iPon Hírek

Philips LCD TV mozivászon-képaránnyal

Dátum | 2009. 01. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Philips szakemberei egy új, meglehetősen szokatlan képaránnyal rendelkező LCD televíziót fejlesztettek ki. A Philips Cinema LCD TV 21:9-es képaránnyal bír, így a készülék a gyártó állítása szerint tökéletes mozi élményt varázsol a nappaliba, ugyanis a mozivásznak is a fent említett képaránnyal rendelkeznek. Az új televízió 56 hüvelykes, azaz 142 centiméteres képátlóval érkezik és várhatóan 2009 tavaszán válik elérhetővé a nagyközönség számára.

A világújdonságnak számító LCD televízión a 2.39:1 formátummal rendelkező filmek tökéletesen jelennek meg, csak úgy, mint a mozivásznon; az Ambilight Spectra névre hallgató, háromoldalas megvilágítás segítségével tovább fokozza a gyártó a képarány által amúgy is garantált mozi hatást. A hagyományos LCD televíziók a mozifilmeket csak torzítás árán képesek teljes képernyőn megjeleníteni: ekkor széthúzzák a képet, vagy úgy jelenítik meg, hogy a kép felett és alatt fekete sáv látható. A Cinema 21:9 pontosan ezen a problémán segít, ugyanis a szokatlan képarányú kijelzőt teljes egészében kitölti a film. A rendkívül fejlett technológiának köszönhetően a termék képes a hagyományos, 16:9-es tartalom, vagyis a TV adások vagy a játékkonzolok képeinek átalakítására is, így azok szintén teljes képernyőn, 21:9-es oldalaránnyal jelenhetnek meg (no persze így meg a 16:9-es képarányú tartalmak sérülnek).

A Philips illetékesei szerint a Cinema 21:9-es televízió segítségével a vásárlóknak új élményben lesz részük filmnézés közben: a házimozizás hamarosan egy új, minden eddiginél magasabb szintre léphet. A Philips termékének pontos specifikációival kapcsolatban január végére, illetve februárra ígértek pontos részleteket. Egyelőre nem nyert megerősítést, de a képernyő felbontása valószínűleg 2560 x 1080 pixeles lesz. A készülék várható végfelhasználói ára egyelőre szintén nem tisztázott, mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.01.16. 13:57
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zuchy
2009.01.16. 15:10
Nekem nincsen bajom a megfogalmazással...
Elég furcsa ez a képarány, ilyenen gépezni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hofmann
2009.01.16. 16:43
mert 1 nagy kaki azért. 5 év alatt 2 filipsz tv ment ki a kukába. ebből az egyik lcd volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danikollar
2009.01.16. 17:57
Nem értem a sok kötekedőt, ez a cikk címében is benne van ez MOZI-ra van nem tv adás nézésére. Marcinak igaza van, majdnem az összes film ilyen képaránnyal jön ki (2.35:1 pontosan). Sajnos a magyar tv társaságok még a sima 16:9-es képarány sugárzására sem képesek, HD-ról meg nem is beszélve!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!