iPon Hírek

PC-s hangszóró szettel támad az Antec

Dátum | 2010. 06. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA


Az Antec nevének hallatán napjainkban sokaknak a gyártó tápegységei, illetve minőségi számítógépházai jutnak eszébe, de ez hamarosan megváltozhat, ugyanis a vállalat egy új szegmensbe is beteszi a lábát: a cég rövidesen belép az audió eszközök piacára, ahol számítógéphez készített hangfal szetteket fog kínálni.


Az audió termékeket Sound Science márkanév alatt dobják majd piacra, a család első tagját pedig a Computex alkalmával már megcsodálhatta a közönség. Az új szett két szatellit hangszóróból és egy mélynyomóból áll, azaz gyakorlatilag 2.1-es rendszernek minősül. A termék segítségével a gyártó kiegyensúlyozott hangzást szeretne biztosítani a felhasználók számára, legyen szó játékról, filmnézésről vagy éppen zenehallgatásról. Az új szett optikai-, RCA- és 3,5 mm-es Jack audió bemenetet is tartalmaz, így elég nagy szabadságot ad azzal kapcsolatban, hogy milyen kábellel köthetjük össze gépünket a szettel. A rendszer 3D hangzást is kínál, ezt a módot a hangerőszabályzó alatti kapcsolóval engedélyezhetjük, illetve tilthatjuk le. A 3D mód alkalmazásával a erőteljesebb, dinamikusabb hangzást kapunk és ezzel együtt a színpadi tér is kitágul, azaz élvezetesebbé válik a hangzás.


A tesztelők szerint a rendszer némi torzítást produkált ugyan, de ez az Antec által biztosított minta klippek minőségére vezethető vissza. A noteszgép integrált audió vezérlőjéhez Jack audió csatlakozón keresztül kapcsolták a rendszert és a tesztelők elmondása szerint a mély, közép és magas tartományok jól szóltak. A 3D mód alkalmazásával mozi hangzást lehet varázsolni a szobába (már amennyire ezek a hangszórók lehetővé teszik).


A Sound Science hangszóró szettekkel az Antec kifejezetten a fiatalokat célozza meg, akik játékra, filmnézésre és zenehallgatásra egyaránt használják rendszerüket. A fent bemutatott 2.1-es hangszóró szett ára 200-250 dollár magasságában fog elhelyezkedni, ami egy kissé magasnak tűnik, főleg, ha diákok költségvetéséről van szó, de az Antec illetékesei szerint ez az összeg nem lesz megterhelő, ugyanis a megcélzott demográfiai réteg ennél sokkal többet költ például videokártyára. Első körben a termékcsaládban csak a fent bemutatott szett lesz jelen, legalábbis a jelenlegi tervek erről árulkodnak.

Hogy a termék sikeres lesz-e, az az ára mellett csak a minőségén múlik. Az első tesztek úgyis lerántják a leplet a tényekről.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. NewNeo
2010.06.09. 12:19
nagyon randa
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. myckie2
2010.06.09. 12:23
hát a logitechet nem fogja veregetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Benny
2010.06.09. 12:53
Logitech Z4 az etalon, legalább is számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. levimaster
2010.06.09. 15:10
Nem szép, de legalább ronda
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LavX
2010.06.09. 16:24
Nem is lenne vele baj, hogyha csak 4000 forint lenne... de most őszintén! Ki ad ki ezért ennyit? Annyiért már sokkal komolyabbat veszek... jah és nem 2.1-et!

"de az Antec illetékesei szerint ez az összeg nem lesz megterhelő, ugyanis a megcélzott demográfiai réteg ennél sokkal többet költ például videokártyára."
Ez annyira szép... de egy 2.1-es rendszer nem fogja úgy feldobni a játékot, mint egy erős videókártya vagy nem fog tőle megszünni a HD videók szaggatása, ha gyenge a CPU és/vagy VGA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2010.06.09. 16:33
40-et hol ér ez? Most őszintén Max 10,000.- de már azér is lehet kapok jobbat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gargantu
2010.06.09. 22:24
"PC-s hangszóró szettel támad az Antec"

A pék meg kiflivel, csak nehogy valaki fegyvernek látszó tárgynak vélje...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2010.06.09. 23:08
"A pék meg kiflivel" ezen jót röhögtem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kihaennem
2010.06.11. 09:09


Ocskavas szerintem anyagáron még 5E ft ot sem ér.
De hogy hulladék ahogy szól az tuti. Látszik rajta a gagyiság.
Cambridge Soundworks, legalább ilyen kell mindenkinek esetleg ipon 1x csak lesz beszállítója.
http://store.cambridgesoundworks.com/Cambridge-SoundWorks-Newton-Series-NHT55-Home/M/B003F1G050.htm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!