezelni. De ezért hátrányba tenni a régi rendszereket pofátlanság. Ha már 2020-ig bővített támogatást élvez az a szerencsétlen Windows 7, addig hagyja békén MS.
Nem dolgozok sokat 10-zel, többet hallok róla mintsem tapasztalok. Azt tudom, hogy a hálózatkezelése katasztrofális. Jómagam hálózatépítő szakember vagyok, és a hajam égnek áll mikor megint nem tudnak a Win10-es gépek belépni a céges munkacsoportba, más IP-tartományt definiál csak úgy magának, amikor eleve egy RB ossza azt ki fixen. Bár megélnénk azt a korszakot, mikor Windows legalább megközelíti a Unix szintű hálózatkezelést. Minden más problémánál csak nevetek, mert rendszerint azokat hálisten nem nekem kell megoldani. Nem stabil, rusnya a kinézete, rendszer szerint saját driverek jobbak, mint a gyártói így aszerint cselekszik, önálló frissítési gondolkodás, tulajdonképpen beleavatkozik a munkádba. Már épp elég baj az nekem, hogy mindenki erre a kinézetet hajaz. Falnak mentem neki, mikor 4.0 firmware frissítéssel PS4 rendszere is lapos lett.

Nem ez egy oprendszer feladata. Elindítom és menjen hiba, fagyás nélkül, stabilan ameddig dolgozok, játszok, böngészek és nézzen ki valahogy. Ma már egy domborított, átlátszó GUI egy cerkát sem izzaszt meg, annál is inkább mert GPU-t terhel, nem CPU-t. Ezeket az igényeket Windows 7 tökéletesen kielégíti számomra. Ez az igény ma már túl nagy feladat az új rendszereknek, mert a cég ötletelő osztálya füvezés közben dolgozik.

Ez nem egy XP - 7 korszak, hogy kötelező váltani mert lehetetlenül használhatatlan. Akkor váltani kellett, mert 2 mag fölötti processzorok nyista, SSD nyista stb. Itt most nincs ilyen, csak direkt hátráltatás.

Játékok, ugye így nem élvezhetem DX12 nyújtotta élvezeteket. Konzolon játszom, köszi.

Hát dióhéjban ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Asagrim Buste...
2017.04.20. 22:19
A 2 éves mobilra olyan naprakész custom ROM-ot rakok amilyet csak akarok, Windowsból meg csak a hivatalos, Microsoft által kiadott verziók vannak, így alternatíva hiányában kénytelen az ember reklamálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. muli
2017.04.20. 22:20
Istenem milyen begyepesedett lett ez a nép, mármint a legtöbb ember, fél a változástól meg az újtól....használjunk Commodore 64 -et , szerintem annyira közhelyes duma ez a"hogy néz ki a Windows 10" hogy én égek helyettetek.... meg hogy bugos meg tököm tudja. Meg merem kockáztatni aki azzal jön hogy undorítóan néz ki az nincs több 20 évesnél ezt állítom Telefonból is csak azért van droidom mert windowson szarok az appok pedig sokkal elegánsabban néz ki(ha már a kinézetét kritizáljuk) mint egy csicsás szar android meg iphone.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Galdech muli
2017.04.20. 22:24
26 évesen úgy gondolom, ami hátráltat, nem használom A kinézet csak egy a többi közül. Androidot szintén nem használok, mert nem vagyok hajlandó egy többszörösen emulált rendszert használni, ami halva született koncepcionális ötlet kezdettől fogva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Asagrim muli
2017.04.20. 22:25
És ha azt mondom, hogy elmúltam nem csak 20, de 30 is?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. j.panzer Buste...
2017.04.20. 22:35
No offense, de ez egy ritka sz@r példa volt. Ott ugyanis arról van szó, hogy egy régi hardvert nem támogat egy új OS, amivel szerintem semmi baj nincs. Tegyük hozzá, hogy egy - bizonyos feltételek mellett - ingyenes OS-ről beszélünk.

A Windows (7) -ért anno elég sokat le kellett baxni az asztalra, annak az árából egy komplett telefont kapnál, nem is rosszat.

És itt a baj az - a te példáddal ellentétben - hogy egy még támogatott státuszban lévő OS nem támogatja a LEGÚJABB hardver, ami ha belegondolsz, tényleg röhej. Engem pont nem érdekel, de amúgy szégyen.

De ne legyünk naívak, tudjuk miről szól a dolog. A KUTTTTTYÁNAK nem kell a Win10, olyan sz@r lett, valószínűleg csak új géppel tudnak licencet eladni mostanában MS bácsiék, még ingyen sem kellet jószerivel senkinek a Win10, és ez fáj az MS-nek.

Ezért kényszeríteni kell a usereket, hogy váltsanak. Nyilván pisztolyt nem foghatnak a fejedhez, ezért olyan eszközökkel zsarolnak, ami a rendelkezésükre áll. Pl ilyenekkel.

De ki nem foxsja telibe őket...
Minden létező ismerősöm tök jól elvan Win7-el, kivárjuk, míg helyrepofozzák a Win10-et.

Amúgy én insider programos voltam, ahol messze a legnépszerűbb kérés volt az aero, kb a kérések harmada ez volt, erre az MS jól telibe toszta ezen kéréseket. Hozzá még instabil is a rendszer.
Ezek után mit vár??

De tényleg, nem értem a logikájukat. Megkérdezik az embereket, hogy mit akarnak. Azok elmondják. Az MS nem azt csinálja. Akkor mért megy a csodálkozás, hogy a kutyának nem kell, amit csinálnak?? Ebben mi a logika?
Valaki magyarázza már el nekem, mert ezt Win 10 launch óta nem értem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. j.panzer muli
2017.04.20. 22:43
Én már a krisztusi koron is túl vagyok.
Nem mondanám, hogy ellene vagyok a változásoknak, általában nekem van először mindenféle új kütyüm. DE... csak olyasmit veszek, amit jónak tartok.

Nem a változást ellenzem, hanem az olyan változást, ami nem hoz pozitívat az életemben. Tucatnyi gépen próbáltam már a Win10-et (és mint mondtam, 2 Win 10-es eszközöm nekem is van, amit aktívan használok) mindenhol elképesztően rossz tapasztalatom van vele.

Értem én, hogy másnak nincs (mondjuk akit személyesen ismerek kb. mindenkinek, de ez irreleváns) vele rossz tapasztalat, de miért hinnék másnak, ha hihetek magamnak is??? Heeeee?

Majd ha jó lesz a Win10 akkor használni fogom. Mint ahogy okosórám is lesz, ha majd nem kell őket, csak max havonta tölteni, és látható lesz a kijelzőjük direkt napfényben is, és működnek telefon nélkül is, és tényleg vízállóak lesznek 100 méterig (ISO 6425 szerint, hogy egzakt legyek).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. sutyko_hop... muli
2017.04.20. 22:51
Szerintem jobb begyepesedettnek lenni mint sik hulyenek.
Amugy meg total leszarom ha egy hozzad hasonlo "ami uj az jo" tipusu vasarlozombi mit mond..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. sutyko_hop... j.pan...
2017.04.20. 22:53
Letilthato a frissites barmelyik win 10-en.
Services, windows update leallit, letilt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Busterftw Asagr...
2017.04.20. 23:02
Hát nem tudom, én is próbáltam romokat, de ami nem gyári rombol volt, azon vagy a kamera volt gyengébb, vagy a duplakopp nem ment stb. @j.panzer Szerintem meg jó példa. Ugyanis a hardver simán vinné az új verziót. Ahogy a Microsoft mobil hírnél is volt, sokkal több teló beleférne hardverileg, de csak kb 10 kapja meg a creators updatet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. j.panzer sutyk...
2017.04.20. 23:05
Szuper, akkor már csak egy aero kell (gyári, nem valami mókólt vacak), meg némi stabilitás, és már váltok is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. bpeter91
2017.04.21. 00:20
Teljesen egyetértek azzal, hogy ne vonják meg a támogatást. Figyelmeztessenek, de ne vonják meg. Viszont azzal rohadtul nem értek egyet, amit a legtöbb kommentelő ír, úgy hogy nem is használják a 10est. Mindig olvasom hogy instabil, bugos, sz@r, csúnya (bár ez szubjektív). A legelső nap, mikor upgradelni lehetett, upgradeltem tört 7esről amit akkor már használtam egy ideje, mivel azt akkor már nem nagyon lehetett kapni eredetiben, 8ast nem akartam, inkább vártam. Eleinte bugos volt, majd csomót javult, így megvettem. Egyszer kaptam kékhalált, az évfordulós frissítés első bootjánál. Nem fagyott le, 15-17sec a boot időm (120GB SSD), gyors, nem tököl, nem lassú. Nem kell cseszekednem msconfiggal hogy tiltsam az automatikusan indulo appokat, nem kell googliznom egy beállítás megkereséért. Mindent kivétel nélkül felismert, gyorsan. Nem dobálnak a programok, minden hihetetlenül jól megy. Van hibája, tény de mindennek van. Nekem az audió eszközeimmel akad össze. Sok a digitális kavar. De ezt is ritkán. Nem kellett még lassulás miatt újraindítanom, nem kellett újratelepítenem mert teleszemetelte az SSD-t. Néha kell a biztonsági mentések törlése, de ennyi. Elég jól elvagyok a defenderrel, évente lefuttatok egy malwarebytesot és ennyi. Azt nem fogadom el, hogy annyit mondjon valaki, hogy sz@r. Az hogy csúnya?! Az meg olcsó duma. Ez van, ezt kell szeretni, alakítsd úgy, hogy jó legyen. Miért a winsows 7 nél olyan jó volt ez a minden mindenhol átlátszó vagy windows 3.1 design? Teljesen jól lehet testreszabni a startmenüt. Az asztalon csak ideiglenes tartalmat rakok, mindent gyorsan elérek a startmenüből, ami nem tetszik azt meg megoldom úgy, hogy nekem megfelelő legyen. Ha nem tudom, akkor ez van... Én mint nem kicsit több mint átlag user, aki játszik, multimédiatartalmat fogyaszt, hangot kever, szerkeszt, képet szerkeszt stb. Nem találkoztam olyan dologgal ami miatt azt mondanám vissza a 7esre vagy az XPre... Nem kioktatni akarok... De ne annyit írjunk már, hogy sz@r.... Főleg olyan ne, aki nem is használja....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. bpeter91 bpete...
2017.04.21. 00:22
Én mint kicsit több mint átlag user*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. ny muli
2017.04.21. 01:21
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. noPublicFG legye...
2017.04.21. 03:20
Lehet, csak nem érdemes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. masko
2017.04.21. 07:55
Az elégedett Win10 felhasználók táborához tartozom. Minden ismerősöm azt használ és mindenki megszerette. Időnként találkoztam 1-2 buggal a kezdeti időszakban, de azóta javították őket. Kékhalál is volt eleinte, de nagyon ritkán fordult elő. Nagyobb frissítéseket sosem telepítek azonnal, mindig megvárom a pár hetes időszakot, amíg kijönnek a bugok és javítják.

Hozzáteszem én is nehezen váltottam Win7/Win8.1-ről. A 8.1-ért sem voltam nagyon oda, Win10-re update után visszatettem a Win7-et, aztán rájöttem, hogy clean installal már jobb a Win10, de egy-két bug felidegesített és a kinézet is szokatlan volt, ezért visszaváltottam Win7-re, végül újra adtam egy esélyt a 10-nek és azóta minden gépemen az fut és nagyon megszerettem. A kinézet nagyon új a 7-es aero után, de miután megszoktam már megszerettem.

Senkit ne tévesszen meg az, hogy a legtöbb ilyen cikknél a kommentelők nagy része gyűlöli a Windows 10-et és a Microsoftot. A legtöbben elégedettek a 10-es oprendszerrel épp csak nem kommentelnek. A negatív hangok mindig hangosabbak, akkor is ha kevesebben vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Chrnotaylo...
2017.04.21. 08:51
Én mint aki napi szinten használom a win 10-et nem értem azon usereket akik szídják pedig ránézni se hajlandóak. Napi 6-8 órát dolgozom rajta rendszergazdaként AD-vel, távoli asztallal, távsegítséggel és nem fagy ki, nincs kék hallál pedig a gép nem egy paks 3. A kinézet megszokás kérdése, de pl nekem mindegy, hogy van-e aero vagy nincs mert megy és megcsinálja azt amit elvárok tőle.

Cikkhez:
A még támogatott rendszert nem kéne letiltani a frissítésekről mert akkor mitől lesz támogatott? Aki a legujabb procival akkor win 7-et használni hát tegye.

Cégnél is még win 7 van mindenkinél (kivétel persze én meg pár gép amin w8.1/10 van, de ezeket egy kezemen megszámolom) mert ha már nem win 7-es a kínézet húzza a száját meg hisztizik, hogy ő ezt nem tudja megtanulni használni 3x-4x évesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. HaosKitsun...
2017.04.21. 09:45
Én csak annyit mondok hogy 4 hónapig használtam a Win10et, de talán annyi is sok volt, akinek tetszik használja,azonban én szinte biztos vagyok benne hogy többet hozzánem nyúlok.
A Microsoft lehet jobban járna ha tényleg nem igy akarná igy ráerőltetni a win10et az emberekre de az ö döntésük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. cryd
2017.04.21. 10:40
Az erőltetéssel én se értek egyet, de nekem sincs semmi problémám a 10essel.
Az utolsó trióból nekem a 7-es volt a leginstabilabb és volt benne jó pár dolog ami miatt nagyon tudtam utálni (pl. amikor rácsatlakoztam egy wifire és nincs internet mert nyílt hálózat, aztán még ott állítgatni...).
Insider-ként kezdtem, három gépen használtam, de kb. az egyetlen probléma (most hírtelen többre nem emlékszek, ha voltak is akkor biztosan jelentéktelenek), hogy az Insider preview első telepítés utáni bekapcsolásakor nem volt jó a kép (ha jól emlékszem nem töltötte ki a monitor kijelzőjét), de az is egy geforce driverrel orvosolva lett. Kékhalálom sosem volt rajta telepítés/frissítés többször is problémamentes volt. Program már omlott össze vagy nem válaszolt, de azt inkább a program gyártójának rónám fel, vagy magamnak, amiért túl sok progit akarok egyszerre futtatni ezen az annyira nem erőgép notebookon.
Engem tökéletesen kiszolgál, tudok rajta játszani, szerkesztgetni, tartalmat fogyasztani, nem hagyott még cserben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. thedevelop...
2017.04.21. 10:58
Lehet, hogy szükség is lesz erre a patch-re, ugyanis a hypervisorok a guest OS-eknek ugyanazt a processzort ajánlják ki, mint ami a host-ban van (ez a virtualizáció lényege ugyebár).

Innentől kezdve, ha én a guest-be szeretnék Windows 7, 8, 8.1 -t telepíteni, akkor elvileg azok is megtiltják a frissítést, mert mondjuk egy vadonat új Ryzen van a host-ban. Persze lehet, hogy az eredeti függvények figyelnek arra, hogy virtualizált környezetben fut-e az OS, de erre nem sok esélyt látok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. RealDreamQ tomch...
2017.04.21. 12:30
Mert van sok ember aki nem koca és kocka gémer , hanem érdemi munkára is használja a gépet , munkára is fogja ,deeee ellenben Win10 nem támogat sok szoftvert , pé egy ismi most futott bele ebbe a gondba ! Win10 lett a gépén és szerette volna feltenni a Canopus Edius 6.02 verzióját , azaz csak szerette volna , de Win 10 ezt megakadályozta . Ma délután jön géppel , hogy daráljuk le a hozzáadott Win10-et és a Win 7 kell neki . Régebbi gépén amin t volt , nem ütközött akadályba ... és ez csak egy a sok közül . Szóval vannak emberek akik hasznosan töltik az idejüket , fogható , megmutatható eredményt is feltudnak mutatni .

Asagrim 2017. 04. 20. 21:31

+++
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. BiroAndras RealD...
2017.04.21. 12:58
Hogyan akadájozza meg a Win10 egy program telepítését?
Egy korrektül megírt programnak nem lehet gondja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. hunluki Chrno...
2017.04.21. 13:00
Én elégedett vagyok vele, szeretném használni de CU update totál használhatatlanra vágra, ezt egy másik cikk alatt ki is fejtettem. Visszatérve AU-ra hibátlanul működik, szóval nem alaptalanul mondom azt hogy ez bizony néha szar. Persze, majd kipofozzák, kipatchelik, itthoni játékos gépen kutyát nem érdekli, melóra meg W7 van.
A baj ott van hogy az MS mindent belead a W10-be és etikátlan módon próbálja építeni a userbázisát hogy vonzó legyen a fejlesztők számára és egységes legyen a platform, ne kelljen régi OS-t fejleszteni mert abban nincs profit.
Az elképzelés szép és jó és támogatom is, a módszereit viszont nagyon nem.
Elsőre GWX okosság, utána véletlen update (ők maguk nyilatkozták hogy véletlen hiba volt), aztán szándékos update, igazából aki default ajánlott frissítési beállításon használta a 7-8.1-et az simán belefuthatott abba hogy egy éjszaka alatt a gépe fogta és lefrissült 10re mert csak. Mindez persze még okés lenne ha jó lenne a rendszer, de ahogy én a saját kis bőrömön/gépemen tapasztalom azért ez nem mindig döccenőmentes és sok embernél ez már nem fér bele. Aztán most ahogy ez a patch is mutatja (meg a józan ész is) puszta marketingből ellehetetlenítik a régi rendszereket hogy kikopjanak, holott még a feladatukat tökéletesen el tudják látni. XP-t kukázni kellett mert elértük a 32 bit határát, kellett a több memória, hálózati dolgai is olyan stabilak voltak mint a magyar forint. Ellenben egy 64 bites W7-nek nem nagyon tudsz olyat igényt mondani amit ne fedne le.
A trükk az lenne hogy azzal kéne eladni a W10-et hogy jó ne pedig ilyen aljasságokkal. Insiderben torony magasan figyel (-t régen, most nem tudom) az aero, ms szarik rá. Én gépemről is kapta a statisztikát (nincs alusapi rajtam) és mégis a jól működő gépemből romhalmaz lett frissítés után. Amíg ilyenek megesnek addig nem lesz túl népszerű a 10-es, nem csoda hogy ingyen se kellett a népnek, nézz egy statcountert, 7-es torony magasan vezet nem ok nélkül (de majd azt is szétcseszik pár patchel, most már mindent kinézek az MS-ből), sőt lassan már az asztali szegmens is lecsengőben van, android a múlt hónapban már előzte a windowst szintén statcounter szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Busterftw RealD...
2017.04.21. 13:07
Ugye csak viccelsz?

Erdemi munkara akarja hasznalni a gepet? Akkor talan ne egy olyan szoftverrel dolgozzon, ami 7 eve jott ki, es hirbol nem tamogatja se Windows 8-at vagy 10-et.

System Req.:
Windows 7
Windows Vista
Windows XP (SP3 or later, 32-bit)

Ugyanaz az eset, mint a Kaby Lake procinal. Ha xp/vista-ra kiadott szoftverrel akar dolgozni mert nem akar frissiteni, akkor ne akarjon 10-re frissiteni se. Persze verni az asztalt egyszerubb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Resike
2017.04.21. 13:41
Amikor először felröppent ez a hír annyira tudtam hogy úgy is lesz valaki aki át-patcheli ~48 órán belül a megfelelő dll-eket és lám itt is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Chrnotaylo... hunlu...
2017.04.21. 14:20
Nálam a CU updatét után se volt semmi gond a rendszerrel. Win 7 teszi a dolgát, de mint minden windows az is tud fura dolgokat művelni mikor az ember dolgozna.
Ingyenes frissítéskor raktam fel két notira a win10-et, azóta is hibátlanul megy mind kettő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Asagrim Buste...
2017.04.21. 15:27
Mi köze van egy munkához használatos program korának a produktivitáshoz való hozzájárulásához? Az új program nem törvényszerűen jobb, sőt! Rendre cseszik el az ilyen programokat egyre több funkció beletuszkolásával (valamit csinálni kell vele, hogy új verziószámmal el lehessen adni újként), amivel egyre több dologra való, azt a dolgot amire eddig is használtam meg csak lassítja.

Ezért nem váltottam még pl. fordítóprogramot. Teszek rá, hogy van olyan, hogy translation memory, én azt úgy hívom, hogy agy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. masko Asagr...
2017.04.21. 16:06
Ha ennyire ragaszkodsz a régi verziókhoz, akkor viszont új CPU-ra sem biztos, hogy érdemes váltanod. Az más architektúra és lehet a te kedvelt szoftvered már nem működne olyan jól azon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Nagysandor...
2017.04.21. 16:46
Én sem értek egyet az MS lépésével a frissítés megvonásával kapcsolatban.
Win10-et próbáltam 2x is. Felület elég nyomasztó szerintem, de úgy voltam vele megszokom. Csakhogy legutóbb mikor felraktam (most januárban kb) akkor olyat produkált, amikor összeültünk haverokkal WoT-ozni, hogy ALT+TAB után nem volt hajlandó újra előtérbe hozni a játékot, semmilyen módban(Ablakos, teljes képernyős, keret nélküli ablakos módban sem). Akku jobban merült, meg SSD-s gépen kb 10-20 sec volt mire nyílt az intéző. Céges VPN is elég hepciásan viselkedett.
A játéknál előkerült ablakkezelés bug után, mondtam, hogy kapja be az MS az én szórakozásomat nem cseszi el és 40 perc múlva vígan játszottam W7- alatt, ami azóta is fent van. Otthon meg pampog az asztalin, hogy nem kapok frissítést a kaby proci miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Asagrim masko
2017.04.21. 17:49
Nem fogok azért két asztali gépet fenntartani, hogy egyaránt fussanak az új játékok, és a régi munkaszoftverem, amivel megkeresem a pénzt rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. BiroAndras Nagys...
2017.04.21. 18:08
A legtöbb hasonló problémát egy tiszta telepítés megoldja. Egyébként is ajánlott 1-2 évente, hogy a felgyűlt szeméttől megszabadulj.
Nálunk a családban fél tucat gépen megy a cégnél meg több tucaton, és nincs vele semmi gond.
A nagymamám takarékos kompakt gépétől az én csúcs gamer gépemig mindenen kiválóan fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Busterftw Asagr...
2017.04.21. 19:12
Az új szoftver nem feltétlenül jobb, de 100% hogy nem is rosszabb. De ne várd már el, hogy egy adott op rendszeren támogatott szoftver minden probléma nélkül fusson. Csak kíváncsiságból, épp most rakom újra a rendszert, hogy ne ráfrissítve menjen a Creators Update. Van egy DVD emuláló progi amit mindig használtam, de már 4 éve ugyanaz, kb sosem frissült. Pedig vannak alternatívák, de ez mindig jó volt. Most csak azért frissült hogy a Windows 10-el ne legyen gondja. Viszont maradt ugyanaz. Nem mindig rossz frissíteni, és váltani egy tiszta Windows 10esre szerintem a jövőben több bosszúságtól meg buheralastol óv meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. hunluki BiroA...
2017.04.21. 19:41
1-2 évente újrahúzni a gépet az XP korszakban volt menő, azért az már eléggé távoli múlt. Nekem céges W7-em 2010-es telepítésű és hibátlanul üzemel pedig nap mint nap nyúzom 8-12 órában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. ChoSimba hunlu...
2017.04.21. 20:59
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Asagrim Buste...
2017.04.21. 21:11
Nem érted meg, hogy MESTERSÉGES a korlát? Fut a kívánt oprendszeren az ezer éves szoftver, a Microsoft döntötte el, hogy nem lehet használni új gépen a kívánt oprendszert.

Teljességgel leszarom, hogy kompatibilis-e az új windowssal a régi szoftverem, nem akarom használni az új windowst, a régit akarom használni új vason.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. pycur
2017.04.21. 21:30
Nem azé, de úgy csináltok mint ha ezzel a lépéssel többé nem töltene be a win7 az új procis gépeken hétfőről keddre.
Ne higyjetek a marketingnek, a szoftver nem lekvár, nem romlik meg ha régi. Ha jól teszi a dolgát akkor nem lehet megjavítani(frissíteni) mert mi változna tőle.
Azt meg erőszeretettel csinálják, hogy az új generációs windózokban mindig moddolnak valami apróságot, hogy a nagyon régi cuccok ne menjenek rajta, pontosan azért, hogy vegyél abból is újat.
Mondjuk meg nekik hogy nem! Nem ők mondják meg hétfőről keddre, hogy mit tudunk csinálni, és mit nem.
Én mindent addig használok, amíg ki tudja elégíteni az igényeimet.
Az xp-t ugyanígy mesterségesen tették "tönkre". A sok új progi erőforrás igénye néhol indokolatlanul nagy lett. Amit ő már nem tud kezelni, lásd 4 gigánál több memória kell hogy rendesen tudj netezni, pedig amikor kijött, még 800 mhz és 512 mb is pont elég volt.
De vajon meddig fog nőni ez az indokolatlan gépigényesség? Mert ugye ma sokkkal gyorsabb gépeink vannak mint ez az 512 mega ramos volt akkoriban, mégis a win10-el kb ugyanazt a felhasználói élmény sebességet tudja alkotni. Ennek nagyon nem így kéne lennie...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Busterftw Asagr...
2017.04.21. 23:03
Én vágom, hogy mesterséges de kb minden így működik manapság. Legyen oka a fragmentálás felszámolása vagy bármi, én támogatom az egységesítést. Az ember azt hinné, hogy az lenne a legnagyobb probléma, ha a régebbi vagy tavalyi vason nem menne az új OS. De épp ellenkezőleg, lassan nem támogatott OSt akár mindenki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. j.panzer Buste...
2017.04.21. 23:51
És ahhoz mit szólnál, ha ezt az egységesítést úgy érnék el, hogy olyan OS-t fejlesztenek, ami VONZÓ az emberek számára?

Miért a kényszer a megoldás a fragmentáció problémájára, és mit nem az, hogy olyan irányba viszik a fejlesztéseket, ami tetszene az embereknek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Busterftw j.pan...
2017.04.22. 12:27
Hogy csinalsz szubjetivbol objektivet? Mit jelent az, hogy szep?
Mit jelent az, hogy vonzo?
Nezz mar be egy mobilos cikkhez, felenek leesik az alla, fele meg a designert kuldene el melegebb helyre.

Nekem tetszik az UI, meg tobb 100ezer mas embernek, akkor hogy jon ossze a az osszes ember?

Nekem dark theme/sotet kek UI nagyon bejon, minimal, semmi sallang.

Tegnap tiszta telepitessel felment a Creators Update, annyi gond volt vele, hogy az egerem ikonjai (homokora volt, forgo ize helyett) elalitodtak, plusz a szokasos anti privacy/telemetry beallitottam.


Ugyanugy poccre indul SSD-n, sot samsung magician benchmarkon meg tobbet is hozott. Be van lakva, mukodik, minden programmal amit hasznaltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. j.panzer Buste...
2017.04.22. 13:05
A kérdésedre adott válasz olyan egyszerű, hogy nem is értem, hogy hogyan voltál képes leírni ezt a kommentet. Nem személyeskedésnek szánom, de maga a komment az mérhetetlenül primitív. Elmondom miért.

A kinézet megítélése valóban szubjektív, de van egy módja, hogy "mindenkinek" (mindenkinek nyilván nem fog, értsd a nagytöbbségnek) tetsszen. Ez pedig a SZEMÉLYRE SZABHATÓSÁG, TÉMÁZHATÓSÁG.

És igen, valamennyire még most is személyre szabható, koránt sem annyira, mint korábban.

El lehet azon vitatkozni, hogy az aero szép-e, de nem érdemes, mert ez tényleg ízlés kérdése, szubjektív. (Nekem a leginkább hiányolt funkció a Win10-ből, és amíg nem lesz, nem váltok, elhasználgatom az i7-7700K-mat Win7-el, és lefosom a frissítéseket. Egyébként nagyjából minden ismerősöm így gondolja).

Arról viszont teljesen fölösleges vitát nyitni, hogy az egy mocskos nagy paraszt lépés volt az MS-től, hogy egy hosszú évek óta, a Windows-ok részét képező, meghatározó UI elemet kivett, és még csak alternatívát sem hagy azoknak, akik mégis csak azt akarják használni.
Főleg mocsok gusztustalan lépés ez úgy, hogy bezzel a 3.1-et idéző kontrasztos módra, meg ilyen 30 éves szar kinézetekre ott a gyári Theme.

Külön vicc, hogy W10 megjelenés előtt az Insider programban messz-messze a legnépszerűbb kérés volt.

Magyarán megkérdezték az embereket, hogy mi kell nekik, azok elmondták, az MS meg jól telibe toszta.

És a legnagyobb vicc, hogy üzletileg nem is indokolható.
A Win 8-ban még indokolható volt, mert ott úgy próbálták meg eladni a mocsokronda/ultraprimitív, senkinek se kellő Windows Phos telefonjaikat, hogy az asztali Windows-on akarták rászoktatni az embereket erre a trágyaronda UI-ra. Csakhogy sajnos pont visszafelé sült el a dolog, ahelyett, hogy az emberek megszokták volna ezt a UI-t, és vették volna a WP-t mint a cukrot, pont fordítva történt, a Win 8 az MS történetének legsikertelenebb OS-e lett, majd akkora bukás, mint a WP.

És itt lép be a dolog, hogy az MS rájött, hogy bukó a WP és bukó a W8, mégsem hozták vissza a népszerű funkciókat, többek közt a látványos, szerethető Aero-t, hanem tovább ragaszkodtak ehhez az unalmas, depresszív szarhoz, ami most a Win10-ben van.
Én állítom, hogy a WP bukásának egyik kulcsa (mondjuk ott sok balfaszság volt) a minősíthetetlenül ronda, unalmas, és testre szabhatatlan UI volt, és ugyan ez manifesztálódik a Win10-ben is. Ha Aeroval jött volna ki, ha szép lett volna, vonzó, csilli-villi, akkor nagyságrendileg többen váltottak volna Win10-re, és nem kéne ilyen mocskos trükkökhöz folyamodniuk, amiket most bevetnek. Mert az jól látszik, hogy a kutyának nem kell még ingyen sem a Win10, és ebben nagy szerepe van a kinézetének.

Tehát egy most az van, hogy egy teljesen indokolhatatlan, irracionális döntés hátán óriási anyagi károkat okoztak maguknak, és még ennél is sokkal nagyobb presztízsveszteséget.
Különösen szomorú ez annak fényében, hogy egy Aero UI kb. 5-10 megabájtos kis semmiség, amit egy Redmond nagyságú programozó csapat egy fél ebédszünetben összedob két korty kóla között.

Tehát az Aero kihagyása üzletileg nem indokolható, anyagi ráfordítást minimálisat se nagyon igényelt volna, logikusan nem megmagyarázható, ész érv nem szól mellette, az MS valamilyen teljesen megmagyarázhatatlan hülyeségből ragaszkodott hozzá, amivel dollár milliárdokban mérhető károkat okozott magának, és ki tudja, hogy a Win10 sikertelensége hova fog még vezetni a jövőben. Hosszabb távon ez akár az MS piaci pozícióinak a meggyengülését is jelentheti. Egy ilyen apró kis baromságon, egy banánhéjon elcsúszni szégyen, főleg úgy, hogy indokolatlan, és tarthatatlan az egész.

Néha azt érzem a cégen, hogy nem is akar üzletileg racionális lépéseket meghozni (mondjuk amikor a WP-vel azt akart, akkor pont hogy mag alá lőtt a - megint csak - teljesen logikátlan lépésekkel, de ez most más kérdés, más, hosszabb téma) egyszerűen dacból, erőfitogtatásból, sőt büszkeségből ("A MICROSOFT NEM ENGED GE*I, MAJD MEGSZOKJÁK A PARASZTOK!!!" ) megy szembe a userekkel (máshogy nem magyarázható a magatartása), aztán meg megy a sírás, ha a saját fogyasztóik ellenállnak. És persze ahelyett, hogy meghajlanának a nép akarata előtt, és azt csinálnák, amit az emberek akarnak, és amivel pénzt lehetne keresni, nos helyette még inkább ragaszkodnak a baromságaikhoz, mert " A MICROSOFT NEM ENGED GE*I..."

És a végére még valamit. Én nem várom el, hogy az Aero legyen megint a fő fókusz, tőlem lehet default UI téma a hupikék törpikék is, vagy az érfelvagdaló kék bálna is, azt viszont elvárnám, hogy ha 20 éves témák is támogatottak, akkor igen is legyen jelen alternatívaként az Aero is, ami nekem, és nagyon sok millió embernek ez a leginkább tetsző MS felület, ami valaha készült.

Egyéb iránt elfogadom, ha az MS azt mondja, hogy "NEM, kabbbbe..." csak akkor ők is fogadják el, hogy a Win 10-re azt mondja 1 milliárd ember, hogy "Nem, te kabbbe..."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Busterftw j.pan...
2017.04.22. 14:07
Szóval az egész 10es szar mert nincs aero. Már a 8-ban sem volt, csak pár minimális glass effekt. De te úgy adod elő mintha a Start menüt vették volna ki vagy a tálcát. Mellesleg olvasd el a saját hsz-ed stílusát meg az enyémet, talán ráeszmélsz melyik a primitív. A Windows 8ra 2 hónap után kjiött 10 program, amivel 2 kattintással lesz full aerod, és most jön a lényeg, ezek működnek Windows 10el. De nem nem, a Microsoft csinálja meg, akkor gondolom te meg a haverjaid Internet Explorert használ, meg Windows media playert illetve paintet. Semmi third party, inkább verem az asztalt meg várok amíg a Microsoft _én_ igenyemre szab mindent. A 10et használók töredéke insideres, és még a feedback nem egyenlő a terméktervezéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. j.panzer Buste...
2017.04.22. 15:44
A kommented szemléletére, szűklátókörűségére mondtam, hogy primitív, nem személyeskedésnek szántam. Mert csak a saját fejeddel tudsz gondolkozni, máséval nem. Más nézőpontjának nem adsz létjogosultságot. Elvárod, hogy ami neked tetszik, ahhoz idomuljon a világ. Neked így megfelel a Win10, tehát feleljen meg mindenkinek. Az MS meg mindent jól csinál úgy, ahogy csinál.
Nah ez a gondolkodás primitív.
Na meg a kényszer=jó szemlélet...

"Szóval az egész 10es szar mert nincs aero" - Ezt sehol nem állítottam. Odáig stimmel a mondat amúgy, hogy az egész Win10 szar, de nem az aero hiánya miatt. Sok egyéb gond is van vele. Az Aero csak az egyik, mondjuk nekem talán ez csípi a legjobban a szemem, mert bár idegesít egy csomó minden, mégis az unalma UI az, ami leginkább lehangol, és nem szeretem emiatt használni a rendszert.

100%-ig tökéletes Aero glass TP szoftver a mai napig nincs, épp 3 napja próbáltam egy új csomagot, az sem volt jobb az eddigi gányolmányoknál.

"várok amíg a Microsoft _én_ igenyemre szab mindent" - megint kiforgatod a szavaimat.

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy várok, míg az MS belátja, hogy nincs értelme szembe mennie a többség akaratával.
A jópár milliárd dolláros pofonokból szokott az MS tanulni, még ha nem is sokat.
És természetesen egy multi cég (nem csak az MS, hanem jószerivel soha, egyik sem) soha nem szokta elismerni ha hibázik. A start menü kivétele ilyen volt, nagyon rábasztak, mégse ismerték el, igaz visszarakták, de átszabták, mókoltak vele, nehogy már a usernek legyen igaza.

Mindegy, egész használható lett. Remélem az aeroval is ez lesz, belátják, hogy hiba volt elvinni az asztali rendszert ebbe "Snapdragon 200 grafikai képességeire tervezett" minimalista irányba, és kihoznak valami Aero szerűt.

Szerintem kva sokan váltanának azonnal Win10-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. j.panzer
2017.04.22. 15:55
Egyébként még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy sosem értettem, és soha nem is fogom megérteni azokat a cégeket, akik ahelyett, hogy abban hinnének, hogy felhasználót a jó szoftverrel/hardverrel, a jó fejlesztésekkel lehet szerezni, abban hisznek, hogy felhasználót zsarolással, szemétkedéssel, tisztességtelen piaci magatartással, a konkurencia, ill más gyártók/fejlesztők ellehetetlenítésével lehet szerezni.

A metro UI-os böngésző sztory jól mutatja, hogy mennyire kontraproduktív ez a hozzáállás. Lehet, hogy nem lesz konkurencia, de felhasználó sem, az pedig - ahogyan az meg is történt - kész anyagi csőd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Busterftw
2017.04.22. 16:52
"Elvárod, hogy ami neked tetszik, ahhoz idomuljon a világ." Ez rad is igaz, ugyanis neked az Aero tetszik, te azt akarod az legyen mindenkinek.

Akkor most ki a szuklatokoru? Te nem tudsz elszakadni a 7-tol, meg az aerotol, nem en. Ha a 10-es aeroval jott volna, azon is ellennek, mert az is bejott anno, de ez a minimal jobban.

Emlekeim szerint amikor a Vista bejott az aeroval, nagyobb visszhangja volt annak, hogy a csillivilli aero kell a francnak. Ugy latszik ha valamit par evig hasznalsz, egyszeruen hozzaszoksz, szerintem nem lenne maskepp Windows 10el sem.

Meg mindig nem ertem ezt a tobbseg meg osszes felhasznalo dumat, megtudnad mondani a forrast? Vagy barmi hiteles statisztikat?
Tudom, hogy a 7-es 45$-on all a 10 meg 26%, de ketlem, hogy az aero miatt nem valtanak az emberek.
Az 5 eves bevetelet nezve a cegnek en nem feltenem nagyon oket, meg a Metro UI alatt sem lett kevesebb lovejuk, pedig abban igazad van, halott otlet volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. pycur
2017.04.22. 18:33
55. Busterftw: a bevételeket hiába nézed, azt ők maguknak generálták mesterségesen, úgy, hogy a korábbi win licenceket kivonták a forgalomból, és az új laptopokra már csak 10-est engednek licenszelni. Abból van nekik a lóvé.
A win7-hez nem írnak már drivert a gyártók az új chipjeikhez(vagy az ms tiltotta meg nekik?) (pedig nem hiszem hogy akkora egetverő külömbség lenne a 7 és a 10 kernel programozása közt, de valamennyi biztosan van), vagy csak trükk, mert a win7 nem tud mit kezdeni a win10 driverekkel...
Ez mind arra megy ki, hogy vegyél új gépet, oké, de akkor vegyél mindenből újat, az os-ből, a nyomtatódból, a scanneredből, meg bármiből amit használsz, mert az új gépeden nem fogod tudni tovább használni, amik amúgy hibátlanul működnének még sokáig... na ez a bosszantó az egészben.
És azért szoktunk új gépet venni, hogy ugyanaz a program gyorsabban működjön rajta, tehát gyorsabb legyen a géped. De ehelyett az van, hogy veszel a régi géped helyett egy 3x gyorsabb gépet(2 helyett 4-8 mag, 2-4 helyett 8 gb memória, winyó helyett ssd hogy hasítson) és az új os meg az összes használatos progid legújabb verziója egyszerre kb ugyanannyira le fogja terhelni a géped, mint ha újat se vettél volna. És akkor örülhetsz az összes új verziódnak, amit egy kicsit másképp kell használni mint eddig és még talán lassabb is...na ezt nem szeressük, ezért rakunk továbbra is win7et az új gépeinkre, amíg csak lehet...
De lehet hogy eljön az az idő is hogy a win-t már csak keretrendszernek fogjuk használni, valóban, mindenféle szolgáltatás és folyamat nélkül, mert annyira elbaxxák hogy már fáj használni, és akkor az egyetlen ami boot után bejön az a virtualbox, abban bootol egy win7 és a legnagyobb hardver kiosztással vezérelve fogjuk használni. Ki tudja, még lehet hogy így is jobb lesz mint az új újítások. És akkor örülhet neki az ms hogy minden gép win10 lesz a világon és mindenki egy virtuális windózzal nyomul
Amit egy image fájlból a host leállítása nélkül 10 perc alatt vissza lehet állítani, ha bedöglene.... nyehehehe

Akit érdekel, itt egy nem tudom mennyire hiteles stat az os-ek felhasználási százalékáról. https://www.w3schools.com/browsers/browsers_os.asp
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. j.panzer
2017.04.23. 00:04
""Elvárod, hogy ami neked tetszik, ahhoz idomuljon a világ." Ez rad is igaz, ugyanis neked az Aero tetszik, te azt akarod az legyen mindenkinek." -
Na ez az, amit nem igaz, és ezt nem sikerült megértened. Nem azt várom el, hogy Aero (vagy bármi más) legyen mindenkinek, azt várom el, hogy választási lehetőség, és korrekt (amúgy legacy) tesztre szabhatóság legyen.
Én ezt várom el, és szerintem ez egy jogos elvárás.

Te (és amúgy az MS) azt mondod, hogy a felhasználónak kell idomulnia az OS-hez, és ezt erővel ki is kell kényzeríteni, én azt mondom, hogy az OS-nek kell (kéne) idomulnia a felhasználóhoz.

Ami az MS pénzügyi helyzetét illeti, kb 11 olyan önálló részlegük van, ami darabonként betermel 1-1 milliárd dollárt, ebből az egyik a Windows, a másik az Office, ott van még a felhő, a B2B, a konzolok, stb.
Ha a Windows és a kapcsolt szolgáltatások becsődölnek (amiben én nem hiszek), még akkor is marad neki legalább 6-7 önmagában is milliárdokat termelő részleg. Eltűnni nem fog, de járhat még úgy mint a Nokia. Piacvezető cég, adott szegmensben roló le, aztán másutt meg jól elvan, és termeli a profitot.

Egyébiránt én nem hiszem, hogy a Windows belátható időn belül (10-20 év) eltűnne, de egy olyan forgatókönyvet el tudok képzelni, hogy felnő a hátára egy komoly konkurens (akár olyan is, aki ma még nem is létezik). Mint anno a Google, aki az MS piacainak felét felszívta a semmiből kilépve.
Ugyanakkor az is tény, hogy a Win részleg mindig összekapta magát, ha nagy szarban volt.

Vista esetében is kevered a szezont a fazonnal. Azt sem azért szidták, mert az aero szép volt, hanem azért, mert az akkori vasakon gyök kettővel döcögött, és mert kva instabil volt. Erre mondták azt, hogy inkább gyors legyen a rendszer, meg stabil, mint csillivilli. És ez igaz is, még én magam is egyetértek vele. Szidtam is a Vistát, ki is hagytam. Szerencsére ma már tudjuk, hogy a két opció egyáltalán nem zárja ki egymást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Asagrim j.pan...
2017.04.23. 14:03
Már egyszer elmagyaráztam, hogy a kontrasztos téma nem azért van, hogy apelláljon a szépérzékednek, hanem hogy a látássérültek könnyebben tudják használni az operációs rendszert.

Azért ne keverjük szezont a fazonnal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Resike Asagr...
2017.04.24. 00:56
De ez nem jelenti azt hogy aki meg nem látássérült az szeretne beleégetni a retinájába a fekete-fehér metro UI-t.

Ugyanis a gradiens színátmenetes 3D hatásos (Aero) sokkal de sokkal jobb a szemnek.

De még egy misét megérne a Windows 10-es animációk programozója is, mert a 7-hez képes az is nevetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. 5hR3kY
2017.04.24. 08:17
Köcsög Microsoft! Nem igaz hogy nem lehet a Win 95-öt felrakni a Ryzen, meg a Kaby Lake processzorokra! Valaki ahhoz is csinálhatna valami patchet, mert én csak abban bízom hogy nem kémkedik utánam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. j.panzer Resik...
2017.04.24. 08:31
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Busterftw Resik...
2017.04.24. 10:18
Egy forrást szívesen elolvasnék a tanulmányról. Az egyszerűbb felületet gyorsabban dolgozza fel az agy. Kb ilyen szintű a kijelentés. Nekem dark theme van kékkel, sehol nem látom az a vakító kontrasztos sakktáblát amiről beszélsz. Az egyetlen vakító dolog volt a böngésző. De arra is 1 perc addont vadászni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim Resik...
2017.04.24. 11:28
Ennek semmi köze ahhoz, amit én mondtam, vagy j.panzer mondott. Ő is, meg én is a High Contrast témáról beszéltünk, nem az alap vizuális témáról.

Az alap vizuális téma meg hidegen hagy, 8-on is Penumbra-t használtam a deviantartról, 10-re is le tudom tölteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. BiroAndras j.pan...
2017.04.24. 12:29
Érdekes, hogy kivétel nélkül minden új win verziónál ugyanez a vita megy. Már az XP megjelenésekor is rengetegen sírtak, hogy lassú meg csúnya, meg nincs rá driver, meg az új start menü, meg minden. Aztán az XP SP2-nél, hogy minek egy oprendszerbe rendes tűzfal, meg hogy biztos nem fognak menni rajta a progamok, meg lassú lesz. A
Vistát meg ugye nem kell bemutatni. Mellesleg ott jött be az Aero, és az egyik legjobban utált fícsör volt az UAC-val holtversenyben. Vannak nem kevesen akik a mai napig a Win95-ös témát használják. Aztán ott a most mindenki által istenített Win7, amit sokkal jobban fogadott a nép, annak ellenére, hogy gyakorlatilag ugyanaz, mint a Vista, csak szebb csomagolásban, és kisebb hardver igénnyel. De még akkor is voltak nem kevesen akik szerint az XP SP2 a legtökéletesebb OS a világon, és semmi pénzért nem fognak Win7-re váltani.
Aztán a Win8-at megint nagyon utálta mindenki, a Win10-et meg a többség szereti, pedig megint csak lényegében egy Win8 szebb csomagolásban.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a döntő többség egyszerűen a változást viseli nehezen. Minél nagyobb a különbség a régi verzióhoz képest, annál nagyobb az ellenállás, viszont ahogy megszokják az újat, már az lesz a jó.
De ettől még persze a kritika egy része jogos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Asagrim BiroA...
2017.04.24. 13:20
Szokás elfelejteni, hogy 2001-ben jött ki az XP. Pont az ezt megelőző 1-2 évben kezdett nagyon meglódulni a processzorteljesítmény, így nem volt nehéz fényes karriert befutnia. 1998-ban 233 MHz, 2001-ben 1,13 GHz volt a korszerű processzor, és 2006-ig, de inkább 2009-ig kellett használni, várni a következő normális Windowsra. Ha nem kellett volna neki olyan sokáig húznia, mikor is már a sokkal erősebb hardveren kezesbárány volt, akkor nem lenne akkora hűséges felhasználótábora pusztán megszokásból.

Itt nem a változás nehezen viseléséről van szó, hanem arról, hogy olyan sokat vacakolt a Microsoft az új Windows kiadásával, hogy mikor lépéskényszerbe kerültek csak valami félkész szart sikerült kiadniuk Vista néven, és mindenki fel volt háborodva, hogy hirtelen miért zabál ennyi erőforrást maga az oprendszer, mikor az előző alig kért valamit. Persze hogy alig kért, mikor fénysebességgel fejlődött a számítógépek teljesítménye, miközben már a megjelenése évében is egy 3 éves gép (233 MHz, 64MB RAM, 950 MB tárhely) volt a gépigénye, hogy többen tudjanak váltani Win98-ról!

A Windows 8-at se azért utálták, mert nehezen viselik a változást. A ballépéseket viselik nehezen az emberek. Még mindig nem való mobilos app asztali számítógépre. Soha nem lesz való egy asztali számítógépre. Az nem fura hogy pontosan ugyanazon okok miatt utálja mindenki a 8-at, amiért a 10-et? Ez nem megszokás kérdése, volt 3 évük megszokni, de nincs mit megszokni. Egyszerűen nem kérnek belőle.

Én kivételesen kizárólag azért használok 8-at 7 helyett, mert tudok ISO-t mountolni, tetszik a win+x menü, meg még nincsenek benne kötelezően használandó mobil alkalmazások. 10-ben már vannak. Minden mást amiért utálom a 8-at már kiiktattam. 10-ben nincs meg ez a lehetőség, szarrá van integrálva bele a mobil platform, az automatizálás, a ballépések tömkelege.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Nagysandor... BiroA...
2017.04.24. 15:09
Sajnos az a W10 2 hete volt mg csak fent a gépen. Nem hinném, hogy két hetente újra kellene rakni egy modern oprendszert. Az Otthoni W7 gépemre 2012-ben került fel a rendszer. Azóta cserélve volt benne alaplap, 2x platformon belül, egyszer sandy--> Caby. Viedókártya SDD már a harmadik megy benne klónozással örökítve a rendszert), videókártya is már vagy 3-4 fordult meg benne.
Boot idő 40 sec, nem omlik össze soha, nem nyafog, és nem dobálja tálcára a programokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Busterftw Asagr...
2017.04.24. 16:36
Creators update óta minden store-os appot simán leszedhetsz :) Nem települ újra magától.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim Buste...
2017.04.24. 17:29
Akkor hadd idézzek magamtól:

" Jó, nagyját le lehet cserélni 3rd party alkalmazással, ahogy azt említetted is, de ezzel szabotálod azt a szinergiát, amit a Microsoft a Windows 10 ökoszisztémával elérni szándékozott, így csak egy újabb indokot szolgálsz arra, hogy miért felesleges 10-re váltani, ugrott egy újabb Win10 feature, ami miatt érdemes lenne. [...] Minél több dologra használok 3rd party megoldást, annál kevesebb okom marad az új Windowst használni, mert ha egyenként iktatom ki az új Windows feature-öket akkor minek egyáltalán azt használni?"

Win 8-nál 3-4 okom maradt azt használni 7-tel szemben, miután megszabadultam a baromságaitól. 10-nél ugyanez inkább nulla felé tendál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. BiroAndras Asagr...
2017.04.24. 18:24
A Vista pont azért lett olyan amilyen, és azért késett, mert a processzorok fejlődése hirtelen és váratlanul plafonba ütközött. Az Intel 10 GHz-es procikat ígért, amiből nem lett semmi. Így az eredeti Vista (Longhorn) reménytelenül lassú lett volna. Ezért kellett lényegében kidobni, és újrakezdeni. Emiatt késett éveket, és nem volt teljesen kiforrott.
Ez nem az MS hibája, ha valakit okolni akarsz okold az Intel-t, vagy a kvantumfizikát, ami miatt a 10GHz elérhetetlen.
A Win8 pedig a mobil piac robbanása miatt olyan amilyen. Nekem kiválóan működik az asztali gépen is 49 colos 4K monitorral is. Egérrel pont úgy lehet kezelni, mint érintőképernyőn ujjal. Ha nem tetszenek a gyári appok, simán lecserélhetők, mint minden korábbi Windows-ban.
A Win10 egyébként óriási előrelépés kezelhetőségben, ha nem szereted a csempéket. Ezért nem értem, hogy miért nem akarsz váltani.

Amúgy a lényeg az lett volna, hogy minden Windows megjelenéskor ugyanez a történet. Az XP-t is szidták rendesen, pedig csak 1 évvel a Win2K után jött, és 3 évvel a Win98 után. Ugyanúgy nem kértek belőle a júzerek, aztán pár év alatt megszokták, és megszerették.
A Win10-et is több száz millióan használják, úgyhogy annyira nem lehet szar.

És még valami, mire kijött a Vista, nem a CPU volt a szűk keresztmetszet, hanem a memóri és a vinyó sebesség. Ha volt elég RAM a gépben, akkor a Vista köröket vert az XP-re sebességben. A Win7 annyiban volt jobb, hogy optimalizálták a memória használatot, és addigra a amúgy is több RAM volt már a gépekben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BiroAndras Nagys...
2017.04.24. 18:32
Nem tudom mire gondolsz. Mit kell kéthetente újtrarakni?
Nálam otthon és a céges gépen is kiválóan megy legalább egy éve. Nem is emlékszem mikor kellett újrarakni.
Működik kiválóan, nem fagy, nincs vele gond.
Azért szoktam 1-2 évente újrarakni, mert egy csomó szemét felgyűlik a különféle telepített cuccokból. Meg hardver változásnál a régi driverek és segédprogramok is össze tudnak akadni az újjal. Szeretem tisztán tartani a rendszeremet. De lehet, hogy ez csak rossz szokás amit még a Win95-XP időkben szedtem fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim BiroA...
2017.04.24. 18:35
"Ezért nem értem, hogy miért nem akarsz váltani."

Három topikban három külön dolgot említettem miért nem. Ennyi nem elég?

"A Win10-et is több száz millióan használják, úgyhogy annyira nem lehet szar."

Százból hetvennek még az is mindegy lenne, ha Linuxot rakna rá az ismerőse, húsznak meg kéretlenül ment fel frissítés formájában. Jó, nem, negyvennek mindegy, harminc kéretlenül kapta új géppel, további húsz kéretlenül frissítéssel. A maradék 10 az a tudatos számítógéphasználó, akit nem érintettek negatívan a változások, így üdvözölték az újabb rendszert.

Ha meg szerinted nem zabált elég CPU-t a Vista, akkor frissítsd fel az emlékezetedet google segítségével mekkora anyázás volt a sidebarral, amiben az új widgetek voltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Resike Asagr...
2017.04.24. 18:49
Hogy ne lenne köze hozzá, az alap metro UI nagyon közel áll a sok-sok éves kontrasztos témához.

Ha még be is tudnám zabálni a négyzet alakú ablakokat, akkor sincsen semmi mélységérzete az egész Windows 10-es felépítésnek, nem tudom hogy melyik ablak melyik alatt, felett, előtt van. Ami már csak azért is nevetséges mert ezt ugye tabletekre/okostelefonokra tervezték ahol ez meg ugye elég fontos lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Busterftw Asagr...
2017.04.24. 19:24
Külső alkalmazások használata pedig elég régre nyúlik vissza, hiszen a legtöbb esetben a gyári volt a nyűg. Internet Explorer vagy paint vagy Windows media player mindenki váltotta ahogy tudta, illetve amelyik neki tetszett. Nekem ez inkább a Windows egyik kiemelkedő funkciója, hiszen azt használok amit akarok és bevált. Én már csak azért is váltanék ami a motorháztető alatt van. Lásd android, 4-5-6-7 kb ugyanúgy működik, úgy néz ki, de mégis jobb a frissebb mert biztonságosabb, vagy hatékonyabban bánik a rendszerrel esetleg kihasználja az új hardvert. Én nem tudnék már úgy Windows 7et használni, hogy tudom már csak biztonsági frissítés jön, aztán majd az sem. A Windows 10 meg inkább folyamatos szolgáltatás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Buste...
2017.04.24. 20:10
Nem használok MUI appokat, és emiatt app store-t se, mert asztali gépem van.

Nem használok Cortanát, mert itthon nem jó semmire, azt se tudom megkérdezni tőle helyes régióbeállításokkal, hogy mennyi 2+2, egyszerű, régiófüggetlen feladatokat nem hajlandó régiókorlát miatt végrehajtani.

Nem használok Office 365-öt, mert rohadjon meg aki kitalálta, hogy ha már cross platform, kötelezővé teszik androidon, hogy csak onedrive tárhelyre lehet doksit menteni.

Skype-ot nem használok, mert egyszerre több eszközön nem lehet bejelentkezve maradni vele(!!!), mert nem tudja szinkronizálni egyszerre 2 helyre a társalgásokat, a küldött fájlokat, végül azon veszed észre magad, hogy elszaródik a partnerlista, olyan embereket mutat offline, akik nem azok, vagy éppen téged mutat offline, aztán lesel, hogy mi van, miért nem megy a chat. (Főnököm februárban kapott meg egy novemberben feltett kérdést. Hurrá!)

Kérdem én, akkor minek váltsak? Mi van a Windows 10-ben, ami a 8-ban nincs? Reklám az explorer shellben, meg telemetria. Szóval plusz vesződés telepítés után, hogy olyan rendszert csináljak belőle, amit szívesen használnék. 7-ről 8-ra váltás meg megszabadított egy Virtual CloneDrive-tól, egy Launchy-tól, egy TuneUp Utilities-től, egy ...

Ha meg a Windows 10 lesz az utolsó windows verzió, akkor miért 2020 október 10-ig lesz támogatott, 2025 október 14 után meg vége?
https://support.microsoft.com/en-us/help/13853/windows-lifecycle-fact-sheet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BiroAndras Asagr...
2017.04.25. 11:24
MUI appok kiválóan működnek asztali gépen egérrel és billentyűzettel is. Nincsennek agyontömve felesleges funkciókkal, cserébe gyorsak és könnyű őket használni.
Ebben is volt fejlődés a Win8-hoz képest. Például már tudnak ablakban is futni.

Cortana eddig se volt, szóval ez nem akadály. A Skype meg a 3.0 óta egy fosrakás, használj mást. És mivel a Win8-ban sincs jobb Skype, ez megint nem érv a váltás ellen.

Egyébként legalább egy fícsör van a Win10-ben, ami neked nagyon jól jönne. A Start képernyőn a csempéknek van jumplist-je. Ja, és a gyakran használt programokat is listázza, mint régen. Ezen kívül egységes a GUI, nem kell már szinte soha a régi vezérlőpult, joban testreszabható, és egy rakás hasznos funkció könnyebben és gyorsabban elérhető. Például a windows ikonon jobb click-re feljön egy menü, amiben a legfontosabb adminisztátori funkciók közvetlenül elérhetők.

Telemetria az XP-ben is volt már, reklámot viszont még sose láttam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim BiroA...
2017.04.25. 12:25
"nincsenek agyontömve felesleges funkciókkal"

Olyan marha felesleges funkciókkal, amire Chrome-ban is 21 bővítményt használok? De az Edge még 20 év múlva se fog ott tartani, mint a Firefox 5 éve bővítmények nélkül.

"Cortana eddig se volt, szóval ez nem akadály."

Grafikus felület se volt mindig, ettől függetlenül ha már van, akkor elvárnám, hogy működjön is, mikor többet pofázok egy nap digitális asszisztensnek telefonba, mint beszédpartnernek.

"a Skype meg a 3.0 óta egy fosrakás, használj mást"

Jó ötlet, megírom a főnökömnek, hogy holnaptól legyen szíves iphone-on is google hangoutsot használni, ha valós időben akar velem, mint random alkalmazottal kommunikálni, vagy jöjjön fel slack-re, ha már saját szerverünk van. Biztos örülni fog. Ha nem jönnek velem azok, akikkel azon a felületen érintkezek, akkor a váltás nem megoldás.

"A Start képernyőn a csempéknek van jumplist-je. Ja, és a gyakran használt programokat is listázza, mint régen."

Késő bánat, millió+1 program van a start menü visszahozására már az eltűnése óta 8-ban, és sokkal jobban átszabhatóak. Nincs csempe, és például a Win7 stílusú menü második oszlopába olyan mappát rakok, amilyet csak akarok.

"jobban testreszabható"

Minden olyan dolog, amit testreszabhatóság téren hiányolok 8-ból hiányzik 10-ből is, és minden mást meg tudtam valósítani 8-on. A testreszabhatóság XP óta folyamatosan romlik, kezdve azzal, hogy kivették az egész megjelenés lapfület a témák mellől, meg a shell extension lehetőségét, így Vista óta kénytelen vagyok külön programot használni a mappáim méreteinek kiíratására.

""windows ikonon jobb click-re feljön egy menü, amiben a legfontosabb adminisztátori funkciók közvetlenül elérhetők""

Win+x billentyűkombinációra is előjön ugyanez a menü, és Win8-ban vezették be, használom is, nem érv a váltásra, de ha figyelmesen olvasnál #65-ben már említettem, hogy előszeretettel használom.

"Telemetria az XP-ben is volt már, reklámot viszont még sose láttam."

Kérlek:
http://www.theverge.com/2017/3/17/14956540/microsoft-windows-10-ads-taskbar-file-explorer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BiroAndras Asagr...
2017.04.25. 17:20
Az Edge nem MUI app. és egy böngésző tipikusan az az eset ahol a sok fícsör és a dok beállítási lehetőség teljesen indokolt.
Viszont egy pdf megjelenítő, egy videó lejátszó, egy levelező program, meg hasonlók nem igényelnek csillió menüt meg kapcsolót.

Egyébként már teljesen használható az Edge is. Tapasztalatom szerint gyorsabb és stabilabb a többinél. Persze fő böngészőnek és is Firefox-ot használok, de nem halnék bele, ha csak Edge lenne. Most már azt hiszem ahhoz is vannak bővítmények, vagy lesznek hamarosan. Én mondjuk nem szeretem túltolni a bővítményeket, mert annak csak lassúság és instabilitás a vége.

A mappa méreteknél nem értem mire gondolsz. A windows sose írta ki azokat, csak ha a tulajdonságokat megnyitod. Azért nem teszi, mert a mappa méret számítása nagyon sokáig eltarathat, nem is feltétlen egyértelmű, és ritkán kell. Próbáltad már a Windows vagy a Program Files méretét lekérdezni? Még egy gyors SSD-n is teker egy percet.
Az intézőben egyébként csillió állítási lehetőség van most is.

Egyébként csak azért vitázom veled, mert konkrétan egy érvet se hoztál fel a váltás ellen. Nem mondtál olyat, amiben a 10 rosszabb, mint a 8, viszont volt pár kritikád ami a 8-ra igaz, de a 10-re már nem (pl. jumplist-ek). Ha hozzávesszük, hogy ingyen lehetett frissíteni, meg hogy az újabb verziók jobban támogatják az újabb technológiákat, akkor logikus lenne frissítened.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Nagysandor... BiroA...
2017.04.25. 19:01
Azért, mert a 42. hozzászólásban azt írtad, hogy egy tiszta telepítés megoldja ezeket a gondokat. Nekem meg 2 hete volt fent tisztán telepítve a W10 és ilyen hibákat dobott. Erre írtam, hogy nem hinném, hogy két hetente újra kellene húzni a rendszert. Majd Pár update múlva megint megpróbálkozom a W10-el. De ha akkor is hátráltat munkában, szórakozásban, akkor megy vissza a jó öreg W7, mert nekem az kényelmesebb, megbízhatóbb. Nem tartozok senkinek magyarázattal, hogy mit miért használok, ezért nem is nagyon folyok itt bele a vitákba. Lehet, hogy x millió felhasználó elégedett vele, de sajnos én nem. És szerintem gázos, hogy utólag megvonnak támogatást egy hardvertől, meg hogy kényszerítik a felhasználót egy olyan rendszer használatára, a amit ő nem szívesen használ.
Őszintén én még akár fizetnék is újra a W7-ért, ha kitolnák a támogatási időszakát.
Nem érzem magam begyöpösödöttnek, hisz még szerintem elég fiatal vagyok, imádom az új dolgokat. Android frissítéseket is mindig nagyon vártam, ahogy most az iOS-eseket is (Érdekes, hogy az utóbbi két platformon pont az új verzió hiánya okozz a "sírást", ha nem kapja meg a felhasználó). W7 is még béta állapotban került el a gépemre, és azóta is azt használom.

Talán kicsit hosszú lett, de nekem nagy vonalakban ez a véleményem a dologról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim BiroA...
2017.04.25. 20:26
"Viszont egy pdf megjelenítő, egy videó lejátszó, egy levelező program, meg hasonlók nem igényelnek csillió menüt meg kapcsolót."

Számodra. Én meg otthoni hálózatról streamelem a kábeltévét egy másik gépbe pakolt tunerkártyáról a médialejátszómba. Például. De ismét nem érted amit már mondtam. Nem várom el a microsofttól hogy máról holnapra Photoshop szintre fejlessze a paintet. Az egész ideológiájukat ellenzem, hogy úgy próbálnak a Windowsból cross-platform operációs rendszert csinálni, a felhasználói "élményt" egységesíteni, hogy a fejlettebb beviteli eszközökkel és nagyobb teljesítményű hardverrel megáldott felhasználókra erőszakolja rá az ilyen környezetben primitívebb felhasználói élményt nyújtó, korlátolt eszköztárú szoftvert, és ehhez a szemléletmódhoz igazítja az operációs rendszer többi komponensét is.

""Egyébként már teljesen használható az Edge is."

Van reklámblokkolója, amihez plusz weboldal elemeket lehet hozzáadni további szűréshez? Van olyan lehetőség benne, hogy a bélyegméretű youtube videót kinagyítsa, hogy a vertikálisan rendelkezésre álló összes képernyőterületet elfoglalja? Van session manager, hogy el tudjak menteni több ablaknyi weblapot, hogy később folytathassam, amit elkezdtem? Meg a 18 másik...

"A mappa méreteknél nem értem mire gondolsz. A windows sose írta ki azokat, csak ha a tulajdonságokat megnyitod."

De kiírta, mert XP-n lehetett explorerre shell extension-t telepíteni. Nemes egyszerűséggel Folder Size volt a neve.

"Azért nem teszi, mert a mappa méret számítása nagyon sokáig eltarthat, nem is feltétlen egyértelmű, és ritkán kell."

Maximum 15 másodpercbe telt egy 40 gigás merevlemez gyökérkönyvtárában egy Athlon XP 2200+ / 1 GB RAM őskövületen, ma az SSD-k, meg nyolcmagos processzorok korában ennek nem szabadna semmilyen problémát jelentenie. Másrészt annyira "ritkán kell" nekem, hogy be se zárom a programot, ami számolja, ha erre az explorer egymagában már képtelen olyan trükközések nélkül, amikkel tényleg dög lassú, mert az egyenes módszer már nem támogatott. Ha másnak erre nincs szüksége, mehet a mappa beállításokba alapból inaktív opciónak.

"Próbáltad már a Windows vagy a Program Files méretét lekérdezni? Még egy gyors SSD-n is teker egy percet."

NTFS tömörítés mellett is mindössze ennyi:
https://youtu.be/F2ZZpwn2ZnI

Hogy az explorer miért szarakodik ezzel sokkal több ideig, azt nem tudom, de nem is érdekes, itt a bizonyíték rá, hogy mehetne gyorsabban is, tehát ez nem akadály.

"konkrétan egy érvet se hoztál fel a váltás ellen"

Konkrétan nem vagy hajlandó elfogadni a váltás elleni érveimet. Te nem hoztál fel egyetlen érvet a váltás mellett. Annyit tudtál mondani, hogy jumplist, de olyanom van, csak nem a Microsoft által rámerőszakolni szándékozott buta felületen, így az nem hiányzik. Ha ugyanazon 3rd party alkalmazások alatt kicserélem az operációs rendszert, és nem kapok pluszba semmit, akkor teljesen felesleges váltani, az operációs rendszer cseréje egy felesleges lépés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BiroAndras Asagr...
2017.04.25. 21:02
Szóval még mindíg ott tartunk, hogy a windows nem felel meg a te speciális igényeidnek. Semmilyen oprendszer se fog alapból, mert a döntő többségnek mások az igényei. Ezért lehet más programokat is futtatni.
Mint már mondtam, én se csak a beépített cuccokat használom. Az intézőnek például az alap koncepciója nem tetszik, de nem zavar, mert felrakok egy Total Commander-t 10 másodperc alatt, és kész.

A másik pedig hogy nem a váltás mellett kellenek érvek, hanem ellene. Az a normális, hogy frissít az ember amikor lehet. Új technológiák, biztonság, stabilitás, terméktámogatás meg ilyenek miatt akkor is megéri, ha egyébként nincs más újdonság ami érdekel. Pláne, ha ingyen lehet frissíteni.
A jumplist-eket pedig te hoztad fel, nem én.

Egyébként az MS nem hivatalos válasza a könyvtár méret problélmára : [LINK]

Ja, és tök véletlenül találtam egy idézetet tőleld :
"Rendre cseszik el az ilyen programokat egyre több funkció beletuszkolásával (valamit csinálni kell vele, hogy új verziószámmal el lehessen adni újként), amivel egyre több dologra való, azt a dolgot amire eddig is használtam meg csak lassítja."
Na pont ezért lehetnek jók sokaknak a minimalista MUI appok. Csak a lényeges funkciók, semmi sallang. Én például szereten a gyári pdf olvasót, mert vilámgyors. Régen az Adobe szarja képes volt fél percet tekerni egy pár oldalas doksi megnyitásához.

Na mindegy igazából, nem akartam ilyen hosszú vitát ebből, és nem akarok semmit rád erőltetni, csak az első pár kommented alapján nekem úgy tűnt, hogy jobban járnál a win10-zel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim BiroA...
2017.04.25. 22:01
"Egyébként az MS nem hivatalos válasza a könyvtár méret problélmára : [LINK]

Ha szelektíven olvasol, nem fogok többet válaszolni.

"ma az SSD-k, meg nyolcmagos processzorok korában ennek nem szabadna semmilyen problémát jelentenie" ezt írtam, erre linkeltél valamit 10 évvel ezelőttről

továbbá írtam ezt is: "Ha másnak erre nincs szüksége, mehet a mappa beállításokba alapból inaktív opciónak."

"Ja, és tök véletlenül találtam egy idézetet tőleld"

Szavaimat nem kell kiforgatni, produktivitásra használt szoftverről volt szó abban a gondolatmenetben, ott fontos a kezelhetőség megtartása, a konzisztens workflow. Akit nem órabérben, hanem elvégzett feladat után fizetnek, nem teheti meg, hogy egy új felhasználói felületet magoljon munka közben, kizárólag azért, mert a szoftverfejlesztő cégnek évről évre el kell adnia ugyanazt a szoftvert, így folyamatosan cseszegetni kell annak a megjelenését és eszköztárát, hogy újnak tűnjön. Így még jó, hogy nem frissítek az újra!

De egyáltalán nem érted egyetlen mondanivalómat se. Már sokadjára ismétlem el, hogy nem várom el a Microsofttól, hogy bonyolult szoftverekkel rakja tele a Windowst, hanem azt, hogy fejezze be azoknak a felhasználóknak a szándékos szabotálását, akiknek ennél "speciálisabb" igényei vannak. Márpedig ezt teszik XP óta.

A jumplist is teljesen más kontextusban került elő, a startképernyő kapcsán. Eleve úgy kezdted ezt a topikot, hogy nem értetted miről beszélek.

Továbbra is az a véleményem, hogy amíg az új Windows nem nyújt semmi olyan plusz funkciót, ami a mostaniból nekem hiányzik, akkor nem érdemes váltanom. A helyzet iróniája pedig az, hogy van benne több ilyen is, csak itt a harmadik világban nem működnek ezek a funkciók. Ilyen például a beépített digitális asszisztens. Ha a Cortana működne, már régen nem Win8-at használnék. Összesen ennyi kell az üdvösséghez. Egy nyamvadék ténylegesen működő feature, amivel képes többet nyújtani számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!