iPon Hírek

Prémium kategóriás számítógép a Nexustól

Dátum | 2011. 10. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A holland Nexus Technology műhelyében egy friss számítógépház készült el, amely a Prominent sorozatba tartozik. A közepes torony formátummal érkező újdonság a Prominent R nevet kapta és a minőségi házak piacán próbál majd labdába rúgni.

1.
Az 530 x 212 x 505 milliméteres mérettel rendelkező kuckó kívül belül feketében pompázik. 5,25 colos külső bővítőhelyekből összesen négyet találunk, de ezek közül a legalsó tartalmaz egy 3,5 hüvelykes ablakot is, így lehetőséget biztosít különböző 3,5 colos külső eszközök elhelyezésére (ventilátor-vezérlő, USB 3.0-s portokat kínáló bővítő egység, stb…). A ház belsejében összesen hat darab 3,5 colos adattároló elhelyezésére nyílik mód, de a merevlemezkeretek úgy vannak kialakítva, hogy azok 2,5 colos adattárolókat is fogadhatnak. Arról, hogy az adott HDD által keltett rezgések ne terjedjenek át a ház többi részére, gumírozott furatok gondoskodnak. A ház hátulján a tápegységnél is találunk néhány gumilapkát, amelyek szintén rezgéselnyelő funkciót látnak el.  A tápegység helyéhez még egy tépőzáras rögzítő is tartozik.

2.
A ház hátulján a szokásos furatokat is megtaláljuk – szám szerint 5 darabot –, amelyek a folyadékhűtő szett beszerelését könnyítik meg. PCI bővítőhelyből nyolc darab áll rendelkezésre, az alaplapi tálca pedig ATX és micro-ATX formátumú alaplapokat fogad. Utóbbihoz természetesen szerelőablak is tartozik, így a processzor, illetve a processzorhűtő cseréje sokkal egyszerűbb, hiszen a művelethez nem szükséges kiszerelni az alaplapot. A ház belsejében kábelmenedzsment segíti a különböző adat- és tápkábelek hatékony, esztétikus elvezetését.

3.
Az előlapi portok között ezúttal két USB 2.0-s, valamint egy USB 3.0-s csatlakozót találunk, de mellettük egy eSATA port és a szokásos audió csatlakozók is a kínálat részét képezik. Extra, hogy a ház tetején van egy SATA dokkoló is, ami 3,5 colos SATA adattárolók fogadására lett felkészítve.

4.
A rendszer hűtéséről alap esetben két darab, egyenként 120 milliméteres átmérővel rendelkező, halkan üzemelő rendszerhűtő ventilátor gondoskodik: egy légkeverő a ház elején, egy pedig a ház hátulján lapul. Szükség esetén további négy ventilátorral javítható a szellőzés.

A Nexus Prominent R várható megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. gunclub
2011.10.26. 09:00
Kicsit tt black széri koppintás az eleje .De szép letisztult dizájn.Bár a tépőzáras táplefogatást nem értem, ki cserélgeti oylan sűrűn a tápot???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. b.lajos
2011.10.26. 09:53
Egyszerű, letisztult forma, bőven elegendő hellyel kell ennél több? na persze egy baráti áron kívül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Svidi
2011.10.26. 11:07
Nem biztos, hogy maximális lesz a szellőzése, mivel az oldallapokon nincs semmi perforáció... Engem az érdekelne, hogy miért helyeznek el páratlan számú "lyukakat" a házak hátulján a gyártók? Ha jól tudom, akkor ezeken mennek ki-be a vízhűtés csövei, amiből egységenként gondolom 2 db van (1db hideg be, 1db meleg ki). Na most ha van benne egy vizes CPU hűtő megy egy VGA hűtő, annak 4 cső kell. Minek az ötödik? Vagy lehet olyat csinálni, hogy 1 be, 2 ki? Vagy fordítva? Nem értem. Kíváncsi vagyok a magyarázatra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. polarx
2011.10.26. 11:09
A címből nem hiányzik egy "ház" szó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. asimov007
2011.10.26. 11:34
Ez szerver, hogy ekkora?

"Prémium kategóriás számítógép a Nexustól"

Most akkor számítógép vagy számítógépház?
Azért nem mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bizsu17 Svidi
2011.10.26. 11:57
Svidi,
Az én házamban úgy oldották meg az előlapi USB3 kivezetést, hogy az front panelből a házikón belül hátravezettek egy kábelt, amely az egyik ilyen vízhűtésnek fenntartott furaton lépett ki és az egyik hátlapi USB3-as portban végződött, ezért ha vízhűtés lenne a procimon, akkor egy kicsit gondban lennék.
Ennél a Nexusnál már nem veszi el a helyet az USB3 összekötőkábel a vízhűtéstől - gondolom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Georg17
2011.10.26. 12:36
Ez szinte egy az egyben a CM 690 II Advanced. Bár annak idején hallottam valakitől, hogy ha egy zeneszámban akár egy hang vagy hangsor? is különbözik az eredetitől, akkor már nem lehet perelni az illetőt a szerzői jogok megsértése miatt, mert az egy teljesen más zeneszám. Kb. itt is ez a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Georg17
2011.10.26. 12:39
Svidi

Én például a vízhűtő cső kivezetésén elektromos vezetékeket vezettem ki.
Nekem a számítógép tápjáról megy az asztalvilágításom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Georg...
2011.10.26. 17:45
És hogy oldottad meg? Kíváncsi vagyok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!