iPon Hírek

Pert nyertek a Telekom-részvényesek

Dátum | 2010. 03. 23.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Legfelsőbb Bíróság helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla végzését, amelyben elutasították a Magyar Telekomot képviselő ügyvédi iroda igazolási kérelmét a korábbi fellebbezés késedelmes benyújtására vonatkozóan. Vagyis jogerősen is hatályon kívül helyezték a távközlési cég 2008-as rendes éves közgyűlésének határozatait, amelyeket kisrészvényesek bíróság előtt támadtak meg. Az ítélet 2009. júliusi hatállyal törölte a közgyűlési döntéseket, így a Magyar Telekom szerint a 2007-es év után kifizetett osztalék továbbra is osztaléknak minősül. A Telekom áprilisi rendes éves közgyűlésén újból napirendre tűzték a két évvel ezelőtti közgyűlés határozatait, azokat a fő tulajdonos szavazataival várhatóan ismét elfogadja majd a közgyűlés.

Ugyanakkor a Magyar Telekom közleményében nem zárta ki, hogy az ítélettel kapcsolatban a cégnek további társasági jogi lépéseket kell tennie, mint ahogy azt sem, hogy az ítéletnek nem lesznek hátrányos, előre nem látható hatásai rá nézve. A Magyar Telekom-részvényesek egy csoportja a tavalyi rendes éves közgyűlés határozatait is bíróság előtt támadja. A 2008-as közgyűlés határozatait egyébként információink szerint azon az alapon támadták meg az elégedetlen kisrészvényesek, hogy a közgyűlés előkészítő anyagait nem tette közzé a cég alapszabályának megfelelően a részvényesi találkozó előtt abban a napilapban, amely az adott időszakban már nem is létezett.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Ravermeist...
2010.03.24. 08:57
Remélem nem csodálkoznak a kisrészvényesek. Akinek több pénze van az pert nyer. Ábrahám fiaié a világ ezt fel kéne fogni és bele kell törődni, hogy mindenki meg lesz szopatva. Az átlag polgártól a kisrészvényesekig mindenki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!