iPon Hírek

Pogoplug: USB-s adattárolókból NAS

Dátum | 2009. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Cloud Engines Pogoplug névre keresztelt termékét bizonyára nem ismerik sokan, pedig egy igen hasznos készülékről van szó. A gyártó elkészítette a Pogoplug második generációs változatát, amely lehetővé teszi különböző, USB-s adattárolón lévő multimédiás tartalmaink hálózaton történő gyors és rendkívül egyszerű megosztását úgy, hogy a csatlakoztatott adattárolókból egy NAS rendszert varázsol.

A második generációs Pogoplug, vagy más néven a Pogoplug 2.0 összesen négy darab külső merevlemez vagy pendrive csatlakoztatására ad módot. A csatlakoztatott USB-s meghajtóknak köszönhetően a Pogoplug  átlagos NAS-ként (Network Attached Storage, azaz hálózatra kapcsolt adattároló rendszerként) viselkedik, így képes a különböző fájlok megosztására,  automatikus adatmentésre, az adatok távoli elérésének biztosítására, sőt akár a különböző média fájlok (audio/video) streamelésére is.

Az ötletes kis szerkezet Gigabites Ethernet port segítségével kapcsolódik meglévő hálózatunkra, használata pedig rendkívül egyszerű. A Cloud Engines a tervek szerint december közepe felé fogja piacra dobni az újdonságot, amely akkoriban 129 dolláros ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. lajthabala...
2009.11.26. 10:15
Jópofa, érdekes szolgáltatást nyújt. Azért nekem jobban tetszik a router, ami USB-t oszt meg. Routerre úgyis van szükség, akkor minek még egy eszköz, még 10W-15W 7/24 fogyasztás és még egy hálózati valamint 220-as foglalat foglalás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. YuGabe
2009.11.26. 11:07
Akkor lenne értelme, hogyha cache-elné a rádugott USB-s kütyük adatát és gyorsabban lehetne olvasni róla, de egy ratyi pendrive-ról egy 100 MB-s fájlt áthúzni hálózaton át fájdalmasan sok idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2009.11.26. 11:18
YuGabe
usb 2.0 olyan 30mb/seces tempót tud elérni... pendriveoknál kicsit kevesebb de olvasásánál simán megvan a 20mb/sec feletti tempó ha neked ezek után sok azaz 5 sec akkor tudlak sajnálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!