iPon Hírek

Phenom 9850 Black Edition az AMD-től

Dátum | 2008. 03. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD K10-es processzorainak kínálata hamarosan több új modellel fog frissülni, ezek között megtaláljuk majd a Phenom 9550, 9650, 9750 és 9850-es modelleket egyaránt, mint arról a tegnap előtti nap folyamán beszámoltunk. Ezzel egy időben a vállalat a Black Edition termékcsaládot sem hagyja új jövevény nélkül: a tervek szerint a következő szorzózár-mentes tuningprocesszor a Phenom 9850 Black Edition lesz.


Az AMD Black Edition processzorairól tulajdonképpen annyit érdemes tudni, hogy azok nagyjából megegyeznek a hagyományos processzorokkal, ám egyetlen lényeges különbséget mégis tartalmaznak, amelynek köszönhetően még hatékonyabban tuningolhatjuk őket: a szorzójukat nem csak lefelé lehet állítani, mint a legtöbb AMD processzorét, hanem felfelé is, így az FSB emelés mellett a szorzó értékének növelését is segítségül hívhatjuk a sikeres tuning érdekében.

A Phenom 9850 Black Edition tulajdonképpen ugyanazokkal a tulajdonságokkal érkezik majd, mint a sima 9850-es társa, tehát a processzor órajele 2,5 GHz-es lesz, de ami a lényeg: a szorzóját felfelé és lefelé egyaránt módosíthatjuk, mint az összes többi Black Edition processzor esetében. A Phenom 9850 Black Edition egy-két külföldi webáruház kínálatában már megtalálható, az egység ára valamivel 300 dollár alatt helyezkedik el, egészen pontosan 294 dollárért árulják. A processzor a maga 125W-os TDP-jével nem éppen tuningbarát modell, de egy normális processzorhűtő vagy extrémebb megoldás (pl. vízhűtés) segítségével elérhetjük a bűvös 3 GHz-es határt is, persze a siker nagyon sok mindentől függ, de az esély mindenképpen megvan.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.03.19. 14:08
vissza a hírhez

Egy ilyenre le kell csapni (teszt céljából), ha megjelenik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!