iPon Hírek

Perrel fenyegeti az Amazon a trükközőket

Dátum | 2009. 03. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Érdekes helyzet: egy orosz hacker ténylegesen _kibővítette_ a Kindle funkcionalitását, és ezért perrel fenyegeti az Amazon. Bár persze a bővítés természetét tekintve meglepőnek azért nem nevezhető a lépés - hiszen az Apple is haragszik az iPhone-t felszabadító "elvetemült gazemberekre".


A bővítés ugyanis egyszerűen abból áll, hogy egy "kindlepid.py" nevezetű program segítségével elérte, hogy az Amazon egyedi fájlformátumán túl a Kindle más boltokból legálisan megvett e-könyveket is megjelenítsen - kiszélesítve így tehát az olvasható könyvek körét, viszont egyben kitéve így újra az Amazon könyvesboltját is a piaci versenynek. Ezt pedig az Amazon természetesen komolyan sérelmezi.

Ezért tehát előrángatták ők is az évtizedes Digital Millenium Copyright Act-et (DMCA-t) és arra hivatkozva kiáltották ki bűnösnek a fent említett orosz hackert - ám érdekes módon nem a személyes weboldalát vették össztűz alá, ahol a "bővítő" program ténylegesen megtalálható, hanem egy másikat, ami csak egy útmutatót közölt arról, hogy is kell használni ezt a bizonyos programot.

Ami pedig megint felveti az ősi kérdést, hogy vajon miért nem veszik észre az érintettek, hogy bármilyen védelmet-zárat ötölnek ki, azokat mindig fel is fogják törni - nem ritkán már a hivatalos megjelenésük előtt -, és hogy miért nem tűnődnek el azon, hogy nem kellene-e esetleg másképp megközelíteni a dolgot...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. petyus76
2009.03.16. 14:34
Lassan az apple is sikeresen beküzdi magát a gyűlölt software cégek klubjába. Minden elismerésem és nagy gratula az Orosz hackernek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Centurio
2009.03.16. 16:53
Az összes szerzői jogokkal kapcsolatban: A vízvezeték-szerelő kap havidíjat mert tavaly megjavította a csapot? Vagy az asztalos minden étkezés után a konyhaasztalért? Minden jogtulajdonosnak fel kéne fogni, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte. (ha jól hallottam ez a piacgazdaság) Ha nem fizetik meg, akkor valószínűleg szemérmetlenül magas az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. fecaa
2009.03.16. 18:14
Hihi,hülye multi Amazon,most a tulajok nem tudnak új luxus autót venni,csak a jövő hónapban!Szegények,versenyezniük kell ebben a szörnyű világban!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!