iPon Hírek

Pert nyert a Youtube - lesznek újabb videók

Dátum | 2010. 06. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Viacom amerikai médiaóriás - amely többek között az MTV, a VH1, a Dreamworks és Paramount birtokosa - 1 milliárd dolláros kártérítést követelt a Google-től, mivel jogdíjas tartalmakat tett közzé videó-megosztó oldalán, a Youtube-on - írja az Aljazeera.

A Viacom keresetét a szerzői jogok digitális védelmére vonatkozó törvényre hivatkozva utasította vissza a bíróság. A Youtube számára fontos jogi győzelem ellenére az internetes szolgáltatónak továbbra is kötelessége a jogsértő tartalmakat eltávolítania a világhálóról. A Youtube érvelése szerint működése eddig sem ütközött törvénybe, hiszen a jogsértésre vonatkozó figyelmeztetésekre reagálva korábban is eltávolította a szerzői jogvédelem alatt álló tartalmakat a hálózatról.

A Viacom 100,000 videót talált a Youtube-on melyek jogsértő tartalmat hordoztak - a Google egy nap alatt eltávolította ezeket oldaláról, így tartva be a digitális szerzői jogok védelméről szóló egyezményt.

Kent Walker, a Google elnök-helyettese nagy győzelemnek titulálta a döntést, amely nem a cége érdekeit, hanem a teljes online társadalmat szolgálja. A perben a Google-t támogatta a Facebook, az Ebay és Yahoo is.

A Viacom a döntés ellen valószínűleg fellebbez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pdx06
2010.06.28. 16:09
Kicsit röhejes dolognak tartom a pereskedést. Én is raktam fel zenéket erre a videomegosztóra, néhány óra múlva jött is az üzenet hogy így jogvédett meg úgy jogvédett. Hát könyörgöm... inkább örüljenek hogy többen megismerik a cuccot. Főleg olyan anyagoknál amiket már szinte a kutya sem ismer, lemezboltban nem kapni, tehát már haszon sincs rajtuk. A többi mai cuccot pedig már szinte gombnyomás nélkül bárhonnan le lehet szedni ingyért... tehát no comment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!