iPon Hírek

Pereli egykori főnökét a HP

Dátum | 2010. 09. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Az Oracle leigazolta társelnöknek a HP-től nemrég elküldött Mark Hurd-öt, mire a HP nyomban be is perelte az egykori főnökét azzal az indokkal, hogy az Oracle-hez való csatlakozással elkerülhetetlenül üzleti titkokat fog sérteni.

A gondolatmenetük szerint ugyanis Hurd egész egyszerűen nem láthatja el hatékonyan az új feladatkörét anélkül, hogy fel ne fedné a HP különböző üzleti titkait (stratégia, üzleti partnerek, termékfejlesztési és árazási tervek, stb.) az Oracle vezetősége előtt - látványosan semmibe véve ezzel az azok megőrzésére kötött szerződését, valamint azt a több millió dollárt, amit készpénzben, részvényekben és részvényopciókban kapott ezért.

Hivatkoztak továbbá arra is, hogy már az új pozíciójában Hurd kifejezte lelkesedését az Oracle Exadata szerverei iránt - melyek közvetlen vetélytársai a HP Proliant szerverének. Végső soron a HP azt szeretné elérni, hogy a bíróság tiltsa el Hurd-öt valamennyi vetélytárs vállalattól.

Az Oracle vezére, Larry Ellison a maga részéről "bosszúállónak" nevezte a HP lépését, és valamelyest értetlenkedett is miatta, mondván, hogy az Oracle mindig is fontos partnernek tekintette a HP-t - amely baráti viszonyt a HP most felrúgta, ellehetetlenítve a további együttműködést, nehéz helyzetbe hozva a közös vásárlóikat, saját részvényeseiket és munkatársaikat is.

Larry Ellison kijelentéseinek értelmezéséhez nem árt tudni, hogy Hurd régi személyes barátja - valamint emlékezni rá, hogy már Hurd eltávolítása idején is keményen ledorongolta a HP vezetőségét, amiért nem ismerték fel és becsülték meg Hurd zsenialitását. Ellenben a HP munkatársai annál inkább megkönnyebbültek Hurd távozása nyomán, mivel mint kiderült, meglehetősen "problémás ember volt" (finoman szólva).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Nobbirt
2010.09.08. 20:12
Ez a kijelentés természetesen hatással van/volt a tőzsdére is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Smith166
2010.09.08. 20:28
Ha a légy szarik egyet a tőzsdére már az is hatással van... hogy a forint árfolyamról meg a benzinárról ne is beszéljünk. Tényleg oda jutottunk mára hogy minden a pénzvilágról szól és a többi csak másodlagos, pár pénzember és nagyvállalat kezében van az egész világ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hakosh2
2010.09.08. 20:29
Jófejek, még azután is cseszegetik, hogy egy mondvacsinált (más vezetőknek durvább ügyei is voltak) ok miatt kirúgják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2010.09.08. 22:14
A távozásakor kötött szerződésben ,nyilván rögzitették, hogy a kapott végkielégités fejében, mennyi ideig nem vállalhat hasonlo profilu cégnél munkát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!