iPon Hírek

Pénzmosás MMO-k segítségével

Dátum | 2014. 05. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Jean-Loup Richet információrendszer-kutató tavaly jelentést készített az ENSZ számára az online történő pénzmosásokról és az ezzel kapcsolatos módszerekről, melyek között az MMO-k is szerepelnek, mint közkedvelt eszközök. A jelentésből kitűnik, hogy az olyan online játékok, mint a Second Life vagy a World of Warcraft különösen alkalmasak erre a célra, mivel segítségükkel könnyen lehet nagy összegeket mozgatni akár az országhatárok kikerülésével is. Az MMO-kban található kereskedelmi funkciók segítségével a bűnözők nagyon könnyen tudnak nagy mennyiségű virtuális pénzt átadni egymásnak teljesen függetlenül attól, hogy a világ melyik részén tartózkodnak. Akik nagy tételben űzik ezt a kétes ipart, azok többféle játékban több fiókot is fent szoktak tartani erre a célra. A virtuális összegekből ezután úgy lesz valódi pénz, hogy goldsellerként eladják. Az ilyen tranzakciókat az egyre népszerűbb előre feltöltött, ill. virtuális hitelkártyáknak köszönhetően nem tudják a hatóságok lekövetni vagy ellenőrizni. Richet teljes jelentése PDF formában a Cornell University Library szolgáltatásának köszönhetően online is olvasható, több érdekes screenshotot is tartalmaz, melyeken a bűnözők beszélik meg egymás között módszereiket különböző internetes fórumokon.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Szefmester
2014.05.16. 12:15
Az legalizálva van. Ugyan az mintha magánemberként kamatra adok kölcsön neked.. mert akkor uzsorás vagyok, ha meg törvényesítem akkor meg bank...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dzsuz87
2014.05.16. 12:32
Magánember is adhat kölcsön, csak macerás a papírmunka része, és adózni kell utána.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. praetor dzsuz...
2014.05.16. 15:43
Persze, adhat. Csak a kolléga arról beszélt, hogy ha te 40-50% kamatra adod a kölcsönt, akkor jó eséllyel büntetőeljárást von magaután, uzsora miatt. Viszont ha egy pénzintézet gyorskölcsönt 150-200%-ra ad, akkor meg nem történt semmi. A te esetedben megbüntetnek, az ő esetében meg az adóst fogják megnyúzni, ha nem fizet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!