iPon Hírek

Planetside 2: Hulljon a férgese!

Dátum | 2012. 12. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

John Smedley hadüzenetet küldött a csalóknak, talán már túlságosan is elragadtatva magát. Twitterén "szemétládának" nevezett egyet, akit ott élőben bannolt épp ki.

A játék eme kezdeti szakaszában nagyon komoly problémákat okoznak a csalók, a fórumok tele vannak panaszokkal. Smedley folyamatosan fent lóg a közösségi hálózatokon és ott bíztatja a játékosokat, hogy ő és a csapata mindenkit levadásznak, akik célzásrásegítőket és egyéb csaló alkalmazásokat használnak az ingyenesen játszható shooterben. Egyben arra kért minden becsületes játékost, hogy bátran jelentsék a csalókat.

"Akik közületek aimbotot használnak, le lesznek vadászva és ki lesznek tiltva a játékból. Ne felejtsétek el használni a /report-ot, folyamatosan bannoljuk őket. Vannak embereink, akik arra tették fel az életüket, hogy kitiltsák az ilyen idiótákat, akik hack alkalmazásokat használnak."

Smedley természetesen nem árulta el, hogy milyen módszerrel tudják őket felfedezni, de szemét villogtatva azt mondta, hogy több módjuk is van, hogy elérjék a célukat. :) Mindezt alátámasztandó helyben kibannolt egy újabb játékost, Haruhi-t.

"Tessék, Haruhi az artificialaiming.com-ról épp most lett letiltva. Mindhárom regisztrációja. Viszlát, sz*rzsák. Találj új hobbit vagy tanulj meg jól játszani."

Még egy utolsó figyelmeztetés: "Nem kell hivatkoznunk semmire. Használd... és mi megtalálunk. Megtaláljuk a családodat is és levadászunk."

:)) Csak azért merünk vigyorogni, mert tudjuk, hogy minket nem érhet baj! ><

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

14. HeverAdam
2012.12.05. 12:05
Electronic Artsés az Activision is lehetne ilyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Sr4c
2012.12.05. 12:19
helyes, ez a jó hozzáállás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Gyurkov
2012.12.05. 12:36
...mindhárom regisztrációját... és már nyitja is a negyedik fiókját... csak azért is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Trolltaxi
2012.12.05. 12:40
A SOE a Planetside első részénél saját zsebén tanulta meg a leckét, hogy mit jelent a csalók túl nagy száma, és mit jelent a jtátékosközösség igényeinek semmibe vétele.

A második rész fejlesztésétől kezdve látszik, hogy a kommunikációt, az igényekre való nyitottságot, a játékosok véleményét nagyon komolyan veszik.

És most látszik az is, hogy a hackerek ellen is kőkeményen fellépnek. Védik a befektetésüket.

Smedley stílusa sokkal inkább szólt a sajtónak és a közvéleménynek - enélkül a kirohansás nélkül soha nem lett volna hír, hogy valakit bannoltak egy játékból. Valszeg a PR-osztály előzetesen áldását adta rá, bár Smedley-ről azt is el tudom képzelni, hogy nem. Mégiscsak ő a CEO...

És bár vannak hangok csalókról, a fórumok sok minden mástól is hangosak (pl. optimalizálás, balance, kinek mi nem jön be), de maga a játék (egyelőr) egyáltalán nem a csalókról szól. Szóval ez ne riasszon senkit, aki még nem próbálta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Axekiller
2012.12.05. 13:05
Még egy utolsó figyelmeztetés: "Nem kell hivatkoznunk semmire. Használd... és mi megtalálunk. Megtaláljuk a családodat is és levadászunk."

Remélem a hackerek <mod> az oldalt....<mod>!

Az addig oké hogy elküldi a <mod> de a családját is belevonni és azt megfenyegetni már sok!

Üdv:Baltás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Trolltaxi
2012.12.05. 14:02
Azért nem mindegy, hogy a családot vadásszák le, vagy őket csak megtalálják! Megnéztem az eredeti tweetet, és helyes az itteni fordítás. Bár a you személyes névmás állhat itt Megtalálunk téged. és Megtalálunk titeket. értelemben is, a szövegkörnyezetből a család fenyegetése nem derül ki. Akkor kb. úgy szólt volna, hogy We will fhunt them down (too).

Egyébként meg jobb lenne egy olyan nyilatkozat a politikai korrektség jegyében, hogy "Munkatársaink dolgoznak rajta és igazán felháborítónak találjuk ezt az egészet"?

Esetleg te nem <pofoznád fel --mod: Pacman> mindenféle verbális abúzusok keretében azt a jómunkásembert, aki épp az asztalodról lopja el az egeret?

Smedley ilyen és kész. Lehet, hogy a SOE főnöke, de tavaly a Planetside 2 egyik első sajtótájékoztatóján szemérmetlenül szembedicsérte az akkor még csak készülő Battlefield 3-at, és hozzátette, hogy már most (akkor) nagyon király játéknak tartja, és amikor kijön, ő kivesz egy hét szabadságot, hogy azzal játszon a megjelenés hetében. Rivális cég rivális terméke, és mégis. Őszinte, életszerű megnyilvánulás volt az is, ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Magrathea
2012.12.05. 14:30
Trolltaxi: Egyetértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Benny
2012.12.05. 14:31
Remek hozzáállás de sajnos igen ritka. Gondolom itt az ingyenes modell miatt is próbálják ennyire védeni a felhasználókat. Jó pár nagy cég, kiadó is példát vehetne róluk, de mivel évente szórják futószalagon a "játékokat" így sztem nem is érdekük a felhasználói élmény megőrzése. Aztán meg lehet a torrentre fogni a szar eladásokat amikor már kb a megjelenésekor tele van csalóval a játék és ez utána sem változik. Saját tapasztalatból indulok ki (Bf3)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2012.12.05. 15:39
Ha jól vettem le a dolgot, akkor csak steam fiókkal tudsz regisztrálni accountot a játékba. Ugye steam fiókot is csinálhat bárki bármikor ingyen... Én azt mondanám, hogy csak azok számára ingyenes a játék, akiknek van akármilyen másmilyen játék a steam accountján, amit megvásárolt (tehát fizetett érte). Akinek nincs, annak meg legyen egy jelképes összeg (pl 1-2000 huf) a játék "megvásárlása" úúúúúúgy, hogy ennek megfelelő mennyiségű "kreditet" kap, amit levásárolhat.

Ez sztem azért lenne jó, mert a közösség nagyobb részének szerintem van steamen más játéka is. Ha CSAL, és bannolják, akkor egy új account létrehozása körülményesebb annál, minthogy csinál egy új e-mailt, meg egy új steam accountot, nem mellesleg elsőre ingyenes volt a játék - ha volt steamen más játéka -, másodszorra viszont nem az. Jó, nyilván vannak 500 forintos off-ok is steamen, amivel ugye megint csak szinte ingyen jut újra játékhoz a csaló, viszont utalgatni, meg megcsinálni, meg stb... na szal szerintem ez radikálisan csökkentené a csalók számát így első körön, főleg ha bannolgatnak is rendesen... szerk.: ja és ha vki 500 forintos akciós játékot vesz, csak hogy lehessen planet2 accountja, akkor ugye bukja a levásárolható kreditet is szal még meg is érné PPP

Mit gondoltok erről az ötletről ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nedcoleman
2012.12.05. 16:18
Nem csak steam fiókkal tudsz játszani planetside 2-t... A planetside2.com-on is simán regisztrálhatod magad és letöltheted a játék installáló motyóját
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. raiden
2012.12.05. 16:23
nekem nem engedte amikor beírtam a megszokott "acount nevem". Pedig hogy mondjam... nem népszerű steam fiűókom nevét egyből benyelte - csak ezért gondoltam... ettől még tartom az ötletet, csak egyel több a manőver a kivitelezéshez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Bzsolt
2012.12.05. 20:46
Steam-en nekem sem megy. Leszedtem a Steam-es klienst és mikor be akartam lépni azt írta, hogy Magyarország a ProSiebenSat.1 régióba tartozik, és a 9 gigás kliens helyett szedjem le a 6 gigás eu-st. az meg nem megy steamen, mivel külön regisztráció kell neki... szal nem kell a játékhoz steam és kb 1 perc egy új account regisztráció.

És egyetértek, hulljon a férgese, csalás nélkül is elég jó a játék. Ha meg aimbot kell ahhoz, hogy lelőjön valakit, akkor inkább menjen xbox-ozni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2012.12.06. 00:23
cs1.6-ot is azért hagytam abba, mert kezdőknél tapasztaltabbak és ügyesebbek voltunk, viszont az erősebbek között sokszor csaltak - még akkor is, ha amúgy is jobbak voltak...

számomra kicsit még nehézkes a játék, mert sokkal "bonyolultabb" grafikailag, mint a cs1.6... cs-ben, ha valakiből kilátszott pár pixel azt is észrevettem, itt viszont nem vagyok ilyen magabiztos, szal én nem igazán tudom, hogy ki csal és ki nem _még_ ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Butchy
2012.12.06. 13:25
Ma reggel letöltöttem és elkezdtem vele pötyögni eddig szerintem nagyon tetszik a game bár még sehol nem tartok benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!