iPon Hírek

PewDiePie bocsánatot kér és a médiát vádolja

Dátum | 2017. 02. 17.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Felix „PewDiePie” Kjellberg az egyik legnépszerűbb és legmegosztóbb személyiség a YouTube-on, legutóbbi „kalandjáról” nemrég mi is írtunk. A rosszul sikerült Fiverr-bemutató után, mint olvashattátok, a YouTube és a Disney által birtokolt Maker Studios is szankciókat vezetett be a sráccal szemben, de természetesen ezt ő sem hagyta szó (és kép) nélkül. A szélsőségektől elhatárolódó Tumblr-bejegyzés után egy sokkal harcosabb hangvételű felvétellel jelentkezett, melyben a médiát okolta a problémáiért, hiszen – mint állítja – egész kampány indult a lejáratására. Ahogy elmondta, a régivágású média képviselői nem szeretik az internetes sztárokat, sőt, félnek tőlük, egyrészt jelentős befolyásuk miatt, másrészt azért, mert nem egészen értik az egész jelenséget.
A bocsánatkérés mellett az is megismételte, hogy az ominózus videó célja annak bemutatása volt, mennyire ostoba szolgáltatást nyújt a Fiverr. Innen azonban átugrott arra, ahogy a mainstream média, illetve különösen a Wall Street Journal az ügyet kezelte (az újság szerint PewDiePie utóbbi fél évben készült videói közül legalább kilencben találtak antiszemita tartalmat). Felix szerint ezek az állítások szinte kötelező érvényűvé tették a Disney és a YouTube számára, hogy szankciókat alkalmazzanak, illetve több más esetet is felrótt a WSJ-nak, melyek során szerinte kiemelték a szövegkörnyezetből, amit mondott és tett, hogy aztán befolyásának és gazdasági értékének csökkentésére használják fel. Ahogy fogalmazott: kipécéztek egy svéd fickót, aki csak vicces próbál lenni és bár ez sokszor nem sikerül és otromba tréfává válik, semmi rosszindulat, vagy gyűlölet sincs benne. PewDiePie talán nem teljesen ismerte el, hogy óriási rajongótáborának jelentős része fiatalkorú és tapasztalatlan, így pedig bármit is tesz, akár viccből, akár komolyan, annak jelentős hatása van. 53 milliós követőtáborából elég, ha egy százalék veszi komolyan, amit lát és máris félmillió ember szaladgál a társadalomban a Felix videóiban hallottakkal a fejében. PewDiePie végül kifejezte szomorúságát a YouTube-műsor elvesztése miatt, de dacosan kijelentette, hogy még mindig itt van, még mindig készít videókat, aztán jól beintett az újságnak és a médiának általában. Vélemény (Magrathea): Ehhez hozzá kell tegyem, hogy Felix Kjellberg bármennyire is annak tűnik sokszor, nem egy buta valaki. Pontosan tudnia kellett, mikor "brahiból" antiszemita poénokat írt, hogy arra fel fognak figyelni, sőt, nagy valószínűséggel számos újság ír majd róla. Valószínű, hogy részben ezért is voltak ilyen merész húzásai, mert ez cél volt, csak elszámította magát, mert a jelenlegi társadalmi és politikai környezetben ez érzékeny téma. Így most a hírhedtségért úgy kellett fizetnie, hogy elvesztett néhány üzleti partnert. Viszont egész héten róla beszél a videojátékos közösség, a feliratkozói pedig megmaradtak... Majd köt újabb üzleteket, ha lecsillapodtak a kedélyek, kellően rátolta a felelősséget a sajtóra és elég nyilatkozatban határolódott el az antiszemitizmustól.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

51. Busterftw
2017.02.18. 01:14
Ertem, hogy 6 millio dollart keresni jobb mint 4 milliot (csak pelda), de minek kot uzeleteket amikor siman megelne a nezettsegbol, meg akarmilyen mas reklambol. Aztan akkor nem kellene a partnereknek nyalizni, megfelelni, meg fulet farkat behuzni, hogy bocsi.

Jim Jefferies stand upos tokeletes pelda a netflixes Freedumb-bol (eredeti):
"You can joke about anything. A joke doesn't mean intent. It doesn't mean you've actually done it."
It was a joke I said, not my opinion.

"Not something that I think,
something that I think is funny.
There is a big fucking difference
between things that I think
and things that I think are funny to say."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.02.18. 08:01
Mindig is azt mondogatta, hogy a legfontosabbak neki a nézői, nem a pénz, stb., amit személy szerint elhiszek neki. Egy szinten felül már nem számít, hogy mennyit keres valaki, szerintem.
Szóval a követőinek akar különféle tartalmakat gyártani, ami nyilván a saját pénzéből megoldható lenne, de egyszerűbb és a jövőre nézve lehet jövedelmezőbb (nem pénzre, hanem kapcsolatokra, ilyesmi gondolok).
*SZERINTEM*
Amúgy +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Gyurkov
2017.02.18. 09:10
Ennek olyan érzése volt, mint ha megöltem volna valakit bocsi, de úgy is millióan halnak meg egy nap...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. BBShockwav... Buste...
2017.02.18. 11:10
Sose értettem miért nézik annyian ezt az embert, még a Dancsó is messze intelligensebb vagy viccesebb nála. Rengeteg sokkal igényesebb "internet reviewer" van a neten, pl. játék-bemutató terén TotalBiscuit messze igényesebb. Meglepett hogy a Youtube pont egy ilyen eleve megosztó személyiséget kezdett el támogatni, de a Disney is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Szefmester
2017.02.18. 11:10
Még neki áll feljebb.. zseniális. Bukjon bele, szüntessék meg és tiltsák be. Akkor TALÁN megtanulná hogy nem tehet meg bármit.

Ha nem számít neki a pénz és szereti ezt csinálni, és tényleg ilyen a való életben, akkor részemről annyit tudok mondani, hogy ütnivaló sz*r alak vagy büdipite..

A szomorú az, hogy most előadja a mártírt, és pár hét múlva ugyanúgy fog sipákolni meg kreténkedni és másokat alázni ahogy eddig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. MongooseXD
2017.02.18. 11:44
Nem igazán értem ennek az egésznek miért is van ekkora hírértéke és miért foglalkoznak ennyien ezzel. Úgy értem csinál videókat, szar poénokat lövöldöz el benne igen és ? Változott a világ ennek hatására ? Van jelentősége? Szerintem nem .... , De az is lehet én gondolom rosszul ..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. MastR
2017.02.18. 11:58
Hogy vádolhatja a médiát mikor ő A(!) média?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Szefmester Mongo...
2017.02.18. 12:00
Változott. Ha nem látod miért és hogyan az bizony probléma.
Sokakra van hatással, és sokan majmolni kezdik, és minél inkább majmolják annál inkább elfogadott lesz az a szint amit ez képvisel.
Ez alatt pedig nem az ócska poénokra és ripacskodásokra gondolok, hanem a határok eltolására. Az ingerszinted bizony meg lehet változtatni, eleinte még zavar, majd beletörődsz, végül fel sem tűnik, és már csak valami sokkal durvább hozza elő belőled újra az "ez beteg" lenéző kifejezést.

Lásd pl anno a Jackass mit indított el.. kezdetben voltak a kreténségeik és balesetveszélyes baromságaik, majd egyre inkább undorítóvá váltak és szadistává. Aztán mikor elkezdtek visszavenni a balhék miatt, jöttek a Dirty Sanchez félék... náluk azzal kezdődtek a dolgok amik Knoxvilleéknél a plafon közelében voltak... És nézték... (jobbára azok akiknek a végén kevés volt a jackass)

Ezért veszélyesek az ilyen büdipite alakok otromba "poénjai", mert egyrészt példa lesz, másrészt ha nem büntetik zéró toleranciával és hagyják visszamászni a szemétdombjára akkor csak azt látni, hogy mindent megúszhat egy "bocsi"-val.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. MongooseXD
2017.02.18. 12:32
Igen igazad van viszont hozzátenném a probléma ott van hogy olyan "poénokat" vagy inkább olyan dologgal foglalkozott ami kiváltképp kényes dolog és ezt főleg nem nézik jó szemmel azok akik. Ha nem sütötte volna el akkor mindig a kutyát nem érdekelte volna mit is csinál, függetlenül attól milyen példát mutat minden más videóban. Baj ott is van hogy emberiség kiváltképp fogékony a kreténségre minden mennyiségben, határok nélkül..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Tapir_606
2017.02.18. 12:44
nem vagyok a gyerek rajongója, de elég tanulságos a videó
ez a fajta nácizós-kiforgatós lejáratósdi az, amiből az embereknek annyira elegük van manapság, hogy egy ember (, aki összehordja a legelső baromságokat amik eszébe jutnak) is képes választást nyerni azzal, hogy szembemegy ezzel a hozzáállással
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. magerg
2017.02.18. 14:01
Egy másik vélemény
Szerintem is lejáratás az egész, de:
1. Nem a legszerencsésebb ezen poénkodni (tudom, tudom a South Park is ilyen)
2. Hallgatóságának egy része annyira hülye és/vagy fiatal, hogy nem érti a szatírát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. noPublicFG
2017.02.18. 15:17
Engem csak az háborít fel, hogy van néhány feka barátom, és amikor ők nyomják az antiszemita és rasszista dumát, az ku*vára nem érdekel senkit. De ha fehér a bőre az embernek, akkor meghurcolják. Sz@r egy világ ez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. mikej95
2017.02.18. 19:17
Nem bírom a gyereket, de egy humorista abból csinál viccet amből akar. Az értelmes témákat felhozó videóit viszont mindig színvonalasak, amik általában a moslék, aljas állapotát firtatják a mainstream médiának. Az megint poén, hogy a Google és Facebook is egyre inkább valami kampánygépezetté alakul.

Az is érdekes, hogy a Dickenberg bedobta viccből?, hogy elnökjelöltként indul majd. Trump is elég visszafejlődés az USA politikai rendszerében, elnöki demokráciából visszafejlődtek kétpártrendszerré, onnan felvásárolt kétpártrendszerré, most meg már nem egy megvett elnök, hanem valami mágnás ül az elnöki székben, ezt lecserléni egy elnökre aki közvetelnül manipulálja a közvéleményt nem biztos jó ötlet. Ez már annyira Syndicate disztópia, hogy arra nincs szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Raznor69
2017.02.18. 22:37
Szefmester: "Még neki áll feljebb.. zseniális. Bukjon bele, szüntessék meg és tiltsák be. Akkor TALÁN megtanulná hogy nem tehet meg bármit."

Nem sértésből mondom, de kiváncsi lennék akik így állnak hozzá ehhez a témához, azok
1. mennyire értik jól az angolt
Semmi gond nincs azzal ha nem értik jól, de aki nem veszi ezeket a poénokat, annak vagy érdeke fűződik a tettetett felháborodáshoz, vagy egyszerűen nem érti őket.
2. átlátják-e mekkora károkat tud okozni egy lejárató cikk
Egyrészt az egyénnek anyagilag, márészt - ami sokkal rosszabb - feldühíti azt a közösséget, anely számára világos, hogy teljesen ártalmatlan humor miatt próbálnak elnémítani valakit, aki nem politikus vagy közszereplő, hanem egy átlagos svéd fiatal, és semmi mással nem szolgált erre rá, csak van egy nagyon sikeres YouTube csatornája.
3. felfogják-e ki ellen irányulnak ezek a poénok
Felix egy ízben a pénzért bármire képes embereket kritizálta (lásd Fiverr), több ízben pedig a totalitariánus és fasiszta tendenciákat, tehát pont azt amivel őt vádolták!

Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogyan sikerül ezt félreérteni, de valószínűleg inkább az lehet az ok, hogy egyesek nem néznek mélyebben utána, hanem zsigerből náciznak vagy bólogatnak mindenre, amit a média kiokád magából. Többek között ez a gyakorlat vezet aztán az olyan dilettáns populisták hatalomra jutásához, mint Donald Trump.

P.S.: És én még nem is szeretem nézni PewDiePie-t, de kénytelen vagyok védeni ez ellen a baromság ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. JohnnyAwes... Razno...
2017.02.19. 00:33
Na, azért ne essünk túlzásokba. 4-5 éve volt "átlagos" svéd, ma azért van akkora "hatalma" média platformokon keresztül (Twitter, YT, FB, etc), hogy (például) csak az Egyesült Államokban felbuzdíthatná az átlagos(?)/radikális követőit pár dologra (persze nem a 4. Birodalom megalapítására gondolok most). Nem beszélve arról hogy millió és millió dollárokat adományozott alapítványoknak (egy átlagos svéd fiatal azért nem sűrűn tesz ilyet). Ő már maga a YT-arca, igazából több mint egy közszereplő.

De azért azt se felejtsük, akármennyire is egy vezető YT arc, ő is csak egy báb a Google, YT és Disney kezében (illetve a többi cég aki felfuttatta reklámokkal, kampányokkal). Megkapta a reflektorfényt és vele együtt a szerződést. (Tbh, ha a 'te' kezedben lenne egy multimilliárdos cég és az egyik reklámarcodat a "média" tépné szét és a retardált része a népnek neo-nácinak tartaná, te sem haboznál hogy kidobd és elkerüld a részvényzuhanást, közutálatot ill. azt a média kivégzést amit ő kap (illetve bármit, ami a 'céged' hanyatlásával járhat).

Akármennyire is eszméletlenül nagy baromság amit a WSJ írt róla és egyéb szennylapok, ill. a média támadások, ez mindig is benne volt/van/lesz a pakliban. Ezzel jár a hírnév. Rengeteg sztár, író, politikus, etc megjárta már ezt az utat. Akkor persze nem pánikolt a nagyvilág, mert akkor nem volt egyrészt ennyire elb*szott hiéna beállítottságú a "média" sem, de az emberek sem. Attól függetlenül ez mindig is aktuális probléma volt. Ott ütnek ahol érnek és most eléggé fájó pontot találtak el nála, ami nem is neki fájt, hanem a "főnökeinek".

Moral of the story: Sosem lehetsz elég jó a társadalomnak. Minél magasabbra jutsz, annál többen akarnak majd visszahúzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Szefmester Razno...
2017.02.19. 00:44
Köszönöm a kioktatást, de pontosan tudom hogy mit és hogy művel ez a ****jankó... és pont emiatt mondtam amit mondtam.
Leírom neked ismét, tömörítve, hátha...

Ez a fickó nem humoros... a komoly témákkal csak egyensúlyozik hogy még több nézője legyen. Az a kevés komolyság ellenben le van gyilkolva a sipákolós kreténkedéssel. Tudod.. egy seggel két lovat nem lehet.
Engem nem ez az egy két videója sért, hanem az egész jelenség ami, és amit generál. Miszerint a nézői egyre inkább süllyednek le az ostoba kreténizmus bűzös mocsarába, mert az "pojén".

Konkrétan ennek a fickónak társadalom ellen elkövetett bűne van. Ennyi, nem több.

És nem... vannak még alakok akiknek a munkássága nem tetszik, de őket "bizarr módon" nem tartom emberiség elleni bűncselekménynek... Ezt add össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Busterftw Szefm...
2017.02.19. 02:15
Te meg ugye megérted, a humor az szubjektív? Hogy támasztod alá hogy ez nem vicces, sőt szar? Kinek? Kiknek? Ha azt írod nekem nem jön be, én of story. Szeretem a stand upot, de kb 3 előadót nézek a 100 ismertből. Miért? Mert 3nak tetszenek a poénjai. De a maradék 97-nek is van közönsége akik szerint még vicces. Akkor most mivan? 2 videót láttam pewdiepie-tól mielőtt megint rámfogod hogy én ezt nézem és ez a színvonal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. benczeb90
2017.02.19. 02:24
pont a nagy social justice warriorok nem toleránsak, mindenen megsértődnek, büntit követelnek, meg se kérdezve azokat akikről egyáltalán szó van, hogy megsértődtek-e a viccen/beszóláson vagy sem. szólásszabadság is csak addig van, amíg ők jónak látják. jó lenne egy kis véleményrendőrség mi? látom nem volt elég a kommunizmus, jöhet a kulturális marxizmus .......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Raznor69
2017.02.19. 02:59
Társadalom ellen elkövetett bűne van? Azért, mert neked nem tetszik a humora, és mert kreténnek tartod azokat, akik nézik. Sikerült megértenem az álláspontod? Ez így még mindig elég értelmetlen. Nem hiszem, hogy bárki esztétikai alapon kiérdemelhetné, hogy bemocskolják a nevét.

Utálod. Ok, szíved joga. Azon gondolkozz el, akarsz-e olyan társadalomban élni, amelyben a létező legdurvább dolgokat terjeszthetik rólad hamisan minden retorzió nélkül, csak mert valakinek nem tetszik amit alkotsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. thestock Razno...
2017.02.19. 08:47
A még elterjedőben lévő youtube-os szórakoztatás egyik meghatározó alakja. Egyike azoknak akik ebből élnek, hatalmas a rajongó tábora, vannak támogatói. Ebből adódóan elég nagy a felelőssége, jól meg kéne gondolnia hogy mit tesz,mit nyújt. Főleg úgy hogy a rajongói tábora fiatal! Egy 13-14 éves gyerek még nagyon befolyásolható. Örüljünk neki hogy ez a generáció ezen nő fel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. i2k010 Razno...
2017.02.19. 09:29
"terjeszthetik rólad hamisan"

S te mennyire vagy benne biztos, hogy HAMIS...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Meteoreso
2017.02.19. 10:12
Ez az egész egy hatalmas hiperhájp körülötte, és egyszerűen még ő sem tud vele bánni.
Olyan mint a youtuben a nézett videók kategória hogy sokan azért nézik meg mert már 4 millióan megnézték és ettől már 40 millióan fogják megnézni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. benczeb90
2017.02.19. 10:18
Hüjj de sok itt a potenciális véleményrendészeti elem! Hát végülis meglehet, hogy a kommunizmusban is azok akik jól felnyomtak másokat a hatóságoknál, valami ilyesmire gondoltak, mint ti, hogy felsőbb célt szolgálnak, és a másik tönkretétele erkölcsi alapokon nyugszik.
Grat srácok!
Éljen a liberális disztópia, ahol a szólásszabadságot és magát a toleranciát a tolerancia zengzetes jelszavával nyomják el ... és ami a legdurvább, hogy sokszor maguk az állampolgárok zúdulnak rá a vélt sértett "támadójára", anélkül, hogy megbizonyosodnának afelől, hogy a vélt sértett valóban megsértődött-e. A szólásszabadság érzékenységi alapon való elnyomása azért baromi ötletes, mert így már diktatúra se kell, mert a toleráns emberek szépen önállóan meglincselik a nem toleránsokat, akiknek sajnálatos módon különvéleményük akad, vagy ne adj isten viccelni mernek, s eközben dívik a demokrácia ugyebár. de olyan csökkentagyúak, hogy nem fogják fel, hogy a beszéd nem egyenlő a tettel, a szólásszabadságtól nem esik senkinek bántódása. kivéve a hatalomnak, és a túlérzékeny kis véleményrendőr pi**áknak.
Szép új világot mindenkiek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. thestock bencz...
2017.02.19. 10:55
Kommunizmus,meg véleményrendőrség mi? Pusztán azért mert vannak emberek akik azt merik mondani (mert ugye véleményszabadság van...) hogy ez a forma szarral eteti a népet. Nem lehet azt mondani hogy nem jó amit csinál,mert szólásszabadság van,és ez azt jelenti hogy mindenkinek joga van hülyének lenni. Ugye? Jah mert a szó nem egyenlő a tettel,igaz... ellenben a szavaknak súlya van. Az ő pozíciójában meg pláne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Szefmester Buste...
2017.02.19. 11:02
Ezt tuti nem fogod megérteni, ezért is véded ennyire ezt a hulladék alakot. De azért megkísérlek egy példát felhozni.

A másikat bántani, fájdalmat okozni neki szándékosan, megalázni, mozgásában akadályozni bűn, és helytelen. Mégis vannak BDSM rajongók akik véresre veretik magukat, olyan szorosan kötik ki egymást ide oda ami már életveszélyes lehet, szándékosan fájdalmat okoznak mert ezt ők élvezik. Akkor azért mert pár -szerintem - aberráltnak bejön akkor az máris jó, és csak én mint fájdalomellenes hülye vagyok és fogadjam el hogy az jó?

Kommunista vagyok? Vérbüszke lennék ha az lennék, de még a világon nem létezett kommunizmus, max valami amire ráfogták... Olvasd el az alapjait annak a rendszernek, aztán egyből megérted. De ha azt mondom hogy a Star Trek erősen azt a rendszert használja akkor ez van...

A humor egy szubjektív dolog az tény, de vannak univerzális részei amit még a humoristák többsége is lenéz. Sokan röhögnek a pisi-kaki-fing jellegű poénokon, de mégsem az a csúcs... hanem az alja. De hasonlíts össze egy Mogácsot, a Kőhalmival meg a Hadházival. 3-ból 2 káromkodik.. ejnye.. csak éppen az egyiknek nem öncélú ez. 3ból 1 ripacskodik és üvöltözik.. hmm.. és ez az egyik öncélú káromkodó... Biztos vicces valakinek, de vajon ez nem olyan szitum mint amit fentebb a BDSM-el felvázoltam?

Engem mocskosul nem érdekel hogy megsértem a büdipite rajongókat azzal hogy letiltanám egy életre a műsorszórástól.... ő bajuk. Nekik van egy igényszintjük ami olyan amilyen, és persze bárki ellenség nekik aki a kedvencüket leszólja.

De mint írtam -és amit a csökkent értelmi képességgel rendelkező büdipite fanok nem is fogtak fel- vannak művészetek/előadók amik bár nem tetszenek, de elismerem a teljesítményt. Nos.. ismétlem még egyszer. ez a kretén nem tartozik közéjük!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. benczeb90
2017.02.19. 11:11
a liberális világ a Charlie Hebdot is megvédte, pedig ocsmány dolgokat művelt. your argument is invalid. vagy legyen mindkettő szabad, vagy ne de kettős mérce ne legyen.
igen, pontosabban kulturális marxizmus, a kommunizmus egyre ocsmányabb utórezgése. na de nem azért mert te ki mered mondani, hogy jaaj NÁÁCZI!!44, az nagyon is divat és baromi könnyű manapság visszaélni vele, csakúgy, mint anno amikor az emberek feljelentgették egymást. öröm jó állampolginak lenni ugye
manapság egyre több mindent tilos kimondani, mert rosszabb esetben kirúgnak a munkahelyedről, és ha szerencsés vagy csupán megbélyegeznek. ismétlem, nem ez a szólásszabadság. és az sem, hogy valakinek nincs joga hülyének lenni. lopni csalni bántalmazni kihasználni stb, na arra lehet azt mondani, hogy nincs joga ... az lesz a "csúcs" ha tényleg nem lesz joga az embernek olyanokat írni, mondani, ami eltér majd attól, amit a rendszer ajánlott viselkedésnek előír. nem is vagyunk túl messze tőle, hiszen a büntivégrehajtás már működik is hála nektek
olyanok vagytok, mint valami autoimmun betegség. azt hiszitek, hogy megvéditek a szervezetet, de közben tönkreteszitek, leromboljátok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. benczeb90
2017.02.19. 11:29
és humorérzéketek sincs. pedig a humor összekötne bennünket. aki szabadon őszintén nevetni tud a másikon és a másik is az egyiken vagy magán a viccen, azok sosem bántanák egymást. a sok tilalom és a kettős mérce viszont indulatokat szít. erre nem megoldás, hogy elnyomjuk a más véleményűek hangját "nehogy a fiatalok ilyeneket halljanak/lássanak", mert felnőve ők is ugyanúgy észlelhetik saját bőrükön a fenenagy "tolerancia" kétarcúságát. aztán vagy igazodnak zombiként, vagy ellenállnak a véleményterrornak. lassan már az lesz hogy aki nigázik (amit amúgy a feketék egymásnak mondanak) az is annyit kap mint egy pedofil vagy egy cserbenhagyó gázoló. pedig senkinek sem esett se fizikai se anyagi bántódása. de amit tesztek, efelé sodorja a világot, hogy a legkisebb "ejnye-ejnye" szintű bűn is felér majd egy gyilkossággal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. thestock bencz...
2017.02.19. 11:49
Mint valami vallási fanatikus...
Kétarcú tolerancia? Ismeretlenül jogot formálsz arra hogy embereket le*picsázz, és eszméket belevonj egy ilyen apróságba. Mert apróság... azt mondták büdöspitének hogy mi ebből nem kérünk. Ennyi történt,nem több. Nem végezték ki az utcán, folytathatja azt amit eddig. Pusztán olyan területre lépett ahova nem kellett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Laci89 Szefm...
2017.02.19. 11:51
Jelen esetben te gyűlölködsz, nem ő. Akkor téged is be kéne tiltani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Laci89 thest...
2017.02.19. 11:53
Te nem érted. Hogy ne lenne kétarcú tolerancia, ha valakit egy hülye poén miatt le lehet hordani mindenféle nácinak meg antiszemitának?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. thestock Laci8...
2017.02.19. 11:59
Az egy "kicsit" túl van tolva...én nem náciztam le, nem erről van szó. Mivel a figyelem középpontjában van megfontoltabban kell "poénkodnia". Igen,mai világban könnyű ráragasztani a másikra hogy náci, mivel még élnek abból a generációból akik megélték azt a kort. Ez idővel valószínűleg változni fog, de ha nem akkor el kell fogadni, kerülni kell a témát. Főleg ha ebből él az ember...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. benczeb90 thest...
2017.02.19. 12:00
mert általánosítok. azt mondom hogy "rátok" "nektek" stb, de az egész világ sértődős önjelölt jogvédő libsijeire gondolok. azt se tudom mi az a büdöspite, de sejtem .. nem az ilyen szó szerint szarevők meg egymást a tv-ben szívatók jogait védem természetesen, se pedig az esti mese idejében leadott valóvillás faszpörgetőkéit. a cselekvés az nem egyenlő a véleménnyilvánítással, ráadásul a vicc se egyenlő a véleménnyel. röhögünk a rendőrvicceken, szőke vicceken zsidó vicceken skót vicceken de nem akarjuk, hogy ne legyenek rendőrök, hogy bántódása essen a skótoknak cigányoknak szőkéknek stb. az a vicc ha valaki ezt komolyan gondolja és megrémül, hogy jaj, ez az ember biztos olyasvalaki aki nem bánná ha megismétlődnének a nácik szörnyűségei. pedig szerintem azért annyira nem komoly a helyzet hogy lépten nyomon mengeléket meg goebbelseket lássatok bele tök idegen és a számítógép előtt ülő emberekbe, nem is ismeritek személyesen de a fröcsögés vádaskodás illetve a kijáró büntetéstípusok latolgatása az megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Busterftw Szefm...
2017.02.19. 12:13
Nem vagom mikor kommunistaztalak le, senki nem beszelt szolasszabadsagrol.

Milyen univerzalis reszei? Ami tv-ben elfogadott? Vagy etikett?
10 ember rohog egy naci viccen, 10 meg nem. Ez a humor. Kinek mi.

Pont a te peldad a jo parhuzam, masokat bantani helytelen, megis van aki bdsm rajongo. Attol meg ok nem feltetlen bantalmaznak.

Ha nvalakinek bejon a dark humor, legyen az etnikai alapu vagy naci akarmi, attol meg nem lesz tole rasszista, vagy fajgyulolo.
Attol, hogy valamit viccesnek talalnak, meg nem lesz a velemenyuk.
Olvasd el az elso hsz-em amit beideztem.

50 millio embernek bejon a ripacskodas, sikitozas, a tobbi 7 milliardnak meg nem. Neked ez miert faj?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. benczeb90 Buste...
2017.02.19. 12:18
így van.
vicc =/= vélemény =/= cselekmény &
vicc < vélemény < cselekmény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. benczeb90
2017.02.19. 12:27
ráadásul a 2001 utáni években divat volt a muszlimokról rossz szót szólni, az állam is támogatta főleg az USÁban, ahol elvileg a túlélő lobbi nagyon erős. egyértelműen a muszlimok voltak felelőssé téve (más kérdés hogy valójában mi hogy volt, nem ez a lényeg itt). aztán szép lassan egyre kevésbé volt tolerált a muszlimokon való élcelődés viccelődés, mígnem eljutottunk a szabad migráció érájába, meg az Izrael-Szaúdi barátság érájába (akiket az ISIS nem támad érdekes módon de őket se bírja senki se elsöpörni, pedig Irakot kétszer is lezúzták az amcsik és a többiek), mellyel egyidőben a jogvédők és mindenféle amnesty international illetékesek megjelentek hogy megvédelmezzék azokat akiket az ISIS errefelé zavar - de se Izraelbe se az olajállamokba se mehetnek - illetve az emberkereskedőket se zavartatja senki. szóval oké most szegény muszlimok, de kérdem én 2001 után hol voltak a jogvédők? egy büdős szó nem volt arról, hogy vajon a passportjaik hogy élték túl a tornyok tüzét .. ja akkor még nem rájuk költöttek a nagy nyugati jogvédők, ma már viszont ez a program, hiszen morálisan is támogatni kell a 95%-ban ivarérett férfiak betelepítését. na ennyit a toleranciáról. mindenki azt mondja amiért fizetik, kivéve az önjelölt jogvédők, akik ingyen is kárognak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Raznor69 thest...
2017.02.19. 12:32
"Egyike azoknak akik ebből élnek, hatalmas a rajongó tábora, vannak támogatói. Ebből adódóan elég nagy a felelőssége, jól meg kéne gondolnia hogy mit tesz,mit nyújt. Főleg úgy hogy a rajongói tábora fiatal!" Itt történt egy hatalmas ugrás az érvelésedben. Nagy rajongótábora van: igaz. 13-14 évesek is nézik: igaz. Nagy felelősség van rajta: oké. De valahogy elfelejtetted megmutatni, hogy mi az, amivel PewDiePie rossz irányba befolyásolta a kis tiniket. Az ugyanis nem elég, hogy rámutatsz hüledezve - "ez a generáció ezen nő fel" :O Ez olyan, mint a konzervatív keresztények ősrégi "hát senki sem gondol a gyerekekre?!" kántálása. Az továbbra sem érv a lejárató kampány mellett, hogy nektek nem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Busterftw Razno...
2017.02.19. 12:40
Igy van, ugy tesznek mintha o lenne az egyetlen forras az interneten, tv-ben amibol "tanulnak".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. benczeb90
2017.02.19. 12:44
mindig azt kell védelmezni ami a divat. ezek tuti nem védelmezték a muszlimokat 2001 után, hiszen kellett a publikum minimum hallgatásos támogatása Irak újbóli megtámadásához. Csak miután divat lett, utána kezdték védelmezni őket - valahogy pont akkoriban amikor az illegális migráció elkezdődött. micsoda egybeesés...
persze PDP nem őróluk beszélt, de abban nincs semmi megfigyelendő jelenség, ebben viszont van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. thestock Razno...
2017.02.19. 13:47
Nem gyakorolom a vallást, sőt...rühellem. Nem szeretem a "bezzeg az én időmben" szöveget, nem vezet sehova. Be kellett volna fejeznem a mondandóm,és akkor nem az jön le hogy konzervatív keresztény vagyok
Legyen idióta,viselkedjen hülyegyerek módjára. Mondjuk hogy szórakoztató,és ez is a humor egyik formája.
Nehéz megtalálni azt a határt hogy mikortól vicces valami,és mikortól nem. Mivel egy megosztó személyiség (ezzel ő is tisztában van! ) ügyelnie kéne arra hogy ne adjon támadási felületet. Ne táncoltasson négereket provokáló táblával a kezükben,mert ezzel túllő a célon. Ha nincs is mögötte rosszindulat, akkor sem!
Lehet azon vitatkozni hogy mi miért elfogadott egy társadalomban, de ez ellen kár harcolni, jelenleg ez van. Tudjuk mi történt a zsidókkal,és mivel még élnek abból a generációból így ez a téma egyelőre terítéken marad. Egy idő után persze megkopik,de nem most.
És igen, egy fiatal gyerek akinek még meg kell tanulnia hogy mit szabad és mit nem, mi helyes és mi nem ne nézzen olyat aminek a megértéséhez felnőtt fej kell, vagy legalábbis egy felelősségteljes felnőtt magyarázata. Nézze azt hogy sikongat az idióta játék alatt, de ezt ne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. powerage
2017.02.19. 16:07
Itt inkább csak annyi történt, hogy a megroggyanófélben levő, hitelét vesztett régi média megpróbált erőt demonstrálni és csuklóztatni valakit az új hullámból, aztán az egész az arcukba robbant.

Egy sokkal alaposabb és jobban összeszedett összefoglaló a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=V1ulkykn7jc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. benczeb90
2017.02.19. 19:41
eszméletlen ez a csávó, köszi a videót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Pandion
2017.02.20. 10:33
Húha. Azért a kommunizmussal összehasonlítani ezt az esetet elég... hmm túlzás. Tudtommal nem vitte el a srácot a titkosrendőrség, nem került munkatáborba, vagy nem eresztettek golyót a fejébe, mint ahogy az bizony megtörtént sajnos annó. Ha jól értem annyi történt, hogy a támogatói szerződést bontottak vele, és a Youtube levette a kiemelt csatornák közül (vagy ilyesmi). Namármost - szólásszabadság: joga van azt mondani amit akar, a törvényes kereteken belül, ugyanis törvények vannak arra vonatkozóan, hogy mit jelent a szólásszabadság és mi nem tartozik bele. Tudtommal nem perelte be senki. És ha be is perli valaki, majd a bíróság eldönti, hogy valóban bűnös-e vagy nem, addig viszont nem bűnös (jogi értelemben).
Retorziók: igen, a Disney támogatta a srácot, önszántából, szerződéses alapon. Ahogy a srácnak joga van bármit mondani, úgy a támogatójának is joga van addig támogatni amíg akarja, és akkor bontja fel vele a szerződést amikor akarja. Nehogymár a Disney legyen a rossz gonosz, mert felmondja a támogatást!? Sőt a Youtube is akkor veszi le a csatornát amikor akarja!
Személy szerint én liberális gondolkozású vagyok, felőlem mondhat bármit amíg az nem sért senkit (jogi és erkölcsi értelemben). De az az érv, hogy ő nem úgy gondolta amit mondott, csak úgy gondolta, hogy az vicces, hát egy óriási nagy bullsit!
Kedves XY (mindenki vegye fel akinek inge)! Egy óriási nagy lúzer s*gg arc vagy, remélem elüt a troli, és egyébként is szánalmas kis sz*r vagy.!
Ja de ezt nem úgy gondoltam ahogy leírtam, csak azthittem ez vicces lesz!? WTF!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Lazahunter BBSho...
2017.02.20. 13:33
"még a Dancsó is messze intelligensebb vagy viccesebb nála"

Intelligensebb vagy viccesebb? Nem ÉS?
Mindegy, a kiragadt részletnél maradva eleve nulla természetesség van a Dancsó nevű emberben, nézni is fájdalmas, így viccesnek nevezni elég kiábrándító ... remélhetőleg az intelligens képét meg nem a képernyőn próbálja meg osztani, mert ha az amit látunk, akkor azzal is bajok vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester Buste...
2017.02.20. 13:37
Azért fáj mert terjed. Tudod... 15-20 éve ha azt mondod hogy a szórakoztatás csúcsa az hogy primitív suttyókat nézhetsz a tévében ahogy trágárkodnak és vedelnek akkor körberöhögöd ott helyben! Ha azt mondják akkor hogy azt fogod nézni amint valami alja írni is alig tudó ember vernyákol valamit 3 egykor közepesen híres ember előtt és ezt te önként fogod nézni körberöhögöd! Ha azt mondják hogy a mirigyesek meg a baginacsa lesz a humor csúcsa és Gálvölgyi ripacskodása csak egy aperitiv lesz a nagy műsor előtt.. háááát.. körberöhögöd...

Az fáj hogy szépen lassan zuhan az igényesség színvonala... Mondhatod azt hogy a média csak kiszolgálja azt, csak épp tévedsz. Amikor valaki a tévénél felvetette hogy sikeres az egyik alja műsor akkor ők alálicitálnak... majd a másik alájuk és így tovább. A nézők pedig kapják azt amit. Ez pedig világszinten is megy!
Pár éve még volt az emberekben annyi önbecsülés hogy ha csinálnak valami produkciót otthon és felveszik kamerára, akkor ha elrontják vagy katasztrofális a vége akkor nem töltik fel a netre, hanem elbujdosnak. Ma ezek az emberek már büszkék is rá!

Egy egy szubkulturában elmesélsz valami viccet az lehet humoros vagy szar poén.... menj a skinheadek közé 10ből 10 fog röhögni egy zsidó viccen, míg ugyanazt a vicced a zsinagógában megkövezéssel fogják fogadni!

50 milliónak bejön 7 miliárdnak meg nem.. ez azt jelenti hogy szar ... ha több mint a felének tetszik akkor már elmondható hogy az a normális... addig csak valami elhanyagolható kisebbség .

Majd ha népesség több mint fele kecskét dug esténként akkor az lesz a normális és elfogadott, addig csak aberráció. Büdipite ugyanez... amíg a többség lenézi - és max azért nézi mert kíváncsi mit tesz legközelebb de ne szereti- addig biza ő is csak egy aberráció.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Terror Szefm...
2017.02.20. 13:47
15-20 éve is Família Kft-n meg haknizenén szocializálódtak az emberek, csak akkor nem tudtál róla, hogy mekkora suttyó földigiliszta színvonalon mozog a társadalom, mert nem ömlött az internetről az általános színvonal. A prolifaktor olyan dolog, mint az autizmus, csak mert nem diagnosztizálták húsz éve, még nem jelenti azt, hogy nem is volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ChoSimba Szefm...
2017.02.20. 14:21
Szerintem a 7 millárdból 3,5 millárd csak azért nem iratkozott fel rá, mert nincs számítógépe és intenetje. Vagy csak nem tud/nincs ideje gép elő kerülni a 16 órányi rizs-gazolás után.
Kirakhatnék ide egy szmájlit, de mégsem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Pandion Szefm...
2017.02.20. 15:36
Csak egy gyors kérdés, ha a népesség fele elkezd kecskét dugni esténként, akkor majd te is elkezded csinálni? Mert az elfogadott? Tudodmit, ha a népesség 99%-a csinálná én akkor sem kezdeném el, mert nem attól normális valami, hogy a többiek is csinálják!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ChoSimba Pandi...
2017.02.20. 16:02
Most már nyilván nem, de ha abban nőttél volna fel, akkor most te is kecskét dugnál vigyorgó arccal.
Ha a YT-on folyton kecskedugás menne, akkor a felnövő gyerekeknek ez lenne a normális.
És aki azt mondaná hogy fúj, azt szépen megbélyegeznék, hogy konzervatív, maradi és prűd.
Ezt látja, ez rögzül bele egy életre.
Ezért megy mindenhol az agymosás a gyerkeknek, mert jól tudják, hogy az idősebbeken nagyon nehéz változtatni és amúgy is nemsokára kipurcannak.
Korán kell beléjük plántálni a "tudást".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester ChoSi...
2017.02.20. 19:27
Köszi hogy megfogalmaztad helyettem ezt.

A számokat nem én találtam ki hanem a szegény szerencsétlen és ártatlanul vádolt büdipite védelmező. De a példámnak különösen segített ez az arány.

Viszont horror látni mennyire nem fogják fel egyesek hogy ennek a figurának mekkora hatalma van a nézők felett...

Azért pl a Família kft-t meg az éjjel nappal budapestet nem kéne egy szintre belőni. Az sem objektív aki ezt mondja. De valahogy nem úgy emlékszem hogy a női főszereplők ugyanúgy végigjártak volna minden férfi főszereplőt mint a barátok köztben. Valahogy a Győzike színvonal sem rémlik régebbről, pedig akkortájt még nem "csak a spektrumot meg diszkoverit" néztem. Sőt, anno még én is néztem a barátok köztöt.. úgy a 4.-5. évadig többé kevésbé utána már csak ha valaki nézte abban a helységben ahol voltam, utána meg már akkor sem.
Ez vagy azt jelenti hogy én ennyit változtam ízlésileg, vagy hogy zuhant a műsor szintje, vagy mindkettő! Tipp?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Busterftw Szefm...
2017.02.20. 22:27
Azt vagod, hogy o egy youtube csatorna? Amire onkent fel kell iratkozni? Ugy adod elo, mintha ezt kene nezned mindenhol, es nem valaszthatod meg milyen tartalmat akarsz es szeretsz nezni.
Ahogy, mi regebben discoveryt neztunk, mas a valo vilagot.
Szar volt _nekunk_ a valo vilag? Igen, ezert nem neztuk.
Masnak jo volt? Azt nezte.

Nekem naponta platform a youtube, es tobbet lattam a csavot itt iponon, mint youtubon felbukkanni, egy feliratkozasomnal sem jon elo.
Egy ismerosom sem mondta, hogy te ez a csavo a trend, ot kell kovetni.

Szoval egyszer attol felsz, hogy terjed es milyen sok emberre hatassal van, utana meg azt mondod _csak_ 50 millio nezi, az egy semmi szar.
Akkor megint kerdem, mit zavar a kisebbseg?

En meg mindig egyeni preferenciarol beszelek, kinek mi tetszik. Ez az internet lenyege, van sok lehetoseg, mindenki megtalalja ami neki bejon.
A gyors nettel, meg megfizetheto kameraval, meg barki feltolthet.
Miert menne le ettol a szinvonal? Minek a szinvonala? A tartalom szinvonalat te valasztod meg, ami egyeni preferencia.

Nem tudok olyanrol, hogy van a "szinvonal" nemzetkozi 10 pontja, amit be kell tartani, mert ha nincs meg akkor nem eleg szinvonalas. Kinek nem?

A peldaiddal sajat magadnak mondasz ellent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw
2017.02.21. 00:15
Tessek, LegendofTotalWar legfrissebb videoja eppen aktualis:
https://www.youtube.com/watch?v=VsNsNq5QEVM&t=354s
Hallgasd meg az elso 5 percet, pont errol beszel.

O is pl eleg offenziv, minden masodik szava fuck, de minosegi tartalmat csinal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!