iPon Hírek

PC + okostelefon + Chrome = ötletes játékirányítás

Dátum | 2013. 03. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Google szoftvermérnökei folyamatosan újabb lehetőségek után kutatnak annak érdekében, hogy minél jobb felhasználói élményt biztosíthassanak a mobilos és a PC-s felhasználók számára. A kitartó munka gyümölcseként a jelek szerint hamarosan lehetőség nyílik arra, hogy okostelefonunk használatával irányítsuk a PC-n, webböngészőben futó játékokat - ehhez az adott okostelefon beépített gyorsulásmérőjét, illetve az érintőkijlzőn megjelenő Power és Jump gombokat használja a rendszer, legalábbis iPhone 4 esetében egészen biztosan ez a helyzet.
Google Chrome World Wide Maze - egy játék, ami PC-n fut, de okostelefonnal irányíthatjuk
Google Chrome World Wide Maze - egy játék, ami PC-n fut, de okostelefonnal irányíthatjuk
A Google szoftvermérnökei már készítettek is egy demót, amellyel kipróbálhatóak az újításban rejlő lehetőségek. A PC-s webböngészőben futó játékok okostelefonról történő irányítását elsőként a World Wide Maze segítségével próbálhatjuk ki, amelyben a telefon egyensúlyozásával egy fémgolyót kell terelgetnünk, méghozzá egy többszintes, háromdimenziós pályán, ami akár kedvenc weboldalunk alapjaira is épülhet.
Pályaválasztás
Pályaválasztás
Az újfajta irányítás kipróbálásához mindenképpen szükség lesz egy Android 4.0-s vagy iOS 5.0-s mobil operációs rendszert futtató okostelefonra, illetve táblára, valamint egy Google Chrome webböngészővel ellátott PC-re. Első körben mind a PC-n, mint pedig az adott okostelefonon meg kell nyitni a Chrome webböngészőt, majd el kell látogatni ide. A PC és az okostelefon Chrome webböngészőjének szinkronizálásához mindenképpen be kell lépnünk Google felhasználói fiókunkba, majd ezután mindkét eszközön meg kell nyitni a fentebb említett chrome.com/maze linket. A PC és az okostelefon összekapcsolása után válasszuk ki kedvenc weboldalunkat, amin játszani szeretnénk.
Pályaválasztás
Weboldalunk, mint háromdimenziós pálya
Ha ez megvan, a rendszer háromdimenziós pályát alkot nekünk, majd ezután el is kezdhetjük a játékot. A fémgolyót a kijelzőn megjelenő Power gomb lenyomva tartása mellett terelgethetjük, irányításához pedig dönteni és forgatni kell az okostelefont. A szintek között a Jump gomb megnyomásával lehet ugrálni. Jópofa kis demó, érdemes kipróbálni. Ha mindent jól csináltunk, ilyen élményben lehet részünk:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. YellowFlas...
2013.03.22. 00:47
Irány venni egy Titant! Nem akarom, hogy szaggasson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Golyo88
2013.03.22. 10:43
Kisebb reklámot kapott, de hasonlót már csináltak, az is elég jó! [Remotion Control]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hamzajanos
2013.03.22. 11:07
playbrassmonkey.com
Talán egy fél éve van fent a telefonomon, néha jól szórakozom vele, igaz, hogy itt nem találkoztam még olyan játékkal ami a telefon gyorsulásmérőjét is használta volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.03.23. 11:42
Jó kérdés, hogy az Androidban lévő és az azzal járó szándékos biztonsági rések(Angry Birds, Fakebook alkamazás, stb), hogyan fognak kihatni a PC-s adatok biztonságára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!