iPon Hírek

Polanski Pompei-ről forgat filmet

Dátum | 2007. 02. 06.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

A legendás filmkészítő, Roman Polanski egy Pompeii-ről szóló filmet forgat, amely Robert Harris bestseller regényének adaptációja. A könyv egy fiatal mérnök történetét meséli le, akinek a Római Birodalom legnagyobb vízvezetékét kell helyreállítania a Vezúv i. sz. 79-ben történt kitörése után. A 130 millió dollár költségvetésű film felvételei idén nyáron kezdődnek majd meg Olaszországban. „Elcsábított a regény, tetszett, hogy triller műfajban írták meg.” – mondta el Polanski a Variety kereskedelmi folyóiratnak.


Harris, aki a forgatókönyvet is írja, elmondta, hogy Polanski inspirálta őt bestsellerének megírásakor. „Roman Polanski Chinatown-ja (Kínai negyed-e) erősen inspirált a Pompeii megírásában, ezért nagyon örültem, amikor az év elején felhívott, és elmondta, hogy szeretne belőle filmet készíteni.” „Nem is gondolhatnék jobb rendezőre könyvem megfilmesítéséhez, mind vizuális, mind tartalmi szempontból.” – mondta. Polanski megjegyezte, hogy a nagy költségvetésű film „erősen a vizuális effektekre szorítkozik majd”.

A párizsi születésű filmrendező eddigi filmjei többek között a Rosemary gyermeke, a Kínai negyed és a Zongorista, amely utóbbiért 2002-ben Oscar-díjat kapott a legjobb rendezésért. Tavaly életmű-díjat vett át az Európai Film Akadémiától. Híressé azonban még 1977-ben vált, amikor óvadék nélkül szökött meg az USA-ból és menekült át Európába, mivel egy tizenhárom éves lánnyal Jack Nicholson házában lefolytatott közösüléssel vádolták. Polanski azóta nem térhetett vissza az USA-ba. A rendőrség arról számolt be, hogy letartóztatnák a rendezőt, ha megjelenne, hogy átvegye öt évvel ezelőtt kapott Oscar-díját.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.06. 09:22
A legendás filmkészítő, Roman Polanski egy Pompeii-ről szóló filmet forgat, amely Robert Harris bestseller regényének ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!