iPon Hírek

Piacon a Red Hat Enterprise Linux 5.4

Dátum | 2009. 09. 24.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A világ egyik vezető nyílt forráskódú gyártója, a Red Hat bejelentette a Red Hat Enterprise Linux Platform negyedik frissítését, amelynek technológiai újításait az ügyfelek az előfizetésért vehetik igénybe. Az 5.

4-es verzió képezi az alapját a Red Hat vállalati virtualizációs megoldási portfóliójának, a Red Hat Enterprise Virtualizationnek (RHEV), és - sok más mellett - olyan bővített virtualizációs újításokat tartalmaz, mint a kernel alapú virtuális gép (KVM) technológia vagy az Intel Virtualisation Technology for Directed I/O (Intel VT-d). A virtualizációs fejlesztések mellett a Red Hat Enterprise Linux 5.

4 nagyszabású hardverplatform-fejlesztéseket is tartalmaz a teljesítményre és a skálázhatóságra összpontosítva. A processzor lapkakészletének szintjén az új verzió optimalizálásokat is tartalmaz az Intel Xeon processzor 5500-es sorozatára, valamint az AMD Istambul platformjára. A hálózati fejlesztések közé tartozik a Generic Receive Offload (GRO), amely a fejlettebb hálózati adapterekben lévő új feldolgozó komponenseket használja ki az adatfogadó hálózati stackek tehermentesítésére.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!