iPon Hírek

PayPal-vetélytársat tervez az Apple?

Dátum | 2009. 08. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Érdekes, bár egyelőre még meg nem erősített hír kapott szárnyra "belső forrásokból", miszerint az Apple egy, a PayPal-hez hasonló online fizetőrendszerré alakítaná át (vagy legalábbis ruházná fel ilyen funkcióval is) az iTunes Store-t.

Ha tehát ez megvalósul, úgy már akkor is rábízhatják az Apple-re a pénzüket mindazok, akik az online vásárlásaikat minél egyszerűbben szeretnék elintézni, és történetesen épp nem az iTunes kínálatából szeretnének vásárolni. Annyiból nem is megalapozatlan ez a lehetőség, hogy az iTunes-fiókjaikból az iPhone- és az iPod touch-felhasználók már most is vásárolhatnak külsős alkalmazásokat.

Az új híresztelés szerint gyakorlatilag ezt a lehetőséget bővítenék ki még jobban úgy, hogy a bolt rendszerén kívüli vállalatok is használhassák fizetésközvetítőként az iTunes-t a saját áruik és szolgáltatásaik értékesítéséhez, bármik is legyenek azok. Mivel pedig az iTunes-felhasználók már eléggé megszokták a rendszert, és tekintélyes bázist is alkotnak, valóban lenne mire építeni egy ilyen újítást.

Ahhoz képest tehát, hogy ez egyelőre még csak puszta híresztelés, bőven a "lehetséges" határain belül van, valamint kellően logikus és ésszerű is ahhoz, hogy érdemi valóságalapra épülhessen. Reméljük, hamarosan többet és biztosabbat is tudhatunk majd a dologról.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!