iPon Hírek

PCIe 3.0-s Nvidia patch Sandy Bridge-E rendszerekhez

Dátum | 2012. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Ahogy a korábbi hírekből már tudhatjuk, a GeForce GTX 680-as videokártyákhoz készített első driver, amely a videokártya megjelenése előtt készült, még lehetővé tette a PCI Express 3.0-s szabványban rejlő lehetőségek kiaknázását, ám később, a GeForce GTX 680-asokhoz készített végleges driverben már 2.0-s tempóra limitálták a PCI Express támogatást a vállalat mérnökei. Ez a módosítás az összes többi Kepler alapú videokártyát is érintette, azaz a GeForce GTX 670 is csak a régebbi, PCI Express 2.0-s szabvány által biztosított sávszélességgel gazdálkodhatott.

Az Nvidia korábban ezt azzal magyarázta, hogy az X79-es platform nem rendelkezik PCI Express 3.0-s minősítéssel, igaz, támogatja a 8 GT/s-os tempót. A cég akkoriban arról biztosította a felhasználókat, hogy a későbbiekben lehetőséget ad majd a PCI Express 3.0-s szabvány használatára – persze csak akkor, ha megbizonyosodtak a szabvány stabil, megbízható működéséről.

Úgy tűnik, most eljött az idő: a vállalat kiadott egy gyorsjavítást, amely engedélyezi a Kepler alapú GeForce-ok esetében a PCI Express 3.0-s szabvány alkalmazását az X79-es alaplappal és Sandy Bridge-E típusú processzorral ellátott konfigurációknál. Ez az újítás főleg azoknál a videokártyáknál jön majd jól, amelyek PCI Express 3.0 x8-as slotokba illeszkednek, hiszen esetükben így mostantól akkora sávszélesség áll majd rendelkezésre, mint ha PCI Express 2.0 x16-os slotban csücsülnének.

Az Nvidia illetékesei persze megemlítik, hogy a PCI Express 3.0 támogatás abszolút hibátlan működését nem tudják hivatalosan garantálni az összes X79-es alaplapból és Sandy Bridge-E processzorból álló konfigurációnál, így a támogatást csak manuálisan lehet engedélyezni, automatikusan nem. Ez a probléma a natív PCI Express 3.0-s támogatással ellátott rendszereknél nem áll fenn: az Ivy Bridge processzorral szerelt konfigurációk esetében a hivatalos driver automatikusan engedélyezi a PCI Express 3.0-s mód használatát.

Az új patch a legfrissebb stabil GeForce driverrel karöltve kerülhet az adott rendszerre. Letöltéséhez ide kell ellátogatni.

A patchet mindenki csak saját felelősségére próbálja ki! Ha instabillá, megbízhatatlanná válik a rendszer, akkor DOS parancssorból az alábbi paranccsal tilthatjuk le a PCIe 3.0-s támogatást:

force-enable-gen3.exe –revert

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. MaximumGam...
2012.06.22. 18:02
jáááj ez kell a buta népnek !!!! DDDDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Humbuk
2012.06.22. 18:11
Ez csúnya volt!!

Még a végén kiderül, hogy mindenki hibás, csak az NV nem
Sztem elég lett volna kiadni a patchet és elismerni, hogy nem sikerült még teljesen beletenni a pci-e 3.0át a kártyákba és nem másokra fogni.

Nem mostani a szabvány tehát idejük lett volna finomítani a dolgon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csicsoblad...
2012.06.22. 21:08
Valamit sz*rul olvastatok szerintem. Nvidia oldalon eddig is jó volt a cucc, Intel oldalról pedig Ivy-vel auto-n megy facán, a Sandy-E pedig tudja/támogatja, csak nincs meg a minősítése. Szóval facán megy minden mindennel, csak a minősítés miatt a Sandy-E+X79+Nvidia triónál nem tudják hivatalosan garantálni a dolgot, ezért manuálisan kell bekapcsolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MaximumGam...
2012.06.23. 02:04
X79 csúcs lapnál ez kell az embernek ? amikor már a WC is automata ? o_O
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. siriq
2012.06.26. 03:59
Az embereknek kb. fogalmuk sincs mirol irnak meg miert. Jo lenne ha elosszor at nyalaznak a netet. SLI-nel sokat szamit a 3.0 pex, kell a savszel a 680-nak. Errol mar meres is keszult. Nem az nv-n mult eddig sem, hanem az intel megoldasa miatt huztak a tamogatast, ugye nem szabvanyos. Tudom ez utan se olvas senki. Max megy a fikazas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. siriq
2012.06.26. 10:37
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. siriq
2012.07.01. 03:37
[LINK]

Mar megint nem neztel szet. Nem csak a 4 utas sli-t fogja vissza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!