iPon Hírek

Post mortem: a Warhammer 40K a Relic szemével

Dátum | 2011. 10. 13.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Warhammer 40,000: Space Marine a Relic első, és nem is olyan rossz próbálkozása volt a külső nézetes konzolos akciójáték kategóriában.

"Hogy ez volt-e a legjobb munkánk?" – morfondírozott Andy Lang egy interjú során. "Ez volt a legjobb konzolos munkánk".

"Nagyon szerény ember vagyok. Nem húzom fel magam a kritikákon. Úgy gondolom, a legtöbb kritika korrekt dolgokat állított: a karakter dizájn egy idő után kissé repetitívvé vált, sajnos nem volt időnk annyira kidolgozni, mint ahogy szerettük volna. Nem volt a játékban semmi, amire azt lehetett volna mondani, hogy hűha."

"Nem lepődtünk meg nagyon a kapott pontszámokon" – tette hozzá. "Persze szerettünk volna magasabbat elérni, de nehéz kezdőként kompetitív játékot fejleszteni olyan konzolra, amely életciklusának már egy kései szakaszában jár. Megtettünk minden tőlünk telhetőt, hogy csúcsjátékot készítsünk. A pontszám pedig annyi volt, amennyi."

"A csapatban sokunk számára újdonság volt konzolra fejleszteni, de sokan csatlakoztak hozzánk, akiknek már volt tapasztalata ezen a téren. A Relic híres minőségi valós idejű stratégiai játékairól, szerettük volna egy külső nézetes játékban is hozni ezt a színvonalat. A stratégia műfajában az ötödik, hatodik munkánknál tartunk, ám ebben a műfajban ez volt az első."

"Kicsivel nagyobb változatosság kellett volna, és még több fejtörő, hogy a játékos jobban elgondolkodjon, amikor belép egy új területre. Nagyobb kihívás elé állítani a játékost: ez volt az, amin szerettem volna még finomítani."

Lang szerint klassz lett volna, ha a Space Marine megjelenésekor már van benne co-op. Ami késik, nem múlik, az október 25-én megjelenő ingyenes Exterminatus DLC az online co-op multit (4 fő részére) már tartalmazni fogja.

A kiegészítő két scenariót tartalmaz: Assault on Hab Center Andreas, és Escape from Kalkys Facility és egy új játékmódot, az Exterminatust, melyben az űrgárdisták az űrorkok és a Káosz erői ellen harcolnak.

A Relic újabb kiegészítőket is tervez, melyek között lesznek ingyenesek és fizetősek is. A Space Marine megjelenésekor a briteknél második helyen szerepelt az összevont eladási listákon, jelenleg a 11. helyen áll.

"Reálisak voltak az elvárásaink a játékkal kapcsolatban, hiszen ez az első darabja a franchise-nak" – mondta a Relic marketingese, ám az eladási adatokról nem nyilatkozott, arra hivatkozva, hogy még feldolgozás alatt állnak.

A folytatással kapcsolatban feltett direkt kérdésekre senki nem adott választ, de az, hogy a franchise első darabjának nevezték, már sejtet valamit a jövővel kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. gunclub
2011.10.13. 18:46
"I am a Space Marine "
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thspo
2011.10.13. 20:08
Egész jó játék volt. Csak így tovább a fejlesztőknek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Krigg
2011.10.13. 20:10
"For the glory of the Imperium."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Horusz
2011.10.14. 09:22
I AM WAR!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kullo1
2011.10.14. 17:53
Várom a folytatást,a reklám pedig nagyon ott van ,hát a lensz heriksenen besírtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lackoo1111
2011.10.14. 17:56
Az egyik legpocsékabb videó amit valaha is láttam .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2011.10.14. 19:57
nekem bejott a jatek,ki is jatszottam ketszer gyorsban.Johet a folytatas.Nem tokeletes volt,hanem hianypotlo.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!