iPon Hírek

Predator sorozatú kompakt folyadékhűtő szettek az EK-tól

Dátum | 2015. 08. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A minőségi folyadékhűtő rendszereiről, illetve különböző, kifejezetten folyadékhűtő szettekhez passzoló alkatrészeiről elhíresült EK Water Blocks szakemberei lerántották a leplet a vállalat legújabb termékeiről, az EK Predator folyadékhűtő szettekről. Az új család rögtön kétféle tagot is tartalmaz, amelyek között leginkább a hőleadó radiátor méretében van különbség.
EK-Predator 240
Az EK Predator folyadékhűtő szettek komplett megoldásnak tekinthetőek, hiszen minden összetevőt tartalmaznak, ami a processzor hatékony hűtéséhez kell. A rendszer lelkét egy Supreme MX folyadékhűtő blokk képezi, amely rézből készült talpazattal büszkélkedik, processzorral érintkező felülete pedig tükörfényesre lett felpolírozva a még hatékonyabb hőátadás érdekében. A folyadék keringetését egy DDC szivattyú végzi, amely kétszer-háromszor több folyadék megmozgatására képes egyetlen óra leforgása alatt, mint a konkurens megoldások szivattyúi. A szivattyú PWM támogatással érkezik, aktuális üzemi fordulatszáma pedig a processzor aktuális hőmérsékletétől függ. A szivattyút a folyadékhűtő blokk végéhez rögzítették, méghozzá egy kiegyenlítő tartály társaságában, a ventilátorok és a szivattyú pedig egy beépített hubhoz kapcsolódik, ami segít a minél letisztultabb összkép megteremtésében. Az elosztó hub egyetlen PWM ventilátorkábel segítségével csatlakozik a processzorhűtő ventilátorfoglalatához, a működéshez szükséges áramot pedig egyetlen SATA tápkábelen keresztül szerzi be.
EK-Predator 360
A folyadékhűtő blokk és a hőleadó radiátor között EK-ZMT típusú gumicsövek teremtenek kapcsolatot, amelyek 10 milliméteres belső és 16 milliméteres külső átmérővel rendelkeznek – a rendszer komponensei pedig szabványos, G1/4"-es fittingeket használnak. Az EK Predator sorozatú folyadékhűtő szettek PWM támogatással ellátott EK-Vardar ventilátorokat alkalmaznak – a 240 milliméteres példányon kettő, 360 milliméteres társán pedig három ilyen légkeverő van. A 120 milliméteres ventilátorok a PWM támogatás jóvoltából 500 és 2200 RPM közötti fordulatszám-tartományon belül üzemelnek, aktuális sebességük pedig a processzor hőfoka szerint változik.
A rezgéscsökkentő rögzítést használó hőleadó radiátorok közül a 240 milliméteres példány 295 milliméter hosszú, 133 milliméter széles és 68 milliméter magas, azaz sokféle számítógépházban kényelmesen elfér. 360 milliméteres társa már 415 milliméter hosszú, 133 milliméter széles és 68 milliméter magas, így alaposan meg kell vizsgálni a kiszemelt PC ház bővítőhelyeit, mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket. Az EKWB a felhasználók számára számítógépház-kompatibilitási listát is összeállít majd, hogy könnyebb legyen eldönteni, a kiszemelt folyadékhűtő szett elfér-e a meglévő számítógépházban. A nagyobbik folyadékhűtő szett egyik gumicső-ága QDC gyorscsatlakozót is kap, így a rendszer igény esetén VRM folyadékhűtő blokkal és/vagy GPU-ra passzoló folyadékhűtő blokkal is bővíthető lesz.
A folyadékhűtő szettek első kiadásai csak Intel processzorokhoz passzolnak majd, érkezésükre pedig még idén sor kerül. Az EK-Predator 240 szeptember 23-án rajtol el, ára pedig 199 euró lesz, ezzel szemben az EK-Predator 360 érkezésére egészen október 19-ig kell várni – utóbbi modell 239 dollárba kerül majd. Az AMD processzorfoglalatokat is támogató EK-Predator folyadékhűtő szettek valamikor 2016 folyamán jelenhetnek meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Asagrim
2015.08.17. 13:27
Alig olcsóbb (és semmivel sem kompaktabb), mint sajátot összerakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp Asagr...
2015.08.17. 18:22
Én határozottan béna vagyok ilyen "összerakásokhoz" (ezért is tartom nagyra a moddingot) és vennék ilyet vagy hasonlót (bár a cpu-mhoz kaptam egy Intel gyári (azt hiszem Casetek) vízhűtőt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kiskoller tibai...
2015.08.17. 19:17
Én is ódzkodtam eleinte, te meglepően egyszerű saját vízhűtést összerakni. Ha valaki segít összeállítani a szettet illetve ad egykét hasznos tanácsot akkor hamar belejön az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso Asagr...
2015.08.18. 16:17
Ez annak az illúziója hogy Te sajátot raksz össze.
Vidul a nép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Meteo...
2015.08.19. 19:19
Nem értem. Milyen illúzió?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!