iPon Hírek

Pitchford fél kiadni a Borderlands-et

Dátum | 2009. 07. 29.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Gearbox feje, Randy Pitchford nagyon izgul amiatt, hogy hogyan teljesít majd az ez év végén megjelenő shooter/RPG hibridjátéka, a Borderlands. Ő úgy fogalmazott, hogy "totálisan meg van rémülve", hogy az eszméletlen fegyverarzenált felhozó cel-shaded technikával készült játék nem állja majd meg a helyét karácsonykor a nagyágyúk közt. (Valamiről lemaradtunk? Azt hittük, hogy a kínálat felét elcsúsztatják 2010-re...)

Úgy gondolja viszont, hogy a Gearboxnak és az iparnak mindenféleképp érdemes volt vállalni a magas kockázatot, ami egy új franchise és játékstílus bevezetésével jár, hiszen ha mindig ugyanazt csinálnák, akkor egy idő után már nem lenne miért harcolni és erőltetni a fejlődést. Érthető viszont az aggodalma, hiszen ott van például az EA tavalyi esete Mirror's Edge-dzsel. Nagyon sokat tett érte, de a mi legnagyobb sajnálatunkra (nekem és több kollégának itt az iPonnál nagy kedvenc a játék) nem tudott felérni a hozzáfűzött reményekhez (eladásokat tekintve). Ez sajnos volt, akinek elvette a kedvét a kísérletezéstől.

"Amikor az emberek kockázatot vállalnak, és az nem jön be - vegyük például a Mirror's Edge-et -, ez a többieknek is kényelmetlenebbé és nehezebbé teszi az ilyen típusú döntések meghozatalát." - mondta el Pitchford. "Szóval igen, halálra vagyok rémülve. A Borderlands is egy teljesen egyedi darab, szóval talán még kockázatosabb."

Azért, hogy valami jó példával is éljen, felhozta a BioShock-ot, ami szintén egy új franchise és nagyon jó eladásokat produkált. "Vannak egy páran akik mindenfélével játszanak (játszanának), és már nagyon ki vannak éhezve valami frissre és újszerűre, remélem a Borderands betölti majd ezt az űrt."

A játék októberben érkezik PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

A legfrissebb gameplay videó:
                         

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Bxkleg
2009.07.29. 18:25
VISSZA A HIRHEZ

Ha valami JÓT csinálnak akkor nem kell aggódni, siker lesz(egy közepes/gyenge is lehet siker csak akkor van min aggódni hisz mi tudjuk hogy ez , a lényeg hogy a vevő bevegye hogy ez mennyire j
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gebana
2009.07.29. 18:31
videót elnézve én nem aggódnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. areges
2009.07.29. 18:48
és sztetek csak coop-ban lehet tolni a singleplayert? lesz egyáltalán sp?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Nurba
2009.07.29. 19:19
Wow, nekem tetszik a videó alapján!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. hardzsi
2009.07.29. 19:57
Szerintem meg gyenge. Valahogy a cel-shaded túl meseszerűvé teszi, kiveszi belőle a Mad-Max féle brutalitást. A szereplők mesefiguráknak néznek ki (ami pl. a Prince of Persia-ban kifejezett előny, itt nem annyira), a fegyverek pedig papírból hajtogatottnak tűnnek és a cel-shade elfedi az egyedi kinézeteket, így hiába a berhelési/variálhatósági lehetőség. Aztán itt lesz a Rage is valamikor, ami hangulatában nyilván ott van és kinézet terén is üt majd.

Randy Pitchford helyében én is rezegnék mint nyárfalevél, mert egy negatív fogadtatás esetén csapatostul kerülhet lapátra. Ezt, a Gearbox-ról lévén szó, sajnálnám pedig.

Ami a videóból egyedül tetszik, az az ütős zene, amit viszont a Game Developers Fórum 2009-en (www.gdf-hu.com) hallottam már a 3ds Max promó-rendermovieban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nalaszi
2009.07.29. 20:08
Nekem ez a Cel-Shaded dolog ütött szöget a fejembe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Evra
2009.07.29. 22:13
ez a cel-shade nekem se jön be:s meg hát a blasted lands-es téma jobban bejött.

de sztem még így is fog ütni, jo kis game lesz az tuti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2009.07.30. 12:21
Bxkleg: Kinek mi. Engem nagyon megfogott a Mirror's Edge, 3x vittem végig a single részt és azóta is szoktam time trialozgatni. A speedrunok pedig igazi kihívások (időre megcsinálni egy teljes pályát a single-ből). Réteg játék lett. Sajnos. Így félő, hogy nem lesz folytatás, pedig eredetileg akartak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. yany
2009.07.30. 16:28
A humor és a jó zene olyan fűszerek, amelyekkel el lehet adni nekem egy játékot. Márpedig a trailer mindkettőből jól vizsgázik előttem. Várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!