iPon Hírek

Pendrive-on is érkezik majd a Windows 7?

Dátum | 2009. 06. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft Windows 7 pendrive-okon való kiadását is fontolgatja a szoftveróriás, ugyanis így sokkal könnyeben tudnának az új operációs rendszerre frissíteni a netbook-tulajdonosok.

Pár napja Bill Veghte alelnök még azt nyilatkozta, hogy nincs semmi bejelentenivalója a cégnek ezen a téren, azonban pár magasabb rangú alkalmazott elfecsegte a CNET News-nak, hogy különféle módokat keresnek a netbookok Windows 7-re való frissítésének a megkönnyítésére, mivel ezek nagy nehézséget jelenthetnek a felhasználóknak az optikai meghajtók hiánya miatt.

A dolog ésszerű is lenne, ugyanis a Windows Vista-val ellentétben a Windows 7 elég jól működik a netbookokon, így a kényszerűen meghosszabbított támogatási idejű Windows XP-t végre leválthatja a 7-es változat ezeken a termékeken. Azonban az USB kulcsokon való terjesztés mellett vannak más lehetőségek is, amiket minden bizonnyal a vállalat vezetői is figyelembe vesznek az operációs rendszer terjedésének megkönnyítésére. Az egyik ilyen elképzelés a Best Buy Geek Squad-jához hasonló szolgáltatás bevezetése, melynek keretében a Microsoft akár saját embereivel segítene feltelepíteni a Windows 7-et a netbookra. A másik pedig, hogy az Interneten keresztül is megvásárolhatóvá, majd letölhetővé tennék az operációs rendszert (csakúgy mint az RC-változatot), majd azt letöltve és a saját pendrive-jára rakva a felhasználó könnyen feltelepítheti azt a netbookjára.

Akár ilyen is lehetne :) Természetesen nem valódi terméket ábrázol a fotó.
További problémát jelent még a netbook-felhasználóknak az is hogy az új rendszert tiszta telepítéssel (clean installation) kell felrakniuk (mivel Windows XP-ről nem engedi, Linux-ról pedig értelemszerűen nem lehet frissíteni a rendszert), így szükség van még az adatok lementésére is. Erre a lépésre egyébként sokaknak szükségük lesz, mivel XP-ről bármely Windows 7-re, valamint magasabb kategóriájú Vistáról alacsonyabb Windows 7-re történő és az Európában forgalomba kerülő "E" változatra frissítéskor is csak ilyen opciót enged majd a telepítő.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Jhonny06
2009.06.27. 14:24
VISSZA A HIRHEZ

Melyik pihent tette oda az Apple logo-t a Microsoft felirat mellé?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Peterku
2009.06.27. 14:28
Jó ötlet a pendrive-os megoldás - anno sokat kellett olvasnom, mire megtudtam, hogyan lehet bootolható a sajátom, hogy Win 7-et telepíthessek a Windemre. Az adatok lementése nem gond, mert HDD-s netbookokban szokott lenni külön rendszerpartíció. User mappát átmásolom a másikra, és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2009.06.27. 14:53
"User mappát átmásolom a másikra, és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2009.06.27. 21:24
Király. És mit csinál a sok okos, ha a felhasználó egy ARM alapú netbook-ra akarja felnyomni? Vagy megint csak az a lényeg, hogy vegye meg, utána mossák kezeik? :mellow: Azokra a szerencsétlen netbook-okra nem véletlenül nem kerül DVD/CD olvasó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. adam0205
2009.06.29. 14:15
Nettop gépen nemm indegy milyen oprendszer van? Ha csak netznék az asztali gépemen akkor valószínűleg egy ingyenes Ubuntu-t raknék fel, fölösleges nethez win 7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!