iPon Hírek

Pici HDMI csatlakozó hordozható lejátszókhoz

Dátum | 2009. 05. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HDMI csatlakozó az elmúlt idők folyamán, ha eleinte lassan is, de határozott terjedésnek indult: manapság a szórakoztatóelektronikai termékek jelentős részén találunk HDMI portot, sőt, az integrált videó vezérlővel ellátott alaplapok, a videokártyák és a monitorok között is rengeteg modellen van HDMI csatlakozó. A HDMI esetében most úgy néz ki, hogy egy új, Mini HDMI csatlakozóval is bővülhet a kínálat. Ezt a portot a kisebb hordozható multimédiás lejátszókon, a telefonokon, a digitális fényképezőkőn és a kamerákon is használhatják majd a nem is oly távoli jövőben.


Az új, „D” típusú HDMI csatlakozó jelenleg még fejlesztés alatt áll, ám várhatóan még június vége előtt elkészülhet a végleges változat, ami azt jelenti, hogy legkorábban akár már az idei év harmadik negyedévében is megjelenhetnek az új porttal ellátott készülékek. Jelenleg a hagyományos, teljes méretű HDMI „Type A” és a kisebb, HDMI „Type C” csatlakozók vannak forgalomban, ám az új, „Type D” modell  a HDMI „Type C” változatnál és a Mini USB csatlakozónál is kisebb lesz.  A HDMI „Type A” portok nagyjából 5,55 mm-es magassággal és 15 mm-es szélességgel bírnak, ezzel szemben az új, Mini HDMI csatlakozó már csak 2,94 mm-es magassággal és 7,8 mm-es szélességgel rendelkezik.

A kis méret ellenére az új csatlakozó természetesen ugyanúgy 19 tűs kivitelben kerül forgalomba, mint a másik két típus. A Mini HDMI csatlakozóval kapcsolatos információkat hivatalosan még nem erősítették meg, de valószínűleg rövidesen erre is sor kerül.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!