iPon Hírek

Pehelykönnyű táblagépet készített a NEC

Dátum | 2012. 09. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A NEC és az NTT DoCoMo rengeteg eszközön dolgozik közösen. Az egyik ilyen projekt végeredménye a világ legkönnyebb 7 hüvelykes táblagépe is, ami magasan veri az összes vetélytárs megoldását, miközben igen komoly hardvert rejt magában.


A Medias Tab UL N08-D mindössze 249 grammot nyom, ami elképesztő, ha a Google Nexus 7-hez, vagy a Kindle Fire HD-hoz viszonyítjuk. Az előbbi több mint 36 százalékkal, vagyis mintegy 91 grammal, az utóbbi pedig csaknem 59 százalékkal, nagyjából 146 grammal nehezebb. Ennek ellenére a gyakorlatban csak egyetlen ponton gyengébb ezeknél, mégpedig a telep kapacitásában, ugyanis a készüléknek mindössze 3100 mAh-s akkumulátort kapott (a Nexus 7 pl. 4325mAh-s).

A eszköz 7 colos kijelzője 1280 x 800 képpontos felbontású, a panel felett pedig egy 1,9 megapixeles kamera figyel. Itt a főkamera sem hiányzik; ez 8 megapixeles fotók készítésére ad lehetőséget, ráadásul még LED villanó is helyet kapott mellette. A sebességről egy Qualcomm MSM8960-as chip gondoskodik majd, ami 1 GB rendszermemóriával és microSDHC-vel bővíthető háttértárral igyekezik megfelelő párost alkotni. A lapka két, 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Krait magot tartalmaz egy Adreno 225 grafikus processzorral egyetemben.


Az adatkapcsolati képességeit tekintve sem okoz csalódást az N08-D, ugyanis 4G LTE / HSDPA hálózati modemet is rejt a burkolata a 802.11 b/g/n támogatású Wi-Fi, a Bluetooth modul és a GPS vevő mellett. A masinán az Android 4.0 Ice Cream Sandwich fog szolgálatot teljesíteni, és sajnos nem ismert, hogy kap-e a jövőben Jelly Bean (4.1) frissítést.

A modern szénszálas burkolattal felvértezett 7,9 milliméteres tablet boltokba kerülésének dátuma nem ismert egyelőre, mint ahogy az ára sem. Vélhetően nem egy olcsó gépről beszélhetünk a személyében, legalábbis a mögötte álló technológiákból erre lehet következtetni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. nyerek01
2012.09.25. 16:32
Négy darab azért már egy kiló. (996 g) Ahogy a cikk is említi, valószínűleg tudásához képest drága lesz, utolsó helyek egyikét csípi el az ár/érték mutató alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!