iPon Hírek

PewDiePie és Anita Sarkeesian a Time listáján

Dátum | 2015. 03. 25.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Nap mint nap ezrével születnek különböző, a hírességeket ilyen vagy olyan kategóriák szerint osztályozó listák. Ezek jelentős része nehezen vehető komolyan, hiszen lelkes amatőrök készítik őket, akiknek finoman fogalmazva nem éppen erős oldaluk az objektivitás, és a rendelkezésükre álló adatok értő elemzése. A legolvasottabb amerikai hetilap, a huszonötmilliós olvasóközönséggel bíró Time magazin hasonló összeállításait azonban illik komolyan venni. Az 1923-ban alapított sajtótermék ugyanis egyike azon lapoknak, amik alapjaiban határozzák meg az Egyesült Államok közgondolkozását. Ha tehát a szerkesztőség bevesz valakit az egyik listájába, az illető neve akkor is közszájon forog pár héten belül, ha korábban csak az iparági bennfentesek hallottak róla. Éppen ezért igen komoly dolog, hogy az újság online kiadása két, a játékiparhoz köthető személyt is beválasztott az internet harminc, legbefolyásosabb nőjét és férfiját összegyűjtő listájába. Hiszen már az is komoly előrelépés a szcéna megítélésében, hogy a fősodoratú média nem tekinti a videojátékokat kizárólag gyerekeket és kamaszokat érdeklő réteghobbinak.
Felix Arvid Ulf Kjellberg, ismertebb nevén PewDiePie egy harmincötmillió követővel bíró, szórakoztató végigjátszás-videókat készítő tartalom-előállító, Anita Sarkeesian pedig egy, a játékvilág eseményeit feminista szempontból elemző szociológus, akinek nyilatkozatai ugyancsak megosztják a játékosokat.
A válogatásban komikusok és bloggerek mellett Barack Obama, az USA elnöke, és Narenda Modi, India miniszterelnöke is szerepel. Az olvasók szavazatai alapján Nash Grier, a Vine legtöbb követővel bíró videókészítője áll az élen. Őt a gasztroblogger Vani "Food Babe" Hari követi, a dobogó utolsó fokára pedig Tyler Oakley, a szociális és emberjogi kérdésekkel is foglalkozó médiaszemélyiség hághatott fel. Kjellberg a tizedik, Sarkeesian pedig a tizennyolcadik helyet tudhatja magáénak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Trolltaxi
2015.03.25. 12:50
Anita Sarkeesian pedig egy, a játékvilág eseményeit "feminista" szempontból "elemző" "szociológus".

Nincs elég macskaköröm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mikej95 Troll...
2015.03.25. 12:55
Való igaz, tényleg csak egy futóbolond aki feminácik pénzén él és pew se nagyon csinál végigjátszásokat, az első kisebb akadálynál általában elakad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. InGen mikej...
2015.03.25. 13:19
Pew stílusát lehet szeretni vagy utálni, de egy dolgot el kell ismerni neki: hatalmas publicitást ad a kevésbé ismert indie játékoknak, nem is egy miatta lett sikeres.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. i2k010
2015.03.25. 13:29
Úristen. Az internet két idiótája...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. FRK
2015.03.25. 14:12
Na megvan a szokásos havi Sarkeesian adag. Az már régen rossz, ha ilyen Sarkeesian félék az "internet legbefolyásosabb véleményformálói" lehetnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. powerage
2015.03.25. 14:17
Az utolsó videó helyett inkább ezt kellett volna linkelned...

https://www.youtube.com/watch?v=IAF2UmyXe-4
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. gombabacsi
2015.03.25. 14:49
az internet legbefolyásosabb emberei a kis arctalan vérpistikék, akik mindenkire trollt kiáltanak akinek a véleménye nem egyezik a csordaszellemmel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. dbelam
2015.03.25. 16:13
A probléma, hogy ha PDP 35 millió feliratkozójának IQ-ját összeadnánk, se lenne több 300 milliónál. A színvonal hiánya elkeserítő.
Lehet miatta lettek sikeresek indie játékok, de az indie játékok sikeressége miatt zuhan a színvonal. Amíg a legtöbbje a régi newgroundsos flash böngészőjátékok színvonalát is csak alulról súrolják ÉS ezért sok pénzt kérnek, addig mindegyikre rohadjon rá a befőttje.

Az Örmény Anita meg a "no comment" kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Kerty i2k01...
2015.03.25. 16:17
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mikej95 InGen
2015.03.25. 16:37
A stílusával nincs is bajom, csak ha elakad az ember, akkor biztosan nem az ő videóira keres rá. Szóval inkább humorista, mint játékteszter.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. bruce_prin... dbela...
2015.03.25. 16:50
Szoval azt mondod, hogy a ubi, activision futoszalag jatekai. A square enix egykaptafa minimal jatekai pl. Szinvonalasabbak mint egy trine, toki tori, mark of ninja, gunpoint,broforce?
Egy kerdes.
Orvos mikor latott utoljara?
A szinvonalat pont az aaa kategoria igenytelen otletteln szarjai rontjak le amiket dompingszeruen veszik jo dragan a hozzad hasonlok.
En elhiszem rettento kellemetlen ha az ember ostoba es egy jatekban nem csak az x-et kell nyomni qte-k alatt de amit irsz arra csak annyit lehet mondani:
"sose nyomd fullban a kretent"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kajafun
2015.03.25. 16:51
Nem értem minek foglalkozik ezzel a hülyével az ipon!
Érdekesebb cikk nincs?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nedcoleman
2015.03.25. 19:46
Komolyan a normális, hétköznapi világ ilyen mélyre süllyedt, hogy egy szánalmas, buta liba vergődésének értéket lehet nyílvánítani...?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. KatonaKM mikej...
2015.03.25. 20:28
Ez annyira tökéletes hozzászólás volt, hogy ma már nem kattintok semmi másra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Shadowguar...
2015.03.25. 21:13
Az életben nem láttam még ennek a gyereknek egy videóját sem Meg a "feminista" "élharcosról" is csak olvastam (jellemzően itt), szerencsére alaposan megválogatom mit nézek és ezek nem estek bele a szórásba.
(Pld. : ha végigjátszást keresek az jellemzően szöveges, ha mégsem akkor meg csak olyat ami alatt nem ugatnak, mert idegesít).
A 35 millió feliratkozó meg... -> "Együnk sz@rt, tízmilliárd légy nem tévedhet!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.25. 23:19
Egyet értek.Olyan dolgokat is kritizál amihez nem ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lillehamme... bruce...
2015.03.26. 09:33
igen, most divat utálni az AAA játékokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. projectelf
2015.03.26. 15:02
Na, már csak Brianna Wu hiányzik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. denielstei...
2015.03.26. 19:42
Anita Sarkeesian "a játékvilág eseményeit feminista szempontból elemző szociológus". NEM, NEM AZ! Ha mondjuk Emma Watson foglalkozna ezzel a témával akkor még azt mondom ok. Nem értem miért kell annak hívni. Tulajdonképpen egy hírt meglovagoló csaló, aki elég pénzt gyűjtetett magának össze ilyen-olyan indokokkal, hogy aztán egy totál minimalista, alul-tájékozott és félrevezető 'műsort' összehozzon magának. Csak szítja az indulatokat. Most már persze van mit a tejbe aprítania kétségtelenül de a legelején gyakorlatilag egy hitelkártyacsalóval volt megegyező a renoméja ami azóta mondjuk nem sokat változott.

Egy Leslie Nielsen-féle paródiában tudnám őt elképzelni mint egy hasához kést tartó, diszófej bikinibe öltözött elmebeteg, aki feléd szalad, hogy az ütközésnél magába nyomhassa a kést majd miközben elvérzik üvölti, hogy őt egy férfi nyomta el mert elfintorodott undorító öltözetén és egy férfi gyilkolta meg ezért. Fúj-fúj ezért utáljuk, neki meg körszobrot a körtéren meg TV-t a koporsóba bla-bla-bla...
Martin Lawrence karaktere csinált hasonlót a "Nemzetbiztonság Bt." -ben.

Kár, hogy ezzel az ő szerepe nem ért véget mert a média elég idejig hírsztelte, hogy ő valaki, így ezt sajnos sokan el is hitték.


Pewdiepie pedig számomra semleges. Elég régen leszűrtem, hogy nem én vagyok a célközönség. Mondjuk én szerintem elég egyedülálló módon látom a 'problémát'. Szerintem, mivel PDP (és társai) elég sok (jó és igényes) indie játékot vesznek górcső alá, így a nézők idővel képesek lesznek többé-kevésbé teljes képet alkotni a színvonalpalettáról amit ezek a játékok képviselnek, így képesek lesznek kiszagolni a nagy AAA és a kicsi kiadók/fejlesztők házatáján a sz@rszagot. mint sok kicsi disznó akiket szoktatnak a szarvasgombára. Mert ha ez így megy tovább az AAA leszálló görbéje és az indie fel-felszálló görbéje előbb-utóbb kezet fog majd. Persze nem vitatom, hogy az átlag nézője már a videó vége előtt kiköpi a cumit a szájából, telerakja a pelust a gyönyörtől és nyüszít anyucinak a kis etetőszékéből, hogy ő kéri a legújabb 'youtube-fodder' (értsd: csak YT-osoknak végigjátszanivaló) ganét, akarom mondani gamét és persze totál nem érdekli mondjuk egy Trine vagy hasonló szépség.

De azért kösz a múltkori G2A leárazást Pewdie, azért jár a 'brofist' vagy mi...


projectelf: Ahogy öregapám szokta volt mondani a zöldséges pult mellet: "Na látod édes fiam ez itt a tépett saláta, az ott meg a tépett rib*nc." Nem éppen fotogén a hölgy


off:
ÉLJEN, első kommentem az iponon :3
Akkor ezt le is lehet húzni a bakancslistámról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. KatonaKM denie...
2015.03.27. 07:16
Ez egy igazán megható pillanat akkor Az első komment...
Csak így tovább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dbelam bruce...
2015.03.27. 10:59
Annyi implikáció van ebben az egy hozzászólásban, hogy a szalmabáb-detektorom kiakadt.
Kb. szóhoz sem jutok, annyi baromságot sikerült összesűríteni.

Először is a Toki tori (amellett hogy 1-2 megvan) már az indie lószarok előtt is bőven volt, még gameboyra. A Capcom szárnyai alatt, úgyhogy rá pont nem passzol a hivatalos indie definíció.

És elég szűk látókörre utal a mobilos és kazuár játékosok dömpingjét teljesen figyelmen kívül hagyni. Nehéz eldönteni, hogy valójában a lószarjátékok, vagy a kiadók versenyének megszűnése történt előbb, de én inkább a böngészősjáték-színvonal számlájára írnám a satnyulást. A Travian és hasonlók még bőven az aranykorban jöttek el (a Travian 2004-ben indult), a startlapjátékok meg szerintem még hamarabb. Az agyiproli tömegek meg ezzel játszottak, nem olyannal, amiben gondolkozni is kell. És ha a tömegnek elég a gagyi, minek törnék magukat a jobbért? Lásd: Sims. Az első vérgagyi volt, a kiegészítőkkel is. A Sims2 már próbált javítani, a következők viszont már nem akartak hozzátenni (sőt inkább elvettek), így nem nehéz belőni.

Az indie játékokra meg a megjelenéskor azt hittem, hogy valami pejoratív szó, mert általában valami teljesen ötlettelen, sablonos lószart akartak jó drágán eladni, még a Super Meat Boy is flashjátékként kezdte, aztán 15, jól hallottad, TIZENÖT dollárért meg is veheted! Az Orange Box mennyi is? 14$/€? És szerintem össze se lehet hasonlítani a kettőt!

Ezek után teljesen jogosnak tűnik, hogy bármilyen komoly AAA játékot 60€ alatt ki se akarnak adni, ráadásul összehasonlíthatatlan a fejlesztési költség. A probléma, hogy ezért a 60 pénzért viszont semmi komolyat nem kapunk, vagy GTA V folyamatos csúsztatást. De kösz hogy levérpistikéztél amiért egy kicsit objektívebben látom a problémakört. Az idézeted meg ajánlanám átgondolásra, lehet ott nagyobb haszna lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. user12
2015.03.29. 23:24
Anita Sarkeesian -t azért lehetne orrba szájba tömni. Ez kéne neki, a saját és mások örömére!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!