iPon Hírek

PhotoSketch: szabadkezes vázlatból kész kép

Dátum | 2009. 10. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Elnagyolt, felskiccelt (kör)vonalakból elsőrangúan összemontázsolt fénykép pillanatok alatt - röviden így lehetne jellemezni a kínai Csinghua és a szingapúri Nemzeti Egyetem közös fejlesztőbrigádjának alkotását, a PhotoSketch-et.

A program alapelve egészen egyszerű, bár a megvalósítása már természetesen annál bonyolultabb: szépen kielemzi a felhasználó által rajzolt és felcímkézett vázlatot, majd gyors kutatást végez a net végtelen képtárában az így kapott kulcsszavakkal, a legmegfelelőbb eredményeket pedig - a szükséges kisebb-nagyobb módosítások után - szépen beilleszti a helyükre.


Ehhez persze tekintélyes háttérmunkát kell elvégeznie menet közben, elvégre sok kép eleve nem arról szól, amiről kéne, csak valamiképp mégis felbukkant az eredmények között. De azok közül is, amik valóban azt ábrázolják, amit kell, szintén csak néhánynál jó a tényleges beállás (a vázlat körvonalaioz viszonyítva), a színek, a fényviszonyok, és egyéb tényezők - röviden tehát számos szempont szerint értékeli a talált képeket, összeválogatva így azt a néhányat, ami minden szempontból a leginkább megfelelőnek bizonyult.

Ezeket aztán a felvázolt kompozícióban egy képbe illeszti a megfelelő hátterek előtt, automatikusan elvégzi a szükséges színegyeztetést, valamint árnyékokról is gondoskodik - majd az elkészült végeredmény-variációkat prezentálja a felhasználónak, aki aztán ezekből kiválaszthatja a számára leginkább megfelelőket.


Hogy mindebből mikor kerül bármi is a nagyközönség elé, azt még nem lehet tudni, mivel még jelenleg is fejlesztik és dolgoznak rajta, de az eddigi eredményeik kimondottan bíztatóak; talán nem igényel már túl sok munkát a dolog.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Multitask
2009.10.13. 12:32
VISSZA A HIRHEZ

Érdekes kis progi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LavX
2009.10.13. 13:54
ezt a programot imádni fogom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. raiden
2009.10.13. 16:12
csinálj saját emléket a szomszéd múltjából! éjjen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.10.13. 20:05
hát ezzel sok problémák lesznek... itt bűncselekményekre és ilyesmikre gondolok hopp találtam egy képet ahol kirabolja ''barack obama'' a nemzeti bankot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. waverider
2009.10.14. 08:52
zseniális, akár eredeti az 5let akár nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!