iPon Hírek

PC támogatás jön a PS Move-hoz?

Dátum | 2011. 02. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Game Developers Conference műsora szerint a Sony előadáson számíthatunk arra, hogy bejelentik a hivatalos PC támogatást új mozgásérzékelős kontrollerükhöz, a PlayStation Move-hoz. Mint tudjuk a Microsoft is ugyanerre készül a Kinecttel, de az várható volt, mert egyrészt már többen feltörték az eszközt és használták is PC-hez, másrészt pedig a Windows mégiscsak az ő játékplatformjuk, ha úgy vesszük.

A Kotaku jelentése szerint John McCutchan tarja majd az előadást a San Franciscó-i konferencián, a címe pedig "Update on PlayStation Move Development" lesz, azaz friss hírek a PS Move fejlesztésről. Az előadás a gyorsabb szoftverfejlesztést hivatott elősegíteni.

"Lefedjük a PlayStation Move Mesterlövész kiegészítőhöz való fejlesztés részleteit. Beszélgetünk az új Move Szerver projektről, amely lehetővé teszi akadémikusoknak és hobbi fejlesztőknek, hogy szoftvert készítsenek a PlayStation Move kontrollerhez a saját PC-jükön."

A GDC jövő hónapban indul, annyi biztos, hogy idén sem lesz unalmas!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. gymarco
2011.02.03. 14:44
Szánalmas....
A Microsoft bejelentette a Kinectet erre most ezis.... semmi saját ötlet.
Ja és a PS Move a Kinecthez képest egy nagy rakás **** :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ájPon
2011.02.03. 15:14
Mi szánalmas ezen?
1. A Kinect sincs még bejelentve.
2. Teljesen logikus lépés mindkét féltől, hogy PC tágomatást kínáljanak. Az lenne a furcsa, ha nem tennék ezt. A Wii-nél meg is értem, mert a Wii kontroller a konzol elemi része, a lényege, de a Kinect az XBox-hoz és a Move a PS3-hoz csak kiegészítő kontroller, úgyhogy simán mehet PC-hez is, miért ne.

Annyira dobálózik mindenki a "szánalmas" szóval, hogy már lassan mindenki elfelejti a szó jelentését meg a súlyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. HUFEUR
2011.02.03. 15:25
@gymarco

Tehát a Kinect az húdekirály, mert a Sony-nak a 10+ éves ötletét nyúlta le és továbbfejlesztette?
És mert tudsz rajta kiskutyát simogatni/fürdetni?
Ha már valaki nem hardcore játékos, akkor inkább Wii, mint egy f*stalicska Kinect.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rootshaper
2011.02.03. 16:38
gratulalok azoknak akik ezerrel a PC halalat prognosztizaltak. most a ket buta konzol kutyujevel versenyeznek, hogy melyik jon ki elobb PC-re. ennyi.

"Tehát a Kinect az húdekirály, mert a Sony-nak a 10+ éves ötletét nyúlta le és továbbfejlesztette?" - bla bla bla bla... egyszer mar a nintendo megcsinalta a "move"-ot, csak annak az a neve, hogy wii. az nem volt lopas? az hardkor gamereknek valo?

a kinect legalabb gyokeresen valtoztatja meg a jatekot, nem kell kontrollert venned a kezedbe. ezzel fenyevekkel a bena fekete fagyi elott jar. a move csak egy wii utanzat szebb grafikaval. a kinect legalabb uj es egyedi elmenyt nyujt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. csigabigaf
2011.02.03. 17:02
Nekem PS3am és PCm van és a hír hallatán ki kell jelentenem hogy BEKAPHATJA a Sony.

Télleg, PS Move támogatást kap a PC? Mi lenne ha inkább a rákbavert Dualshock 3 támogatást kapna és nemkéne rohadt sufniprogramokkal és driver aláírás kikapcsolással futtatnom a gépet hogy nagynehezen használni tudjam.
Nehogy már valami hasznosat csináljanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. MasterMark
2011.02.04. 01:27
"rákbavert"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tankerjedi
2011.02.04. 08:17
"a kinect legalabb gyokeresen valtoztatja meg a jatekot, nem kell kontrollert venned a kezedbe. ezzel fenyevekkel a bena fekete fagyi elott jar. a move csak egy wii utanzat szebb grafikaval. a kinect legalabb uj es egyedi elmenyt nyujt."

Erről a mondatról ez jut eszembe http://www.youtube.com/watch?v=KWbLOFGSEDo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2011.02.04. 21:14
@rootshaper

Igen, tudom, hogy a Move kb egy Wii, de míg a Wii casual játékosoknak való, addig a Move inkább hardcore játékosoknak.

Míg a Kinect ugyanúgy csak casual játékosoknak való, viszont ha már casual játékokról van szó, akkor a Wii ezerszer jobb.

És arról, hogy a Kinect mennyire új beszélhetnénk, ahogy írtam már ő is csak a Sony-tól nyúlt, akinek a több éve meglévő eyetoy-on is létezik olyan játék, ami teljesen joystick nélkül működik, még Move sem kell hozzá.
És azt nem erre tervezték, és mégis képesek lekövetni az ember mozgását.
Képzeld el, hogy mi lett volna, ha a Sony csinál egy Kinect-hez hasonló cuccot.
Még az is szar lett volna, mert joystick nélkül nem lehet jó hardcore játékot csinálni, de ennél biztos jobb lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. shaddam
2011.02.05. 14:35
csigabigaf: Nem lepődnék meg ha a microsoft tenne keresztbe a ds3 támogatásnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sturmtiger
2011.02.06. 11:13
Kész öröm olvasni, hogy egyesek hogyan vitatkoznak arról hogy mi volt előbb. Be kellene már látni, hogy nem tudják újra feltalálni a spanyol viaszt, aki kihoz egy újdonságot, annak nagyon hamar megjelennek a konkurensek termékei, hasonló elven, illetve hasonló funkcióval megáldva. És az sem feltétlenül biztos, hogy az eredeti a jobb, mert láttunk már rá példát hogy a későbbi ötlet bizonyult jobbnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. klaszlo
2011.02.06. 22:52
Divatos dolog leszarozni a Move-ot a Kinect fényében, furamód azok a leghangosabbak mindig, akik csak youtoube-os videókon látták bármelyiket is működni, többségüknek meg nemhogy a host konzolra nincs kerete, hanem egy efféle kontrollerre sem. Miért is venne egy DS3 joyt PC-hez? Akkor meg számít, melyiknek milyen PC támogatottsága van...?

Én például nem próbáltam a Kinect-et, de Move-ot igen, és zseniális cucc. Nem hiszem azt sem, hogy a Kinect hulladék lenne, de nem tetszik a kontroller nélküli vezérlés gondolata egyelőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!