iPon Hírek

PCIe perifériák USB 3.0-s portra?

Dátum | 2011. 03. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A PLX új híd chipeket készített, amelyek a PCI Express 2.0-s sávok és az USB 3.0-s, vagy más néven SuperSpeed USB technológia hatékony összekapcsolásában segít. A híd chipek specialistája rögtön kétféle megoldást is készített, amelyekkel PCI Express 2.0-s sávokra ültethetőek az USB 3.0-s eszközök és fordítva.

Az USB 3380-as modell egyetlen USB 3.0-s port és egyetlen PCI Express 2.0-s sáv kezelésére képes.
A második megoldás az USB 3382-as típusjelzést viseli. Ez a híd chip szintén egy USB 3.0-s portot kínál, de már két második generációs PCI Express sáv kezelésére képes és kínál néhány konfigurációs opciót is. A terméket első körben használhatjuk arra, hogy két PCI Express alapú eszközt az USB 3.0-s portra csatlakoztassunk, de arra is van lehetőség, hogy a két PCI Express 2.0-s sávot összevonva egyetlen eszköz számára kínáljunk nagyobb sávszélességet.  Egyetlen PCI Express 2.0-s sáv irányonként 500 MB/s-os sávszélességet biztosít, míg egyetlen USB 3.0-s port esetében az elméleti maximális adatátviteli sebesség 600 MB/s-os értéket képvisel.


A PLX új híd chipjei segítségével könnyedén lehet majd USB 3.0-s porton keresztül különböző PCI Express alapú eszközöket kapcsolni a különböző mobil- vagy asztali konfigurációkhoz. Lehetséges megoldás - sok egyéb mellett -, hogy a gyártók külső videó vezérlők csatlakoztatására használják majd a PLX új termékét, ám itt nem nagyteljesítményű, játékosoknak szánt megoldásokra kell gondolni, azoknak ugyanis valószínűleg kevés lesz az USB 3.0-s csatolófelület által biztosított sávszélesség, még akkor is, ha az USB 3382 esetében a két PCI Express 2.0-s sávot összevonják.

Mielőtt a PLX chipjei megjelennének kereskedelmi forgalomban, szükség van az USB-IF jóváhagyásának megszerzésére is. A chipek mintapéldányai az év első felében érkezhetnek meg a PLX partnereihez, míg a vezérlők sorozatgyártása valamikor az év harmadik negyedévében indulhat meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. sleepingdr...
2011.03.18. 12:59
Nem rossz ötlet, de már most rétegterméknek tűnik. Hazánkban meg főleg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LavX
2011.03.18. 19:31
na akkor végre megoldható, hogy a vga-át bezárjam a mélyhűtőbe és ne halljak süvítést erős játékoknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 620hun
2011.03.20. 09:51
Nem hülyeség, elég lenne venni egy erős videókártyát, és lehetne több gépen használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!