iPon Hírek

PlayStation 3 399 dollárért?

Dátum | 2007. 09. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy a Sony még kedvezőbbé tegye a leggyengébb eladásokat produkáló újgenerációs konzolját, többek között egy új alacsonyabb árú változattal szeretének a karácsonyi szezonra felkészülni.

A Sony konzoltervei a karácsonyi szezonra egy 499 dolláros (95 000 forintos) PlayStation 3 80 GB, egy 399 dolláros (76 000 forintos) PlayStation 3 40 GB és egy 99 dolláros (19 000 forintos) PlayStation 2. - áll az Ars Technica weboldalán. Ezek mellett még a legdrágább változat tartalmazni fogja a Pókember mozifilm Blu-ray változatát is, hogy ezzel is népszerűsítse a termékét a vállalat.


A gyenge eladások oka leginkább a konzol árazása lehet. A PlayStation 3 jelenleg majdnem annyiba kerül, mint a Microsoft Xbox 360-ja és a Nintendo Wii-ja egybevéve. A 399 dolláros PS 3 még mindig egy kicsit drágább lenne az Xbox 360 prémium változatához képest, azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy Blu-ray olvasót is tartalmaz a japán óriás újgenerációs konzolja, ami a Sony oldalára billent(het)i a mérleget.

A Sony PlayStation 3 konzol központi egységét, a Cell-t az IBM, Sony és Toshiba fejlesztette ki, az RSX grafikus lapkát pedig az NVIDIA. Emellett még WiFi és Bluetooth kapcsolattal is rendelkezik a konzol, valamint Blu-ray olvasóval. Jelenleg sokféle változat található a világon, 60 és 80 GB-os, amik vegyesen kompatibilisek a PlayStation 1 és 2 játékokkal.

A Sony Computer Entertainment-től még nem kommentálták híresztelést.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.12. 08:30
Olyan híresztelések láttak napvilágot, hogy a Sony még kedvezőbbé tegye a leggyengébb eladásokat produkáló újgenerációs konzolját, többek között egy új alacsonyabb árú ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!