iPon Hírek

PQI iConnect Mini: Parányi pendrive az Apple termékeihez

Dátum | 2016. 02. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A PQI elkészítette a világ legkisebb, Apple mobileszközökkel is tökéletesen kompatibilis hordozható adattárolóját, az iConnect Minit, ami akkora, mint egy átlagos hüvelykujj, mégis elfér rajta 128 GB-nyi adat.
A PQI iConnect Mini egy igényes dizájnnal rendelkező, meglehetősen kompakt pendrive, ami egyik végén Apple Lightning, másik végén pedig USB 3.0-s portot tartalmaz, így nem csak az Apple különböző mobileszközeihez, hanem az USB porttal ellátott konfigurációkhoz is kapcsolódhat. Az új hordozható adattároló mindössze 44,6 milliméter hosszú, 12,6 milliméter széles és 8 milliméter magas, csatlakozóinak védelméről pedig forgatható borítása gondoskodik – ezzel érdemes a sérülékenyebb Lightning csatlakozót védeni.
Az iConnect Mini ideális választás lehet a kevés tárhelyet tartalmazó, Lightning porttal felszerelt Apple mobileszközökhöz, hisz ezekhez csatlakoztatva egyetlen gombnyomással, vagy éppen gombnyomás nélkül, automatikusan a külső adattárra mozgathatóak a fotók és videók. Az adattárolóhoz való hozzáférést akár Touch ID alapú felhasználó-azonosításhoz is köthetjük. A fotók és videók átmozgatásával ismét értékes szabad tárhelyhez juthatunk, így az adott készülék adattároló kapacitása kvázi kibővíthető.
Az Apple dizájnnal kapcsolatos követelményeinek maximálisan megfelelő, MFI minősítéssel is rendelkező PQI iConnect Mini az USB 3.0-s porton keresztül bármilyen Mac vagy PC konfigurációhoz csatlakoztatható, így tartalma könnyedén átmozgatható. Sebességére jellemző, hogy gyártója szerint 1000 darab iPhone-on tárolt fotó átmozgatásához alig több, mint 4 percre van szükség. Számszerűsítve: Lightning porton keresztül 30 MB/s-os olvasási- és 15 MB/s-os írási tempóra lehet számítani, míg USB 3.0-s porton keresztül 90 MB/s-os olvasási- és 20 MB/s-os írási tempó áll rendelkezésre.
A kulcstartóra is felfűzhető iConnect Mini 16 GB-os, 32 GB-os, 64 GB-os és 128 GB-os változatban kerül az üzletek polcaira, méghozzá háromféle színben, ahogy az a fenti fotókon is látható. Listaárakról egyelőre nem esett szó, de a termék rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Cavalli87
2016.02.03. 13:36
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. witchlord
2016.02.04. 09:43
Hááát ööööö... Apple Lightning... Tempóban elég gyenge..
De sebaj! Akkor is Lightning!..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.05. 13:39
A lightning csak USB2.0-t tud, nem kell csodára számítani. Igazából túl sok értelmét nem látom ennek. Nincs túl sok előnye ahhoz képest, ha simán rákötöd a telefont egy PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!