iPon Hírek

Pillekönnyű, körszámlapos okosóra a Pebble-től

Dátum | 2015. 09. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Pebble az egyik legsikeresebb vállalat napjainkban azok közül, akik a Kickstarternek köszönhetően kaptak elegendő tőkét ahhoz, hogy megvalósíthassák az álmaikat, terveiket. Az okosórákra koncentráló vállalatnak tényleg bejött a közönségi finanszírozás, és már megint egy új modellt mutatott be.
A Time Round egy igazi mérföldkőnek számít a vállalat termékkínálatát figyelembe véve, hiszen ez az első olyan készülék, aminek kör alakú a megjelenítője, ezen felül pedig még színes is. A Pebble természetesen nem adta fel az eddigi irányelvét, ennek megfelelően az újdonságnál is egy e-paper technológiás panelről beszélhetünk. Az eszköz hasznos felülete 1,25 hüvelykes átlóval rendelkezik, viszont a háttérben elképzelhető, hogy egy nagyobb méretű, négyzetes kijelző van, ugyanis rettentően vastag kerete van a kijelzőnek. Ahogy arról fentebb szó esett, ez már színes, egészen pontosan 64 árnyalatot képes a munkája során megjeleníteni, ami igazán szép eredmény az eddig használt megoldáshoz mérten, ami csak 16 eltérő szürkével dolgozott. A ház javarészt fémből készült, a keretén összesen négy gomb figyelhető meg, ezekkel lehet majd kezelni a Time Round-ot. Az előlapját 2.5D profilú Gorilla Glass oltalmazza a fizikai behatásokkal szemben.
Két kivitelben lesz megvásárolható a klasszikus külsejű Time Round, és az eltérést a szíj mérete jelenti. A hölgyek számára kedvező modellnél 14 milliméteres a szíj vastagsága, a férfiak részére pedig már 20 mm-es pánttal ellátott megoldás szolgál; egyéb eltérés nincs közöttük, tehát itt nem különbözik a kijelzők mérete, mint például az Apple Watch-nál vagy a Motorola Moto 360 új generációjánál. Sokfajta szíjjal készül hozzá a Pebble; bőr, szilikon, gumi és fém is van az alapanyagok között, de bármilyen szabványos megoldással is társítható, tehát a variálhatóság terén nem ismer korlátot. Az Time Round három színben pompázhat: fekete, ezüst és rózsaarany alkotja a palettát – az utóbbi csak a 14 mm-es változatból készül, érthető okokból.
A dizájnja talán nem a legszebb, viszont az vitathatatlan, hogy rettentően kompakt és könnyed az egész konstrukció. A vállalat elmondása alapján pillanatnyilag ez a világ legkönnyebb okosórája, nincsen ilyen tekintetben versenytársa. Maga az óraszerkezet mindössze 28 grammot nyom, és csak 7,5 milliméterre emelkedik ki a síkjából. Ezekkel a paraméterekkel a hagyomány órák is alig tudnának mit kezdeni, csak hogy még jobban érzékeltessük, valóban milyen kecses az egész. Sajnos vízállóságról nem beszélhetünk; persze a fröccsenő nedvességgel, valamint az esővel szemben bírja majd a kiképzést, de fürdés előtt mindenképpen érdemesebb lesz levenni. Az operációs rendszer terén ugyanazt a szoftvert kapják a vásárlók, amit a korábbi modellekkel is, viszont itt jelentősen át lett alakítva a felhasználói felület, hiszen már a körkörös idomhoz kell igazodni. Hamarosan elérhető lesz az új SDK, aminek segítségével a fejlesztőpartnerek a saját programjaikat is át tudják alakítani úgy, hogy megfeleljen az Time Round vonalvezetésének. A Pebble újdonsága egy valamiben biztosan jobb lesz, mint az ellenfeléül szolgáló kör alakú okosórák: az üzemidejében. A Time Round az egyetlen olyan körszámlapos eszköz, ami aktív használatban is napokig kihúzza egy feltöltést követően, viszont az egy hetet ez sem bírja már, szóval házon belül elmarad a társaitól. Van gyorstöltés támogatás, ennek köszönhetően a Pebble elmondása alapján mindössze 15 percig kell hálózatra csatlakoztatni ahhoz, hogy egy napot átvészelje. A kapcsolattartásra ez is Bluetooth-t használ, és az Android 4.3, valamint iOS 8 rendszereket igényli.
Te melyiket választanád?
A Pebble Time Round máris előrendelhető az Egyesült Államokban, de még eléggé sokat várat magára. A vállalat által vázolt menetrend alapján, csak november elején kezdődhet meg a szállítása. A készülékért 250 dollárt kell majd leszurkolni, ami bizony nem egy szerény összeg, főleg azt figyelembe véve, hogy így a Pebble legdrágább termékei közé sorolható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. j.panzer
2015.09.29. 16:43
Nagyon ronda. Az LG G-watch R sokkal jobban néz ki. Csinálhatnának valami masszívabb, sportosabb darabot a Pebble-nél is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!