iPon Hírek

Playdead: Messze még a második a játék

Dátum | 2011. 10. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A következő játék színes lesz és elmozdul a 3D irányába. Már több mint 1 éve fejlesztik, de egyelőre még nem akarnak nagy felhajtást körülötte. Dino Patti elmondta, hogy ők nem szeretik, mikor a nagy kiadók 1 évvel a megjelenés előtt már mutogatják a játékot. Szerintük egy normális ember érdeklődése úgy 2 hétig vagy 1 hónapig marad még élénk. Ezért ők ilyen tájban terveznek komolyabban mutatni valamit az új projektből.

Lássuk, mit tudunk eddig: "Eszméletlenül jól néz ki. Már most nagyon büszke vagyok rá. Tudom, művészeti szempontból még nincs egészen a helyén, de szerintem ez a tökéletes második projekt a cégünknek. Nagyon hasonlít az előzőhöz, de mégis annyira más. Őrültebb, mint a Limbo, már ha arra azt mondtátok, hogy az. Sok szempontból furcsább."

Az új játék az előzőhöz hasonlóan letölthető lesz, de a platformok még nem tisztázottak, mint ahogy a játék címe sem az.

"Remélhetően most jobb disztribúciót tudunk biztosítani. Szeretném ha többen játszanák a játékot. A Limbo remekül fogyott, de még jobb is lehetett volna, ha rögtön multiplatformnak indul. Ez a mostani célunk, de nem ígérhetek semmit. Múltkor PC-n kezdtük a fejlesztést, aztán elkezdtünk tárgyalni a Sonyval és a Microsofttal. Megegyezésre jutottunk és elindultunk ebbe az irányba. Az új játék Unity motorral megy, remélem, megenged majd több platformot is."

A Limbo sikere ellenére a csapat nincs könnyű helyzetben, mert sajnos kiállt mögülük egy támogató és kiadójuk sincsen. "Teljesen függetlenek szeretnénk lenni. Azt akarjuk, hogy a végső kreatív döntéseket Arnt [Jensen] hozza meg, mert ő a rendező. Fontos számunkra, hogy olyan dolgokat alkossunk, amilyeneket alkotunk. Ha találunk egy partnert aki megérti ezt, akkor vele fogunk tartani."
 

 
A Limbo az a fajta a játék volt, amit ha elkezdtél fáradtan este 10-kor, tökéletes csöndben és sötétben, karikás szemekkel, nem feküdtél le addig, amíg végig nem játszottad. Magával ragadó művészi stílusa és hangulata volt. Ritkán jut játék ennyire közel a perfekcióhoz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. aka
2011.10.30. 22:08
Előbb portolják Linux-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. anzani
2011.10.31. 04:03
ez nagyon nagy játék... már várom az újat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!