iPon Hírek

Philips "mozi" TV: ár és megjelenés

Dátum | 2009. 02. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Philips nem is olyan régen számolt be arról, hogy mérnökei egy merőben új, mozivászon képaránnyal ellátott LCD televízió készítésével vannak elfoglalva, ezt anno mi is megírtuk. A gyártó akkoriban arról adott hírt, hogy a friss termék segítségével igazi mozi élményben lehet majd részük a felhasználóknak, ugyanis a mozivászon képarány lehetővé teszi majd a filmek torzításmentes megjelenítését anélkül, hogy a kijelző alsó és felső részén fekete sávok lennének.


A 21:9-es képarányú kijelző a 2.39:1 formátumú filmek esetében kínál majd teljes képernyős, torzításmentes megjelenítést, de a korábbi információk szerint a készülék a játékkonzolok vagy set-top-boxok képét is képes lesz a 16:9-es képarányról 21:9-esre konvertálni, persze ez az jelenteti, hogy a konzolok és a set-top-boxok képe így valamelyest torzulhat. Az 56 hüvelykes képátlóval rendelkező televízió kijelzőjének natív felbontása 2560 x 1080 pixeles lesz, ha hihetünk az előzetes információknak.

A korábbi híradások a készülék várható megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban még nem tartalmaztak információkat, de az idő előrehaladtával végre ezekről az adatokról is lehullott a lepel. A széles képernyős televízió június folyamán debütálhat az Egyesült Királyság területén, ott 3535 fontba, vagyis átszámítva nagyjából 4000 euróba fog kerülni a termék. A rendkívül drága televízió a trendek alapján a megjelenés után nem sokkal már az Amerikai Egyesült Államokba is megérkezhet, ám a készülék ottani ára a hírek szerint 4000 dollár körül fog alakulni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.02.24. 17:14
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MassKilla
2009.02.24. 18:43
megint egy tök felesleges képarány bevezetése, Magyarországon még a 16:9-es TV sugárzás sem terjedt el, és a "fejlett" országoknak is, ahol már létezik ez régebbóta, sok évnek kell majd eltelnie, hogy hét köznapi használatban(TV) nézés legyen értelme használni, az más téma, ha a dúsgazdag dubai sejk megveszi csak mozinézésre, mert ő megteheti, de a 4:3-as képarányú adát, már 16:9-es kijelzőn is eléggé torzult, nem hogy 21:9-esen, a torzítás az meg 100% hogy lesz, ha az ember a teljes képet látni akarja, különben meg le kell vágni a képről a többletet, hogy meglegyen az arány, ezt egyedül akkor lehetne kiköszöbölni, ha nem négyzet, hanem téglalap formájú képpontok lennének
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. StevyXIX
2009.02.24. 20:09
Az új LCD-k már elérik a plazma TV színvonalát amennyire én tudom (de nem értek hozzá, csak hallottam).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MassKilla
2009.02.24. 20:56
Winyettyu: nemtom h. van-e fullHD-s plazma, de én pl elektronikai újságban/áruházban egyet se láttam, ami 1024x768-nál nagyobb felbontást tudott volna, viszont LCD-ben annál inkább(ha valamit rosszul tudok kérlek javíts ki)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!