iPon Hírek

Pozitív kritikát venne a Belkin

Dátum | 2009. 01. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Ha nem jók a termékeid, két lehetőséged van: javítasz rajtuk, vagy PR-kampányba kezdesz. Utóbbi rövid, előbbi hosszú távon térül meg. A Belkinnek láthatólag nagyon sietős volt a dolga.


A cég egyik emberét rajtakapták ugyanis, hogy egy olyan hirdetést jelentetett meg az Amazon Mechanical Turk oldalán - amely szerény díjazással jutalmazza olyan apróbb netes szériamunkák elvégzését, mint médiafájlok újraírása és konvertálása -, amelyben konkrét anyagi ellenszolgáltatást kínál bárkinek, aki a cég egyébként gyatra megítélésű termékeiről pozitív kritikát ír akár az Amazon.com, akár más online forgalmazók oldalain. És persze ehhez nem követelmény, hogy tényleges tapasztalata is legyen az embernek azzal a bizonyos termékkel.

A hirdetést - amit egyébként emellett más hasonló oldalakon, így például a Newegg-en és a Buy.com-on is megjelentetett - egy bizonyos Mike Bayard jegyzi, aki, mint kiderült, a cég e-forgalmazókkal foglalkozó termékértékesítője. Végső soron tehát csak a munkáját végzi, így ilyen szempontból nem lehet hibáztatni - csak ugye minden ilyen akció nagyban rontja az online értékelések hitelességét és megbízhatóságát.

Ugyanakkor az is bizonyos, hogy a Belkin messze nem az egyetlen ilyen csínytevő, csak most épp ők buktak le; mások talán elővigyázatosabbak, de ugyanúgy űzik az ipart. A tanulság tehát egyértelmű: egyre kritikusabban és egyre jobban odafigyelve kell olvasni a felhasználói értékeléseket, hogy kiszúrhassuk az esetlegesen csak a "levegőbe beszélőket".

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2009.01.18. 13:41
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. raiden
2009.01.19. 14:37
Nekem is belkin routerem van. Nem nagyon értek a routerekhez, viszont annyit hozzáfűznék a témához, hogy eddig nekem sem volt gondom vele. Játszok fps játékokat neten, átlag pingem van. Több ismerősömnek is ugyanattól a szolgáltatótól van a netje mint nekem, és többüknél is van router. Persze különböző márkák, és nincs nagyobb pingem mint nekik. Szóval ugyanolyan net, ugyanolyan sávszél, ugyanúgy routeres megoldás, de nincs különbség, legalábbis én nem tapasztaltam. Ha meg 2-vel nagyobb az átlag pingem mint másé, napuffneki kit érdekel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!