iPon Hírek

Porondon az Xperia T3

Dátum | 2014. 06. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MULTIMÉDIA

A Sony az új okostelefonjánál nem a csúcsra törő specifikációra helyzete a hangsúlyt, hanem egy olyan készüléket vitt a tajpeji szakkiállításra, ami a vékonyságával hívja fel magára a figyelmet a középkategóriában. Az Xperia termékcsalád legújabb tagja a maga nemében egyedülállóan vékonyra sikeredett.
Az Xperia T3 mindössze 7 milliméterre emelkedik ki a síkból, és noha ezzel messze nem a legvékonyabb a komplett kínálatot figyelembe véve, a Sony kínálatában kijár neki a korona, és az 5,3 colos kijelzővel rendelkező vasak körében is az élre tör ilyen tekintetben. A készülék egy IPS technológiát alkalmazó panelt küldött bevetésre, így széles betekintési szögek, napsütésben is élvezetes használatot garantáló fényerő és jó színhűség jellemzi az 1280 x 720-as felbontásból fakadóan, 277 PPI-s pixelsűrűségű megjelenítőt. Ráadásul a Sony ezúttal sem feledkezett meg a Mobile BRAVIA Engine 2 képjavítóról és a Triluminos eljárásról sem, amikkel még jobb minőségre lehet számítani. Az előlapon nincsenek külön kezelőszervek a kijelző alatt, ezek ugyanis virtuálisan jelennek meg, de a megszokott szenzorok mellett felbukkan egy 1,1 megapixeles kamera, amely 720p-s videóhívások folytatását teszi lehetővé. Ennek van egy „párja” is a hátlapon, ami már 8 megapixellel operál, ha pedig videózásra kerül a sor, akkor akár 1080p-s felvételek is készíthetőek vele – minderre akár aktív HDR mellett is képes. A főkamera munkáját egy LED-es segédfény is igyekszik megkönnyíteni, ez kiváltképp rossz fényviszonyoknál tehet jó szolgálatot.
Az újdonságban az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő négymagos Qualcomm Snapdragon 400 chip lesz jelen. A Cortex-A7 processzormagok négyesét mozgósító, 1,4 GHz-es órajelen üzemelő lapka egy Adreno 305 IGP támogatását élvezi. Ez a SoC valószínűleg a legtöbb helyzetben már folyékonyan fogja mozgatni a Google operációs rendszerét. A Sony az Android 4.4.2 KitKat használata mellett tette le a voksát, így már a legújabb optimalizációkról sem maradnak le azok, akik az Xperia T3 megvásárlása mellett döntenek. A rendszer természetesen most is a Sony mérnökei által módosított ruhában bukkan majd fel, és számos szoftveres extrát is szállít. Az eszköz 1 GB-nyi rendszermemóriával lett felvértezve, így több applikáció is futtatható szimultán, a tárhely pedig 8 GB-os méretet öltött alapból. Ez utóbbi nem éppen sok, így ebben az esetben valószínűleg a felhasználók élni szeretnének majd a bővítés lehetőségével, aminek a Sony sem szab gátat, ugyanis került microSD kártyahely a gép fedélzetére.
A kapcsolati képességek tárházában szinte minden megvan, amire csak szükségünk lehet. Villámgyors, 150 Mbps-os mobilinternet elérést biztosító 4G LTE modem, kétsávos, 802.11 b/g/n előírásoknak megfelelő WLAN DLNA és Wi-Di Direct támogatással, Bluetooth 4.0 LE modul, ANT+ (ezt használja sok egészségügyi szenzor), NFC chip, RDS-sel megtámogatott FM rádió, valamint persze A-GPS vevő, ami még a GLONASS műholdakkal is szót ért. A 150,7 x 77 x 7 milliméteres házban lakó, 148 grammos mobil három színben kelleti majd magát: fekete, fehér és lila van a palettán. Mindezt a mérnökök egy viszonylag szűkös, 2500 mAh-s kapacitású akkumulátorra bízták, ilyen tekintetben tehát sajnos kiütközik a kecsesség „felára”. Egyetlen feltöltést kövezően, ideális körülmények mellett több mint 14 órán át lehet majd a T3-mal telefonálni, ami egyáltalán nem rossz eredmény, ám ne feledjük, hogy ilyenkor az 5,3 colos kijelző alszik, és bizony, mint a legtöbb esetben, itt is ez lehet a legnagyobb fogyasztó.
A Sony Xperia T3 valamikor július végén tűnhet fel a kereskedelmi egységek kínálatában, de a vállalat nem igazán ment bele a megjelenéssel kapcsolatos tervekbe. A készülék várható árára egyáltalán nem utaltak, de mivel egy középkategóriás gépről beszélhetünk 400 dollár alatti összegre lehet előzetesen számítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Tibike1993
2014.06.04. 12:43
Gyönyörű telefon!! A Sony telefonjai a legszebbek, legelegánsabbak. Csak így tovább!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tibaimp
2014.06.04. 13:28
Valóban szépek. Nálam a Lenovo K900 viszi a prímet, illetve a HTC One m7, m8 se csúnya...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Tommmysun
2014.06.04. 15:42
Szép-szép, de már megint 5 col fölött ..... mikor jönnek már rá a gyártók, hogy nincs mindenkinek szüksége tepsifonra .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ByrDer
2014.06.04. 16:02
Így elsőre, az egyetlen gyenge pontja az aksi. Külsőre nagyon tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. j.panzer
2014.06.04. 16:13
Külsőre tényleg nagyon szép (nekem legalábbis nagyon tetszik), de tényleg túl nagy. Ezt a telót kiadhatnák 4 colosba, vékony kávával, és az első vevőjük leszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp j.pan...
2014.06.04. 18:25
Amúgy, igazad van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.06.04. 20:07
Másodikra meg, hogy Sony ROM fut rajta..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!