iPon Hírek

Pipo U1, azoknak akiknek a Nexus 7 túl drága

Dátum | 2012. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Ezúttal egy olyan kínai táblával gazdagodott a piac, ami a Google Nexus 7-esének az ár-érték arányával rendelkezik, csak éppen egy alacsonyabb árszegmensben. A specifikációját végignézve mindenki számára világos lesz, hogy a Pipo U1 egyetlen vicces tulajdonsága maga a neve.

A készülék előlapját egy 7 hüvelykes képátlójú, 1280 x 800 képpontos felbontású, IPS technológiát használó megjelenítő tölti ki, az operációs rendszer szerepében pedig az Android 4.1-et (Jelly Bean) találjuk. A rendszermemória 1 GB-os, a tárhely pedig 16 gigabájtos méretet öltött. Eddig tehát lényegében ugyanazt kapjuk, amit egy Nexus 7-tel. Sőt, az előlapon található kamera 2 megapixeles, szemben a Google gépének 1,2-esével. Továbbá a microSD kártyák láttán sem jön zavarba az U1.


Persze árnyoldala is van, hiszen ez egy jóval olcsóbb tablet. A központban egy RockChip RK3066-os chipet fedezhetünk fel, mely fele annyi Cortex-A9 magot, szám szerint kettőt foglal magában. Ezek ugyan magasabb, 1,6 GHz-es órajelen üzemelnek, de komplexebb feladatoknál nem tudják ellensúlyozni a plusz két mag hiányát (böngészésre viszont bőven jók pl.). A grafikus feladatokat egy Mali-400 MP4-re bízza a RockChip SoC-je. Adatkapcsolatok terén mindössze 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth van benne, a HSDPA modem és a GPS vevő hiánycikk.

A fém hátlap mögött egy 3250 mAh-es akkumulátor teljesít szolgálatot, amely 5 órányi üzemidőt biztosít egyetlen feltöltéssel a gyári adat szerint. A készülékház 9,5 milliméter vastag, és mindennel együtt véve 323 grammot nyom. Az ára mindössze 125 dollárnak megfelelő jüan, így éppen a felét kérik érte, mint egy 16 GB-os Nexus 7-ért.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások