iPon Hírek

Phanteks Power Combo: a tápegységek SLI hídja

Dátum | 2016. 01. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Phanteks néhány hete mutatott be egy érdekes kiegészítőt, ami annyit csinál, hogy egy nagyobb teljesítményű tápegység teljesítményét elosztja, így két PC is működhet róla, egymástól teljesen függetlenül. Ez a módszer kiváló, ha egy számítógépházba zsúfoljuk a nagyteljesítményű munkaállomás és az átlagos irodai PC komponenseit, hisz ekkor egyetlen jó minőségű tápegység beszerzése is elég lehet. Hasonló konfigurációk építéséhez szerencsére már sokféle számítógépház kapható.
Forrás: HeXuS.net
A vállalat mérnökei úgy gondolták, érdemes egy második hasznos kiegészítőt is készíteni, ami nem egy tápegységet oszt meg két rendszer között, hanem két tápegység teljesítményét szabadítja rá egyetlen konfigurációra. A Phanteks Power Combo névre keresztelt szerkezet formátumát tekintve akkora, mint a korábban bemutatott Power Splitter, de rendes fotó egyelőre még nincs róla, hisz eddig csak a Hexus munkatársainak sikerült lencsevégre kapniuk az eszközt. A Phanteks szakembere szerint a Power Combo több esetben is hasznos kiegészítőnek bizonyulhat. Sokszor alternatív megoldás lehet például az, hogy kisebb teljesítményű, olcsóbb tápegységek összekapcsolásával kiválthatunk egy nagyobb, drágább példányt – feltéve, ha a Power Combo nem lesz túlzottan drága, ugye. Ezen felül munkaállomásoknál redundanciaként két egyforma tápegység alkalmazására is lehetőség nyílhat, így ha az egyik meghibásodik, a munkaállomás akkor is működhet tovább. A terméket akár a tuningosok is használhatják, ha éppen csúcskategóriás komponensekből épített PC-vel szeretnének világrekordokat dönteni – négy darab tuningolt csúcskategóriás videokártya és egy megemelt órajelen ketyegő csúcskategóriás processzor esetében olykor-olykor már komoly teljesítményű tápegységre van szükség.
Forrás: HeXuS.net
A Phanteks Power Combo összességében egy érdekes kis kiegészítő, ami csak egy szűk felhasználói réteg számára jöhet jól – nekik viszont tényleg hasznos lesz. Arról egyelőre nincs hír, hogy az újdonság mikor kerül az üzletek polcaira, így árát is homály fedi.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Szefmester
2016.01.09. 13:21
Szerintem nem lesz olyan szűk az a szűk réteg. Ha van egy öregedő, de jól működő tápom, és cserélek egy VGA-t, vagy beszerelek még egy VGA-t, akkor egy olcsóbb normális táp is elég e mellé az eszköz mellé. Használt tápot nehéz eladni, egy erősebb új táp pedig lehet drágább mint egy gyengébb kiegészítő táp +ez a kütyü.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mikej95
2016.01.09. 13:32
Jól hangzik, nem a felhasználói réteg szűk, csak az a helyzetek száma amikor szükség van ilyenre. Két gyenge, de minőségi tápegységgel tényleg nem sokra megy az ember. Ha jól árazzák be lesz rá kereset.
Viszont kíváncsi vagyok, hogy hányan fognak ilyennel összedrótozni 2 Vargáné és társa tápegységet ahelyett, hogy vennének egy normálisat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. chris8800
2016.01.09. 14:24
nah persze majd akik sli meg 3way,quad sli,4way gépeket építenek azok eleve vmi olcsó fabrika táppal hajtják meg a gépet+ez a cucc,bízva abban,h majd nem b@ssza szét a milliós rendszert.
azon meg pláne kiakadok,h egy ilyen képet raknak be hozzá,full vízzel,ek water block,evga,minden kábel a megfelelő szögben...de nézd csak f@aszakisfabrikatápoltbővítgetettcuccalhajtommeg.
nah ne csináljuk már ezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. 7alvoo
2016.01.09. 15:22
f@aszakisfabrikatápoltbővítgetettcuccalhajtommeg ott a pont ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thestock
2016.01.09. 23:24
Ezen felül munkaállomásoknál redundanciaként két egyforma tápegység alkalmazására is lehetőség nyílhat, így ha az egyik meghibásodik, a munkaállomás akkor is működhet tovább <--- ez mondjuk nem biztos hogy rossz ötlet. Nem csak arra kéne gondolni hogy Pistike akiga táppal építhessen konfigot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. krisz111
2016.01.09. 23:36
Szerverkörnyezetben a redundancia alap követelmény, sőt van amikor nem csak 2x redundancia van ! Bármilyen redundancia alapja az egyforma tápegység, sajnos a mai tápok zöme átnevezett gyártótól kerül ki, azoknál meg a jó Isten se tudja mi van belül meg melyik széria mit tud. és ebből próbálj meg párosítani. Hát sok sikert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock
2016.01.10. 06:22
Vargáné és társa... hát eltűnt az a korporésön..vajon mi lett velük? felvásárolta őket a chieftec? Hiányzik egy magyar gyártó erről a piacról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csabi02
2016.01.10. 15:26
vagy mi van akkor, ha 2db 20ezres tápot hidalsz és nem 60ért veszel 1et?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock csabi...
2016.01.10. 21:06
Attól függ mihez kell ezt kivitelezni..ha valaki durva gamer gépet akar akkor nem biztos hogy érdemes ezzel bohóckodnia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!