iPon Hírek

Pici, de nagyon jól felszerelt alaplap a Gigabyte-tól

Dátum | 2012. 08. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A H77N-WiFi típusjelzéssel ellátott újdonság LGA-1155-ös processzorfoglalatot alkalmaz, így mind a Sandy Bridge, mind pedig az Ivy Bridge processzorok fogadására képes. A H77 Express lapkakészletre támaszkodó újdonságon memóriafoglalatból csak két darab van, azaz DDR3-1600 MHz-es memóriamodulokból csak 16 GB-nyi pakolható a rendszerbe, de a többség számára ez valószínűleg bőven elég lesz. Főleg, hogy cserébe remek felszereltséget kapunk.

A 4+1 fázisú tápellátással rendelkező alaplap HTPC, illetve kompakt, jól felszerelt asztali PC építésére egyaránt tökéletesen alkalmas lehet. A processzorban helyet foglaló IGP-t a rendelkezésre álló PCI Express x16-os slot segítségével könnyedén kiválthatjuk, ha az adott mini-ITX számítógépház lehetőséget biztosít videokártya beszerelésére. Az alaplap SATA 3 Gbps-os portokból a szokásos négy helyett helytakarékossági okokból csak kettőt tartalmaz, de mellettük a szokásos SATA 6 Gbps-os portok is jelen vannak a kínálatban – utóbbiakból kettő jár. A SATA portokhoz a RAID támogatáson kívül az Intel SRT (Smart Response Technology) támogatása is jár, amellyel SSD/HDD hibrid adattároló rendszer építésére nyílik lehetőség.


A HD audió vezérlő szerepét egy nyolccsatornás, Realtek gyártmányú megoldás tölti be, amely optikai audió kimenetet is biztosít. Gigabites Ethernet vezérlőből kettő kapunk, plusz még 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter és Bluetooth adapter is rendelkezésre áll, sőt, a repertoárban WiDi támogatás is helyet kapott. További jó hír, hogy az alaplap a DVI-I videó kimenet mellett rendhagyó módon két darab HDMI videó kimenetet is kapott.

Az újdonság USB 3.0-s portokból összesen négyet kínál – két hátlapit, két előlapit –, USB 2.0-s portokból pedig hattal rendelkezik – négy hátlapival és egy kivezetéssel, amely további két USB 2.0-s portot biztosít. Az alaplap két PS/2-es port helyett csak egyet kínál, méghozzá billentyűzet/egér kombó port formájában, és soros porttal is rendelkezik, amit ki kell vezetnünk ha használni akarjuk (tüskesor az alaplapon).

A Gigabyte új alaplapjának hivatalos bejelentésére még ebben a hónapban sor kerülhet, így rövidesen arról is lehull a lepel, hogy mennyibe kerül majd az újdonság.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. djbundy
2012.08.07. 12:54
Tegyük fel kap a lap egy G620-as processzort és egy xonar dsx-et. Képes arra, hogy az integrált grafikával a 2 hdmi kimeneten két különböző filmet játszik sztereó hanggal együtt, míg a dvi-n megy a gépkezelés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LGx
2012.08.07. 12:58
15-20k -ért vinném
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Leeroy
2012.08.07. 13:08
djbundy: Szerintem ütik egymást, vagy az integrált grafika megy, vagy a PCIE vga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Stonerice
2012.08.07. 13:23
Nekem is van egy hasonló lapom nevezetesen Asrock H67M-ITX. és van benne egy HD6850
Kipróbáltam azt hogy tud-e menni egyszerre az integráltal, persze egy másik monitort rajtahagytam a vga-n is. Mind két monitor D-sub-os. Integráltról ment a film, közbe a HD 6850 ről pedig a játék(windowed) módban mert fullscreen-be szaggatott a film.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djbundy
2012.08.08. 12:36
Leeroy: csak integrált grafika lenne, pci-e slotba hangkártya menne.

Tehát az a kérdés, hogy ki lehet e osztani egy integrált grafikával rendelkező gépen több kimenetre különböző forrásokat. (remélem így érthető vagyok) Ha kell hozzá erő, akkor felmehetünk akár i3S-ig is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. freyr
2012.08.08. 23:31
djbundy: szerintem a CPU IGP-jén múlik, támogat-e több videokimenetet egyszerre. A többségénél én azt olvastam, hogy 2, néhol 3 monitor a támogatott, tehát felteszem nem lenne probléma, ha elég erős a chip.
Na, benéztem az Intel oldalára, úgy tűnik a HD 2000 és 3000 támogat 2, a 2500 és 4000 pedig 3 kijelzőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!