iPon Hírek

Porondon a Samsung kinyitható csúcsmodellje

Dátum | 2016. 11. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung lassan szinte egyedüliként, de évről évre bemutat olyan okostelefonokat is, amelyek az úgynevezett kagylós formát örökítik tovább. A kinyitható okostelefonok rendkívül szűkös választéka most egy valódi csúcsmodellel gyarapodott.
A tervezők kívülre és belülre is egy megegyező paraméterekkel rendelkező megjelenítőt pakoltak, és ezek természetesen a felhasználó minden érintését érzékelni fogják. A szóban forgó panelek Super AMOLED technológiát alkalmaznak, 4,2 hüvelykes a képátlójuk és 1920 x 1080 képpont terül el rajtuk, tehát minden tekintetben lenyűgöző képminőséget lehet kilátásba helyezni. A pixelsűrűsége alapján (524 PPI) még egy VR headsetben is megállná a helyét a W2017, de erre sem a formája, sem pedig a mérete nem teszi alkalmassá igazából. A hátlapon felfedezhető kamera 12 megapixeles fényképek és 4K-s videók megörökítésére alkalmas, PDAF technológiával dolgozik és 1.4 mikronos az egyes képpontok mérete, ami ugyan elmarad attól, amit a Galaxy S7 modellek tudnak felmutatni, de csak árnyalatnyi különbségről beszélhetünk. A lencserendszere F/1.7-es és van mellette egy LED-es segédfény is, szóval rosszabb fényviszonyok mellett igazán jól fog szerepelni. Azok sem lesznek csalódottak, akik imádnak szelfiket készíteni, ugyanis a belső kijelző fölé egy 5 MPixeles modul került, ami szintén jó, F/1.9-es rekeszértékű optikával lett megtoldva.
Az újdonságba a Samsung akár a saját központi chipjét is rakhatta volna, de az Exynos 8 Octa helyett itt a Snapdragon 820-at küldte bevetésre a dél-koreai alakulat. A Qualcomm megoldásában összesen négy 64 bites Kryo processzormag teljesít szolgálatot két részre osztva, az egyik páros 1,6, a másik pedig 2,15 GHz-es órajelen – az előbbi feldolgozók hivatottak az energiahatékonyságért felelni, az utóbbiak pedig már mindent beleadnak majd, ha munkába kell állniuk. Az integrált grafikus vezérlő szerepkörében az Adreno 530 lépett a színre. A W2017 4 GB-nyi rendszermemóriával és 64 GB-os tárkapacitással érkezik, de a háttértárat a jövendőbeli tulajdonosok igény szerint bővíthetik is: az okostelefon 256 GB-os méretig támogatja a microSD memóriakártyákat. A kapcsolati lehetőségek tárházát egy 450 Mbps-os letöltési sebesség elérésére képes 4G LTE hálózati modem nyitja, ami a VoLTE eljárással is boldogul. Van továbbá a mobil tarsolyában 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi 2x2 MIMO antennával a lehető legjobb sávszélesség és összeköttetés biztosítása érdekében, Bluetooth 4.1 modul LE kiterjesztéssel, A-GPS vevő, valamint NFC chip is, így fizetni is lehet vele arra alkalmas termináloknál.
A fizikai gombsorral is rendelkező okostelefon összecsukott állapotban 127,8 x 61,4 x 15,8 milliméteres vonalakkal határolható körül, és meglehetősen nehéz lett, ugyanis 208 grammot nyom. A burkolatot a fém és az üveg tökéletes találkozása alkotja; a keretnél az alumínium került előtérbe, az fedőlapot és a hátoldalt pedig karcálló üveg borítja. Az ujjlenyomat-olvasót a Samsung a Galaxy készülékeknél az előlapra szokta pakolni, most viszont az eltérő felépítés miatt a hátlapra került ez az egység. Van pulzusmérő is a W2017 fedélzetén, mégpedig a főkamera mellett. Nem esett még szó a szoftveres oldalról: a csúcskagyló az Android 6.0 Marshmallow kíséretében érkezik, melyre a Samsung szakemberei a TouchWiz grafikus felhasználói felületet ültették. Az akkumulátor az, ami leginkább megsínyli a különleges dizájnt, itt mindössze egy 2300 mAh-s kapacitású telepről beszélhetünk, ugyanakkor öröm az ürömben, hogy szerencsére ennek nem is kell nagyméretű megjelenítőt táplálnia. A gyorstöltést vezetékes és vezeték nélküli módon is támogatja az eszköz. A színválasztékot a fekete és az arany alkotja, az előbbivel a gyártó az urak, az utóbbival pedig a hölgyek kedvében járhat.
Az újdonság valószínűleg a következő hetekben fog a boltokba kerülni, de a debütálás pontos ideje még nem ismert, és ugyanez a helyzet az árazás tekintetében is. (Kiindulva az eddigi kagylós csúcsmodellekből, valószínűleg rettentően drága lesz a szerkezet, könnyen 1000 dollár fölé mehet.)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. tibaimp
2016.11.08. 14:58
1000 dollár, azaz 300.000+ ft az komoly.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Balucsek
2016.11.08. 18:11
Nem értem minek a 2 kijelző... Akik a kagyló formát részesíti előnyben azok általában az alábbi indokot szokták felhozni:
1. jobban védett a kijelző
2. sima telefonnál folyton azon izgulna mikor old fel a "bill zár"
Amik ezzel a kialakitással kapásból kiesnek.

Külső kijelző helyett nem értem miért nem olcsóbb és energia gazdaságosabb e-inket használnak ami értesitéseknek tökéletesen jó. Ha meg minden kép meg akarják adni a lehetőséget a klasszikus okostelefon ként való használatra akkor inkább csinálják teljesen széthajthatóra vagy kifordithatóra a kijelzőt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2016.11.08. 21:43
1000 dollár...hát igen. Aksijával mi a helyzet? öngyulladásra hajlamos?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!