iPon Hírek

Pofátlanul magasak a hazai roaming-díjak

Dátum | 2009. 10. 29.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A szervezet felhívja a figyelmet arra, hogy miközben az adatroaming - web-böngészés, internetes tartalmak letöltése - esetében 1 megabájt bármilyen adat letöltésének maximális nagykereskedelmi ára július elseje óta egy euróban lett maximalizálva szerte az unióban, addig a különböző magyar mobilszolgáltatók ennek többszörösét, 2,17 és 9 euró közötti összeget számláznak az adatforgalomért - áll a fogyasztói központ MTI által ismertetett közleményében.

Az EKF szerint a fogyasztók számára előnytelen, hogy a mobilszolgáltatók akár több száz százalékos hasznot gyűjtenek be a roaming díjakon. Különösen azért nehezményezhető ez a gyakorlat, mert a magyar ügyfelek három szolgáltató közül választhatnak, és még a legkedvezőbb ajánlat is komoly anyagi áldozatot kíván tőlük, annak ellenére, hogy az Európai Unió célja a határok átjárhatósága az információ esetében is - olvasható a közleményben.

A szervezet közölte: tekintettel arra, hogy sem a Nemzeti Hírközlési Hatóság, sem a Gazdasági Versenyhivatal nem tett konkrét lépéseket, az EFK határozott fellépést tervez annak érdekében, hogy a szolgáltatók csökkentsék a díjakat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. saba
2009.10.29. 16:29
Szégyen, hogy a magyar szervek nem képesek megvédeni a magyar állampolgárok érdekeit. Hasonlót várnék az EU-tól az áram árával kapcsolatban is, hihetetlen, hogy milyen ártorzító intézkedéseket hoznak nálunk, a fizető fogyasztók kárára..., lassan nálunk a legdrágább az áram az egész EU-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220
2009.10.29. 16:42
itt ez a menő, nem tudtad? mindenki tudja hogy rossz a helyzet, de senki sem tesz semmit. összetartás nulla, ezért vagyunk itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!