iPon Hírek

"Piszkosan" rajtolt a Battlefield 4, késik az új DLC PC-n

Dátum | 2014. 03. 25.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Battlefield 4: Naval Strike DLC-jének ma kellett volna megjelennie PC-n, de mindössze pár órával a rajt előtt a DICE elhalasztotta az egészet. A stúdió az utolsó pillanatban észrevett egy súlyos hibát a PC-s verzióban, amit mindenképpen orvosolnia kell, mielőtt megjelenhet a csomag. Megjelenési dátumot egyelőre nem mondott a stúdió, érdekes módon a Battlelogot is leállították, vélhetően a nem kevés negatív "visszajelzés" elkerülése érdekében. Ironikus módon a stúdió közölte: számára a minőség az első, és addig nem jelenhet meg a Naval Strike, amíg meg nem felel minden követelménynek. Az EA és a DICE esete a BF4-gyel jól példázza, mi a baj az AAA-játékiparral Habár nem a DICE hibája, de a Battlefield 4 megjelenése utáni botrány jól példázza, mi a probléma az AAA-játékiparral, amikor a kiadók egy-egy negyedéves eredmény felturbózása miatt félkész termékeket kényszerítenek ki a piacra. Ezt a gyakorlatot pedig senki nem űzi jobban, mint az Electronic Arts. Nem kevés fejlesztő ábrándul ki hamar, vagy ég ki évek alatt ebben a rendszerben. Nem véletlen így az sem, hogy egyre több nagy név az indie színtér felé fordul. Lorne Lanning, az Oddworld-játékok készítője egyértelműen a "vesztesek üzletének" nevezte a csúcskategóriás játékok kiadását, ami nem fog már sokáig fennmaradni. Némileg idegesen és indulatokkal tele úgy nyilatkozott az úriember, hogy "inkább nem készítek játékokat egyáltalán, mint hogy egy részvénytársaság rabszolgája legyek, akit jobban érdekelnek a részvényesei, mint a vásárlói." Lannig egyértelműen a Battlefield 4 példáját tekinti intő jelnek: "Miért jelent meg ez a játék akkor? Tudod, hogy a fejlesztők sírtak, amikor megjelent. Tudod, hogy a játék nem állt készen a megjelenésre. Tudod, hogy a készítők eltöltöttek rengeteg álmatlan éjszakát azzal, hogy minél jobban nézzen ki és minél élvezetesebb legyen a játékuk, és hogy egyszer majd úgy tapasztalhassák meg azt a vásárlók, ahogy ők gondolták. Aztán valaki a kiadónál úgy döntött, hogy a részvényesek fontosabbak, mint a vásárlók. És sok ilyet látunk. Hogy dolgozod ezt fel? Hogy adsz ki egy ilyen gyöngyszemet, melyen még több réteg piszok telepedik?"
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. tomchee
2014.03.25. 15:25
És sajnos igaza van. Manapság a játékot készíteni már nem művészet, hanem mint ahogy a nevében is látjuk: IPAR!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. xcomman
2014.03.25. 15:32
Itt meg nem irtam ilyet, de ez egy jol osszeszedett cikk es orulok, hogy egyre tobben mondjak ki azt ami mar jo ideje igaz erre az egesz hulladek iparra es arra par nagy kiadora akiknek ez koszonheto. Mellesleg nem kell a BF4-ig elmenni, eleg csak az alien jatekokra gondolni, foleg a colonial marinesra... Az ujabb gyongyszem amit megvettem az a Thief 4 volt. Elkovettem megint azt a hibat, hogy nem vartam meg az ertekelest rola es 1 ora jatekido utan ugy dontottem, hogy nekem ez nem kell 10 rongy minusz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. atti2010 tomch...
2014.03.25. 15:32
Jó játékot most is művészet csinálni csak aztán jön a kiadó és azt mondja hogy ez tegnapra kellett volna és kiadják félkészen, jött a COD Ghost amit nem volt művészet kiadni mert a kutyán kívül semmi újítás nincs benne és ezért ki kellett adni a BF4 is, hiba volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. kiskoller
2014.03.25. 15:36
Nem kell drága AAA címekkel játszani, rengeteg remek olcsó indie játék van


Nem kell pre-orderben vásárolni, vársz fél-1 évet a játékkal, és akkor próbálod ki, vagy legalább a teszteket olvasod el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. DogTheDog
2014.03.25. 15:38
Feldolgozasa egyszeru lesz,soha tobbet nem veszek semmit a Dice-tol.
A BF3 is egy takolmany,a 4 meg odaig sem jutott el,hogy takolmany legyen.
Adjak el ezentul masnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. csontraket
2014.03.25. 15:43
bf fan vagyok de szörnyű bughalmaz a bf4... mikor a bf3-at kiadták ugyan nem voltam ott hanem fél évre rá vettem meg a 3-at de fele ilyen rossz állapotban nem volt(bár halottam a bf3 talán még bugosabb volt mint a bf4 induláskor) viszont amit észrevettem hogy egyre jobban elrontják a játékot az újabb javításokkal most az utolsó javításban kijavítottak 3 bugot és helyettte csináltak vele másik 10-et..(gondolok a killcam-re stb). Miért kelett kiadni tényleg ilyen félkészen egy játékot? Sajnos azt a következtetést vontam le hogy a bf tipikusan az a játék ha nem akarod megútállni hogy a megjelenés után egy évvel kell megvenni és talán már élvezhető is továbbá egyetértek a cikk írójával ugyanis egyértelműen mutatja hogy az EA egyre pénzhajhászabb hogy most a bf4 esetébe egyből kidobták a prémiumot is mellé ami azt mutatja hogy minél gyorsabban minél több pénzt akar bekebelezni a gyártó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kunrichard
2014.03.25. 16:32
Sajnos ez kizárólag a kiadók hibája.
hajszolnak, sürgetnek és mi az eredménye?.
Mondjuk a Battlefield 4 szerinem teljesen játszható. tény hogy vannak benne hibák de miért a 3-ban nincsenek?
optimalizáltabb is jócskán min az elődje.
de sajnos nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust mint a Rocktar Games. hogy majd készlesz mikor készlesz. sajnos a tempót a kiadók diktálják az EA meg láthatóan parázik az Activision-től.
nem egy cég húzta már le a rolót emiatt. bár valószínűleg az Elecronic Arts-ot ez a veszély nem fenyegeti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2014.03.25. 16:39
Az AAA játékok a "részvényesek", az indie játékok a költségvetés miatt nem nyújtják azt a játékélményt, ami egy korszerű játéktól elvárható lenne.

AAA játéknál még csak-csak ki lehet várni azt a fél-egy évet míg kész játék nem válik belőle, indie játéknál ilyen lehetőség már nincs.

Az meg engedtessék meg nekem 2014-ben, hogy a játékmeneten felül a vizuális megvalósítást is nagyon fontos faktornak véljem a beleélés szempontjából, már csak azért is, mert főleg szerepjátékkal játszok.

Ha nem lehet elvárni a megfelelő vizuális élményt, és túl sok minden a fantáziámra van bízva, akkor inkább összeülök haverokkal egy jó kis paper-pen körre, ahol legalább a szar kinézet nem társul leprogramozott játékmechanikai kötöttségekkel, tehát azt csinálok a karakteremmel az adott képességeihez mérten, amit csak akarok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sr4c
2014.03.25. 16:40
megvan a bf4...2 hónapig móka volt, most megvana titanfall....fura módon tegnap inkább beizzítottam a NES emulatort és Marióztam és élveztem...én is meglepődtem rajta...de jó volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim Sr4c
2014.03.25. 16:46
A régi játékokkal azért élvezetes a mai napig játszani, mert mikor megjelentek, azok képviselték az akkori aktuális technikai színvonalat. Egy mai játék hiába készül 20 éves grafikával vagy játékmenettel, nem adja ugyanazt az élményt, mert akkor tapasztalod újonnan, mikor a piac tele van bonyolultabb játékokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. atti2010 kunri...
2014.03.25. 16:49
Szerintem sem olyan vészesek a bugok mint ahogy egyesek leírják, abszolút játszható és nagyon sok játékot tudok amik sokkal sz@rabbul vannak megcsinálva és még 1 év múltán sem javul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Tuttu
2014.03.25. 17:02
Azért azt vegyük hozzá, hogy nincs és nem is lesz hasonló mint a Battlefield!
Mivel rengeteg lehetőség van benne és minden személyre szabható. Sok helyen el lehet rontani egy ilyen játékot! Akár egy GTA-t! Ott a COD ami sokkal kevesebb dolgot tartalmaz és még is több hiba van benne. Összedobtak egy nagyon stabil engine-t amit meghajt egy kétmagos gép gyengébb VGA-val, de meghajt egy i7-et is R9 290x-el! (szerintem erre ment el sok idő amit nem is sajnálok) Összességében a legjobb játék! Van sok idegesítő BUG, de vagy tűrni kell vagy várni míg megfelel...
Sok COD fanatikus átpártolt BF4-re ami szerintem cél is volt. Ezért a korai kiadás. Ami engem zavar az az, hogy egy Update-el visszajön egy előzőleg kijavított hiba azért ez gáz, de MINDEN javítva lesz! Nyugodjunk meg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. abash Tuttu
2014.03.25. 18:31
Osztom a véleményed.Így is lehet (kellene,kell)látni a dolgokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. VasiliZajc... Tuttu
2014.03.25. 20:37
Adjad neki Tuttu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Shinjiii
2014.03.26. 07:58
Mondhatni igaza van Tuttunak, de ez kb. olyan, mintha venne tőlem egy szalámis szendvicset, 300-ért, de csak a zsemlét adom neki a teljes árért, egy hét múlva majd a szalámi szeleteket is megkapja, utána való héten pedig belekenem a vajat a markába. Szerintem vagy tűrni fogja, vagy megvárni míg az egész szendvics összegyűlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hszf
2014.03.26. 08:17
Igaz... sok hiba van benne, de ettől függetlenül teljesen jól játszható (meg van benne az ami miatt szeretjük a BF-et), a nagyobbik gond azzal van, hogy a javítások amellett, hogy kijavítanak sok hibát, legalább ugyanennyi új/régi hibát generálnak/hoznak vissza. Számomra ez a legnagyobb probléma

Shinjiii: annyit hozzátennék ahhoz amit írtál - csak hogy teljesen igaz legyen a példád - megkapod a szendvicsből a zsemlét, majd később a szalámit, majd amikor jön a vaj (javítás) akkor visszaveszik a szalámit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2014.03.26. 12:51
hszf: Ötletes és regénybe illő a kiegészítésed, ez nem jutott eszembe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csontraket
2014.03.26. 14:33
tény és való hogy nincs ehez fogható játék! Viszont persze hogy sok ember felháborodik mert onnantól hogy valaki valamire pénzt ad ki és rosszul működik/nem úgy ahogy kellene nem törődik bele. Pl vesz az ember egy vidókártyát elég drágán és hibás a termék azt se sz*ja le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!