iPon Hírek

Pici noteszgépet készít az Averatec is

Dátum | 2008. 08. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A kisméretű noteszgépek piacán rendkívül nagy verseny van kibontakozóban a különböző gyártók között, ugyanis sorra jelennek meg az újabbnál újabb pici notebookok. Most a TriGem Computer is bemutatta újdonságát, amely Averatec márkanév alatt kerül forgalomba valamikor idén karácsony környékén.


Az Averatec netbookja felépítését tekintve tulajdonképpen követi a piac jelenlegi tendenciáit: a kis készülék 10,2 hüvelykes képátlójú kijelzővel és Intel Atom processzorral lesz felszerelve, emellett majdnem teljes méretű billentyűzetet is kap, így kényelmesen használhatjuk nem úgy, mint néhány, jelenleg is forgalomban lévő kis noteszgépet. A noteszgép a költséghatékonyság érdekében nem SSD meghajtóval, hanem 120 GB-os merevlemezzel bír, így a konfiguráció végfelhasználói ára 399 és 499 dollár között fog elhelyezkedni, az ár a felszereltség alapján fog változni, ám egyelőre bővebb információk nem állnak rendelkezésre a választható konfigurációkkal kapcsolatban.

A kis készülék az előzetes információk alapján kitűnő ellenfele lehet majd az MSI Wind-nek és az Asus Eee PC 1000-es modelljének, de azt, hogy a három termék közül melyik a jobb, majd csak a hivatalos tesztek alapján lehet eldönteni. A piac bővülésével a felhasználók csak jól járhatnak, ugyanis a verseny az árakra is rányomja majd a bélyegét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások