iPon Hírek

Philips Power Potion 3000 – egy energiabank is lehet szép

Dátum | 2016. 01. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Napjainkban egyre több dolog működik akkumulátorokról, és egyre nagyobb étvágyú okostelefonok születnek, ezért cseppet sem meglepő módon, aranykorukat élik a külső akkumulátorok. Az a mondat viszont nem sokszor hangzik el ezeknek az eszközöknek a kapcsán, hogy „nézzétek, milyen szép powerbankom van”. Ezen szeretne változtatni a Philips, és a vállalat által alkotott Power Potion 3000 valóban egy olyan kütyü lett, amivel a felhasználója még akár villoghat is a barátai előtt.
Az energiabankok dizájnja általában huszadrangú a fejlesztések során, legfeljebb egy mutatós burkolatot húznak az akkumulátorok köré a gyártók. Ezt látva a Philips most egyértelműen arra ment rá, hogy az új külső akkumulátora a megjelenésével is hódíthasson, ezáltal még több érdeklődő figyelmét hívja fel magára. Rengeteg eltérő képességű powerbank kapható kereskedelmi forgalomban, akadnak, amik azt a célt szolgálják, hogy minél nagyobb tartalékot vonultassanak fel, és vannak olyanok, amelyek a hordozhatóságot tartják szem előtt. Mivel akkumulátorokról van szó, nincsen csodaszer; ha például egy vállalat 20000 mAh-s telepet épít, akkor az mindenképpen nehéz lesz, zsebre vágható méretbe csak egy néhány ezer milliamperes megoldás fér bele.
A Philips ezúttal egy olyan termékkel állt elő, amit a felhasználó bárhová magával vihet, éppen ezért nem meglepő, hogy visszafogott, 3000 mAh-s kapacitás jellemzi Power Potiont. A remekbe szabott újdonság így nagyjából egy teljes feltöltésre elegendő tartalékkal szolgál az átlagos mobilok esetében. Lássunk néhány példát, amik jól szemléltethetik a benne rejlő potenciált. Ha a tulajdonosa mondjuk egy iPhone 6S mellett használja, akkor jócskán marad még benne tartalék is végszükség esetére, ám amennyiben egy phablet mellé kerül, akkor azért még az is elképzelhető, hogy egyszer sem képes azt teljesen feltölteni.
A Power Potion 3000 úgy néz ki, mint egy apró innivalós palack, kulacs, de akár egy szifonba illeszkedő patronhoz is lehetne hasonlítani. Az energiabankot a Philips egyik feltörekvő dizájnere, Catherine Wong vetette papírra, és Holger Hoehn vezetőtervező támogatásának köszönhetően jöhetett létre a végtermék. A Philips puhatapintású, de nagy strapabíróságú plasztik burkolattal látta el a Power Potiont, amit egy alumínium gyűrű teszi színesebbé, az i-re a pontot pedig a „kupakként” funkcionáló töltőkábel teszi fel. Az újdonság elsősorban Apple termékek töltésére szolgál, éppen ezért egy Lightning csatlakozó van az eszközbe beépítve. Így az is érthető, hogy a fekete kivitel mellett miért éppen egy fehér és rózsaarany színeket kombináló modell bukkant fel – a rózsaarany színbe burkolózó iPhone-ból fogy a legtöbb. Szerencsére a Philips nem szeretné több százmillió, vagy akár milliárd felhasználótól elzárkózni, éppen ezért a Power Potion 3000 aljára került egy teljes értékű USB 2.0 kimenet, és a szerkezet töltésére szolgáló Micro-USB 2.0 csatlakozó aljzat is itt fedezhető fel. A külső akkumulátor töltöttségi szintjéről négy apró fehér LED fog visszajelzéssel szolgálni. Sok részletre nem derült még fény, de azt zárásul elmondhatjuk, hogy lítium-ion technológiát alkalmaz a Philips által felhasznált hengeres telep.
A Philips Power Potion 3000 forgalmazásáról egyelőre semmilyen információnk nincs, tehát nem ismert az ajánlott fogyasztói ára, és az is rejtély, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira a szemrevaló külső akkumulátor. A kapacitása alapján talán egy egészen megfizethető termék lesz, azonban a dizjánnak biztosan meglesz a felára, és az sem a legjobb előjel, hogy elsősorban Apple termékekhez kínálja a gyártó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. SoulEater7...
2016.01.23. 11:37
Ha már kupakszerű töltőkábel van rajta, miért nem gyártanak sima USB-set is? Miért várják el az embertől, hogy külön kábelt visz magával hozzá, amikor az alapdizájn egyáltalán nem erre épül? Nem azt mondom, hogy ne az Apple legyen előtérben (ismét), de könyörgöm, akkor legalább másféle telefonhoz is készíthetnének külön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. SoulEater7...
2016.01.23. 12:31
"Miért várják el az embertől, hogy külön kábelt visz magával hozzá, amikor az alapdizájn egyáltalán nem erre épül?"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. axe
2016.01.23. 18:53
Szerintem ez sem néz ki rosszul, bár nem nagy, de majdnem teljesen feltölti a szifonomat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. user12
2016.01.24. 03:13
Kit érdekel hogy milyen kinézetű??? Működik? Jól? Akkor ennyi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.01.24. 10:43
akkor neked ez való, amint látom elég nagy akksi is van hozzá szóval nem értem mit keresel itt...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ADIO17 axe
2016.01.24. 11:05
Nem semmi ajánlás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Szefmester axe
2016.01.24. 12:32
Jöttél trollkodni par... (öncenzúra on.. megúsztad)

Sokakat nem érdekli a kinézete egy használati cikknek. Persze vannak a divatkorcsok akik a leghasználhatatlanabb szutykokkal menőznek, de jobban örülnénk ha egy IT/tech oldalon a funkcionalitás kerülne előtérbe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gery84
2016.01.24. 15:39
Rezegni is tud, mer akkor másra is lehet használni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Smooth44 Szefm...
2016.01.25. 09:41
ha funkcionalitását tekintve nem tűnik ki, akkor miért ne beszélhetnének arról, amivel meg igen?
Ha neked kábelen a burkolat nélküli monitor mögé lógatott alaplapra tűzdelt alkatrészekre van igényed és a hatékonyság, adatbiztonság jegyében parancssorból böngészel, akkor szkippeld az ilyen posztokat - sőt, talán az egész oldalt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balleno Szefm...
2016.01.25. 11:28
Tiszta sor, aki eltérően vélekedik egyes dolgokról mint te, ráadásul számít neki a külcsín az automatikusan korcs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester Balle...
2016.01.25. 12:27
Oké.. amiért valaki leszólt valamit, én meg leszóltam a leszólót, és én vagyok a fura igaz?

Szóval teljesen normális aki a dizájnt veszi meg a hasznosság helyett... És ez azt jelenti automatikusan hogy lógnak a kábelek stb akkor korlátolt vagy és inkább te ne gyere az oldalra.
Ti vagytok a célközönsége a gémer konfigoknak, amik attól lesznek gémerek mert van rajtuk led, nem pedig azért mert stabil, gyors, és tuningolható...

Két vazsgolyó közül az a jobb amelyik krómozott felpolírozott, nem pedig a rozsdás.. ez tiszta sor. De ha neked használnod kell és a krómozás csak felesleges extra ami emeli az árát? Nos.. akkor a divatkorcs (igen, ezt használom csak azért is) a krómozottat fogja megvenni, még ha funkcionalitásban nem is javít rajta a bevonat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. FaL
2016.01.25. 12:48
Tavaly a Tré mobil küldött egy kupont, mert már majd 20 éve vagyok előfizető (igen, akkor még Westel volt), hogy ha 5k felett vásárolok a webshopjukból, akkor kapok vmi 4k kedvezményt. Remek alkalomnak tűnt, hogy vegyek egy powerbank-et, így lett is egy 4500 mAh-s darabom.
Szép és jó, de a telefonom 2350 mAh-s akksiját nem tudja 0-ról 100%-ra feltölteni. Szóval igazából csak az érdekel, hogy akkor ez a 3000 mAh-s nem kevés egy kicsit? Egyébként a design tényleg szép, bár felesleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim Szefm...
2016.01.25. 12:59
Erre a szemellenzős megnyilvánulásra (ami annyira általánosít, hogy már semmi köze a cikkhez) egy korábbi beszélgetést idéznék be innen iponról:

"Hát ha másra nem is jó egy Porsche vagy Ferrari a magyar utakon, arra biztos, hogy csajozni lehet vele, illetve mindenki megnézi. Egy alaplapnál mire mész a designnal, most őszintén? Felrakod facebookra portréképnek? Esetleg felhívod a lányt, hogy megmutatod a bélyeggyűjtemény helyett a LED-es alaplapod? [...] mocskosul zavaró lenne számomra, ha a szemembe világítana az a szar."

"A számítógépről nem facebookra készülnek a képek, hanem a modding közösség többi tagjának. Említsek még pár tevékenységet, aminek az űzői körén kívül nincs sok értelme, vagy menni fog magadtól is? MMO-val mi a szart játszol? Azért hogy a feltápolt karakterről facebookon mutogasd a képeket? Kártyajátékokat mi a szarnak veszel? Azért hogy az über paklit kirakd facebookra? Ez egy hobbi, egy foglalatosság, amit másokkal közösen művelsz, azon a közösségen kívül pedig nincs semmi értelme."


Jó lenne ezen elgondolkozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester Asagr...
2016.01.25. 17:11
Asagrim.. kérlek nézz már egy hangyányit visszább az én posztomnál oké? Megköszönném...
Mellesleg:
két azonos tudású termék, azonos árak, egyik szebb... a szebbet veszem...
két azonos tudású termék, a szebb drágább, az olcsóbbat veszem meg..
két azonos tudású termék eltérő márka, eltérő ár, azonos külcsín, az olcsóbbat veszem meg
eltérő tudás, azonos külcsín, azonos ár.. a jobbat veszem meg... eltérő tudás, eltérő külső, azonos ár, azt veszem ami többet tud..
eltérő tudás, eltérő megjelenés, eltérő ár... mérlegelem hogy mennyivel drágább a többet tudó...

Divatkorcs:
csak kedvenc márka, csak dizájn, csak drágább...

Ezt nevezd akkor hobbinak...

Ez a powerbank a feladatát ellátja, de nem épp maradéktalanul, de legalább szép....
Én inkább fizetnék egy 3mm-el vastagabb telefonért ha azonos a tudása, de jobb az aksija.. de még ha a vastagság csak az olcsóbb árat eredményezi is... Nem fogok belemenni a vékonysági versenybe ha azért jelentősen többet kell fizetni. Már pedig a legtöbbször a túldizájnolt termékekért többet kell fizetni mint az azonos tudású rondábbakért.

Használni akarod a cuccaid, vagy villogni vele?
Jó lenne ezen is elgondolkozni.

ui.: Egy normális modder is körberöhögi ezeket a előre felledezett gémer cuccokat, mert normális modder maga csinálja meg az egészet. Keress rá nyugodtan... PC hordóban, füstölgő gyárépület stb... Az hogy beleraksz egy világító alaplapot a házba kb olyan mint trabantra a versenycsík és hátsó spoiler.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. punchman FaL
2016.01.25. 17:14
Kevésnek kevés, de kis zsebben is elfér, és ha lemerülnél, akkor tudod még órákig használni a mobilt, amíg rendes töltőt nem találsz, vagy haza nem érsz vele. Az is szimpatikus, hogy pár gyártó lámpa funkciót is épít a powerbankbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!