iPon Hírek

PlayStation 3 még nagyobb merevlemezzel

Dátum | 2007. 04. 19.
Szerző | Freeman07
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A Sony Computer Entertainment szóvivőjének állítása szerint a japán nagyvállalat fontolgatja egy új, még nagyobb merevlemezzel felszerelt PlayStation 3 kiadását.

"Olyan felhasználók számára, akik sok játékot és egyéb szórakoztató tartalmat szeretnének PlayStation 3-ukban tárolni, 20 gigabájt minden bizonnyal kevés lesz, és talán még 60 GB tárhely is csekélynek bizonyulhat." - állítja Satoshi Fukuoka, a Sony szóvivője.


"A gép fő összetevőit, mint például a Cell processzort, az RSX videovezérlőt, a Blu-ray meghajtót és a hálózati elemeket nem szeretnénk megváltoztatni, habár ezen kívül egyéb hardverek hozzáadása könnyen megvalósítható."

Fukouka megjegyzése pont egy héttel azután történt, miután a Sony az Egyesült Államokban leállította a 20 GB-os változat gyártását/eladását. A japán piacon azonban még rendelhetők a kis merevlemezű változatok, azonban nem tudni, hogy meddig. Az európai kontinensre érkezett darabok viszont egyáltalán nem tartalmazzák az Emotion Engine-t (érzelem motort) és a Graphics Synthesizer-t (grafikus szintetizációt), ami a PlayStation 2 hardveres emulációjához szükséges.


A 80 GB-os merevlemezű változat ötlete akkor került napvilágra, amikor a Sony beadta a terveket az FCC-nek (Federal Communications Commission, az Egyesült Államokban ez szabályozza a kommunikációs eszközök piacra kerülését), habár a szóvívő szerint ez még nem egyértelmű utalás egy új termék bevezetésére.

A Sony valószínűleg ezzel a nagyobb merevlemezű változattal szeretne válaszolni a konkurens Microsoft Xbox 360 konzoljának új fejlesztésére, ami április 29-én fog bemutatkozni és tartalmazni fog egy 120 GB-os háttértárat valamint HDMI-kimenetet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.04.19. 07:41
A Sony Computer Entertainment szóvivőjének állítása szerint a japán nagyvállalat fontolgatja egy új, még nagyobb merevlemezzel felszerelt PlayStation 3 ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!