iPon Hírek

Pénzügyi gondokkal küzd a 38 Studios

Dátum | 2012. 05. 20.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A teljes mizéria pár nappal ezelőtt kezdődött, amikor a Kingdoms of Amalur fejlesztője, a 38 Studios nem tudta kifizetni Rhode Island állam számára a tőlük kapott hitel első törlesztőrészletét. A 38 Studios eredetileg az állam által nyújtott kedvező feltételek miatt létesített bázist ott, Rhode Island pedig kockázatos, de valószínűleg megtérülő befektetésként 75 millió dollár hitelt nyújtott a cég számára.

A támogatás során persze az sem volt utolsó szempont, hogy a baseball-legenda Curt Schilling tulajdonában álló stúdió 380 teljes munkaidős állásban foglalkoztat munkaerőt. Az első pofon azonban akkor érkezett, amikor a május elején lejáró első törlesztőrészletet, 1,25 millió dollárt nem tudta kifizetni a cég az államnak, melynek Economic Development Corporation részlege azonnal vizsgálatot kezdeményezett, és felmérte a stúdió jelenlegi helyzetét. Nem sokkal később érkezett az egyelőre meg nem erősített beszámoló, mely szerint a 38 Studios azonnali leépítésekbe kezdett: felbontották az összes külsős szerződésüket, és nem utalták ki időben az alkalmazottak fizetését sem.


Két napja a 38 Studios beadott ugyan egy csekket, az azonban visszajött, mert nem állt a cég rendelkezésére elég pénz annak fedezésére. Most azonban Chaffee kormányzó azt nyilatkozta, végre sikerült rendezni az 1,25 millió dollárt, ám ezt követően a cégnek privát tőke után kell néznie, többet nem jöhetnek az államhoz "könnyű pénzért." A kormányzó továbbá elmondta, mindig is kockázatos befektetés volt a 38 Studios, de bevállalták, mert a lehetséges haszon túlnőtt a kockázaton. Nyilatkozata szerint továbbra is hisznek Curt Schilling cégében, és nem szeretnék, hogy elbukjon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Riddick77
2012.05.20. 16:50
1.25 millió egy ilyen cégnek bagatell kéne legyen. Főleg ,ha sok platformra eladták a játékukat is. Gyanús ,hogy valaki benyúlta a pénzeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!