iPon Hírek

Pici Antec ház mini-ITX alaplapokhoz

Dátum | 2009. 05. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A minőségi házairól és újabban minőségi tápegységeiről híres nagyvállalat, az Antec, most egy új termékkel jelentkezik a piacon. A vállalat mérnökei által tervezett újdonság tulajdonképpen egy mini-ITX alaplapokhoz készített kis házikó, amely remélhetőleg magában hordozza a gyártótól megszokott minőséget és praktikusságot is.


Az Intel Atom processzoraival és 945 GSE lapkakészletével ellátott mini-ITX alaplapokból egyre több van jelen a piacon, ám az Nvidia ION platformjára épülő megoldások is rövidesen érkeznek, amelyek szintén Atom processzorral, valamint már jóval erősebb, GeForce 9400-as sorozatú integrált videó vezérlővel rendelkeznek. Ennek hatására várhatóan egyre nagyobb kereslet mutatkozik majd a mini-ITX házakra, mint amilyen például az Antec megoldása is.


Visszatérve a termékre, a kis ház 96 x 222 x 328 mm-es méretekkel és 3,4 Kg-os súllyal rendelkezik. A ház hidegen sajtolt acélból készült keretre épül és súlya alapján valószínűleg rendkívül robosztus felépítéssel bír. A termék egy külső 5,25 hüvelykes meghajtó és két belső, 2,5 hüvelykes meghajtó számára kínál helyet, ami egy mini-ITX konfiguráció esetében bőven elég kell hogy legyen. A termékhez a vállalat 65W-os táp adaptert biztosít, így többnyire a fentiekben említett Intel Atom és Nvidia ION alaplapok felhasználására nyújt lehetőséget, de akár még a VIA mini-ITX alaplapjaival is használható. A 96 mm-es magassággal rendelkező házban egy 80 mm-es átmérőjű hűtőventilátor foglal helyet. Az előlapi kivezetések között egy eSATA, két USB 2.0-s és a szokásos audió portok vannak jelen.


A három év garanciával rendelkező újdonság várhatóan hamarosan a boltok polcaira kerül, a termék ára 90 dollár körül fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. legyes
2009.05.28. 15:13
VISSZA A HIRHEZ

Végre, kicsit fellendül a miniITX kellék piac is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kobaljov
2009.05.28. 19:13
5,25" hely de mégsem kocka micro-ATX + hozzáadott 80 mm venti + 65W-os táp + félmagas bővítőhely + minőségi gyártó -> hiánypótló darabnak ígérkezik :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!