iPon Hírek

Pici és szép a Zotac új ION-os nettopja

Dátum | 2009. 10. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Úgy tűnik, hogy az Nvidia ION platformja ha lassan is, de végre kezd igen-igen népszerűvé válni, legalábbis erre utal az, hogy néhány napon belül már a második gyártó mutatja be legfrissebb ION platformra épülő megoldását. A Zotac pici és ütőképes gépe a MAG elnevezést kapta, ami a Mini All-in-one Giant kifejezés rövidítéseként szolgál.A pici, mindent tartalmazó egybegép-óriás egy-vagy kétmagos Atom processzorral lesz elérhető a piacon, rendszermemóriából pedig 2 GB-nyit helyez el benne a gyártó.  Az adatok tárolásáról egy 160 GB-os, 5400-as percenkénti fordulatszámon üzemelő merevlemez gondoskodik. A rendszer 802.11n szabványra épülő WiFi adaptert, Gigabites Ethernet csatlakozót, eSATA csatlakozót és optikai hangkimenetet is tartalmaz, sőt, még a HDMI port is szerepel a kínálatban.A Zotac újdonsága rendkívül kompakt, a termék 18,54 x 7,96 x 3,81 cm-es méretekkel rendelkezik. A Zotac a MAG-hez biztosít állványt, amelynek segítségével a gépezet könnyedén és stílusosan asztalra helyezhető, de a csomag VESA rögzítő keretet is tartalmaz, így egy arra alkalmas monitor hátuljára könnyedén felcsavarozhatjuk, és így el is rejthetjük a picike konfigurációt. A Zotac MAG egy negatív tulajdonsággal is rendelkezik: az ION alapú nettopok többségéhez hasonlóan ez a sem tartalmaz optikai meghajtót, de ezt a hibát egy USB 2.0-s külső optikai meghajtóval könnyedén orvosolhatjuk. A gyártó operációs rendszert sem ad a termékhez, így mindenki kiválaszthatja a számára legmegfelelőbb szoftvert.


Az újdonság hamarosan megjelenhet az üzletek polcain, ám ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Zsolt501
2009.10.07. 12:19
VISSZA A HIRHEZ

Készülék ára hiányzik nekem mert az is döntő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DarkSayaJi...
2009.10.07. 12:45
es meg a zsebedbe is elfer ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. tibszi
2009.10.07. 13:15
hát nemtom ki hogyvan vele, de egy ilyenért én 2 forintot nem adnék. Ez annak való aki a napont felnéz iwiw-re, msn-re, freemail-re 2 órára azt csá. Ezt a 3 dolgot meg már egy komolyabb telefon tudja. Szóval nem értem hogy a gyártók mit erősködnek ezekkel a készülékekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Anonymus23
2009.10.07. 13:25
Mennyi lehet vajon egy ilyennek a fogyasztása?
Mert ha egy laptopnak megfelelő, és árban se messze lehet tőle akkor nem biztos, hogy a legjobb választás...
Bár letölteni és csak netezgetni meg tökéletes...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rini
2009.10.07. 13:35
Mert nem tudod te mire használni attól még nagyon jó termék. Légyszíves majd az otthoni munkádat gépeljed be a telefonodba úgy 10 oldal A4 méretben és ne felejtsed el formázni, egy-két képet csatolni hozzá, majd küld be a munkahelyeden lévő gépre. Mellesleg alkalmas hd filmek lejátszására, régebbi vagy egyszerűbb játékok futtatására. Rákötheted a hd tv-re, hallgathatsz zenét és lehetne még sorolni. Mindezt minimális fogyasztás és zaj mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. danikollar
2009.10.07. 13:48
Hát én kíváncsi leszek az árára, hiszen, ha nem lesz méregdrága, akkor tényleg jó lenne akár médialejátszónak is, hiszen, ha jól emlékszem megbirkózik a FullHD(1080p-s) filmekkel is (ténlyeg látszik is a dobozán). Mert gondolkodtam egy Popcorn A110 vásárlásán, de ha ez olcsóbb lesz akkor ez jobban megérné médialejátszónak, vagy akár bármire a játékokon kívül, bár a Poker is játék, azt viszont lehetne rajta nyomni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2009.10.07. 16:01
Rini véleményével értek egyet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!