iPon Hírek

Point of View mini PC az Nvidia ION erejével

Dátum | 2009. 05. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Acer Nvidia Ion alapokon nyugvó Nettop konfigurációját már hetekkel ezelőtt megcsodálhattuk, azóta a Point of View is bemutatta saját, Nvidia Ion-ra épülő alaplapjait, amelyek Intel Atom N230-as (egymagos) vagy Intel Atom N330-as (kétmagos) processzorokkal érhetőek el. A vállalat most egy újabb különlegességről rántotta le a leplet: elkészült az első Nvidia Ion alapú nettopja is, amely első ránézésre igen tetszetősre sikeredett, de specifikációt tekintve sincs oka szégyenkezésre.

A nettop is N230-as vagy N330-as Atom processzorokkal lesz megvásárolható, így mindenki megtalálja a számára megfelelő opciót. A Mini PC MCPA7-ION lapkakészlettel ellátott alaplapot tartalmaz, a termék 8 darab USB 2.0-s portot, Gigabites Ethernet vezérlőt, valamint DVI, D-Sub és HDMI kimeneteket egyaránt kínál.  A rendszerben maximum 2 GB memória elhelyezésére nyílik lehetőség, a PoV nettopjában pontosan ennyi ram lesz jelen. Az adatok tárolásáról egy 160 GB-os SATA merevlemez gondoskodik, amely a rendelkezésre álló hely miatt minden bizonnyal 2,5 hüvelykes formátumú lesz. A szürke előlap mögött egy vékony DVD-RW meghajtó lapul, így a termék előnnyel indul a nettopok jelentős részével szemben, amelyekben nincs optikai meghajtó.


Az M-ITX formátumú alaplappal szerelt készülék 185 x 250 x 70 mm-es méretekkel rendelkezik, a ház formája erősen emlékeztet a Shuttle X27-es barebone konfigurációéra, amely még a régi, Intel 945GSE lapkakészletre épül, de ugyanúgy Atom processzort tartalmaz. Az alacsony fogyasztással, de mégis ütőképes teljesítménnyel bíró konfiguráció tápellátásáról egy 60W-os adapter fog gondoskodni.

Az egyszerű, letisztult dizájnnal rendelkező Point of View ION Mini PC megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, sőt, egyelőre a termék várható végfelhasználói ára sem tudható.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. hpeter105
2009.05.11. 21:09
VISSZA A HIRHEZ

szépnek szép és jonak is jonak hangzik...csak már tesztben lássuk az ION alapokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!