iPon Hírek

Pici SSD meghajtó a TDK kínálatában

Dátum | 2008. 06. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A TDK új microSATA  SSD meghajtókkal bővíti kínálatát: a gyártó ezentúl 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os adattároló kapacitással rendelkező 1,8 hüvelykes modelleket is kínál. Az eszközök kis méretük miatt ideálisak lehetnek a hordozható multimédiás és mp3 lejátszó szerkezetekhez, valamint a MID egységekben történő felhasználáshoz egyaránt.


A TDK SSD HS1-es sorozatú meghajtói az első termékek, amelyek a PQI-val való együttműködés gyümölcsekét jöttek létre. A PQI az első gyártók közé tartozik, aki három évvel ezelőtt szórakoztatóelektronikai termékekhez mutatott be SSD megoldásokat. Az új meghajtók azért is rendkívül különlegesek, mert 1,8 hüvelykes microSATA mérettel rendelkeznek, így a legkisebb olyan SSD meghajtóknak minősülnek, amelyeken SATA csatolófelület található.


A TDK meghajtói SATA 1,5 Gbps-os csatolófelülettel vannak felvértezve, az egységek maximális írási sebessége 50 MB/s, míg a maximális olvasási sebesség értéke 100 MB/s. A Samsung nemrégiben bemutatott SSD újdonságai már közel kétszer ekkora írási- és olvasási sebességgel üzemelnek. A gyártó újdonságai extrém módon ellenállóak, az egységek 128 bites AES titkosítással védik az adatokat. Ezt a titkosítást az egységek az adatfolyam sebességének csökkenése nélkül végzik, az újdonságok nagyjából 10 éves üzemidőt kínálnak írás és olvasás tekintetében. A nem mindennapi újdonságok sajnos meglehetősen drágák.

A TDK a 64 GB-os verziót 2000 dollárért, a 32 GB-os modellt 1500 dollárért, míg a 16 GB-os változatot 900 dollárért kínálja majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.06.02. 16:24
Pedig sajna annyi. 1,8 hüvelykes SSD-ről van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!