iPon Hírek

PC Power & Cooling Turbo-Cool 1200

Dátum | 2007. 10. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A PC Power & Cooling, akit az év első felében felvásárolt az OCZ, egy új, professzionális tápegységgel jelentkezik a piacon. A Turbo-Cool 1200-as sorozatba tartozó újdonság 1,2 KW-os teljesítmény, valamint 1,3 KW-os csúcsteljesítmény leadására képes, így főleg a nagyétvágyú profi számítógépek energia éhségét fogja csillapítani. 


A Turbo-Cool 1200-as megkapta az NVIDIA SLI minősítését, így komolyabb SLI rendszerekhez kifejezetten ajánlott lehet az újdonság. A Turbo-Cool 1200 egyik legfőbb újítása, hogy a mai multi-rail tápegységekkel ellentétben egyetlen +12v-os csatornát használ (90A), amelynek köszönhetően hatékonyabb energia leadásra képes. A tápegység minőségi alkatrészekből készül, így rendkívül megbízhatóan teszi a dolgát. A gyártó főként egészségügyi rendszerekhez, kutató laboratóriumokba, katonai laboratóriumokba, állambiztonsági szerveknek, stúdióknak, valamint profi CAD felhasználóknak ajánlja az újdonságot

A gyártó állítása szerint a tápegység képes két darab GeForce 8800 Ultra-ból álló SLI csúcsrendszer áramellátásának fedezésére, a konfiguráció állhat akár a jelenlegi legerősebb hardverelemekből is. A Turbo-Cool 1200 83%-os hatásfokkal dolgozik, ami jó eredménynek számít. A tápegység teljesítménye rendkívül meggyőző, a gyártó 7 év garanciát vállal az újdonságra.

A tápegység hat darab PCI Express tápcsatlakozóval, 6 darab SATA tápcsatlakozóval, 8 darab Molex csatlakozóval és egy darab floppy tápkábellel rendelkezik. A PSU golyóscsapágyas hűtőventilátora 32-44dB közötti zajszinttel dolgozik. Az újdonság ára várhatóan 500 dollár lesz, ez nagyjából 90.000 forint körüli összegnek felel meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2007.10.04. 15:04
vissza a hírhez

A PC Power & Cooling, akit az év első felében felvásárolt az OCZ, egy új, professzionális tápegységgel jelentkezik a piacon. A Turbo-Cool 1200-as sorozatba tartozó újdonság 1,2 KW-os ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2007.10.04. 19:38
Munkaállomás jellegű gépekhez még talán jól is jöhet egy megbízható, nagyteljesítményű táp, de az 1,2 KW-os teljesítményt ezeken kívül még nem sokminden használja ki.

Talán még a munkaállomások többsége sem igényel ennyi kakaót, amiket én láttam, azokban is max 7-800W-os tápok pörögtek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!